57

Мая

преди 12 години

Ако всичко е било на ред, защо жената се е върнала след 1 час... лъжете, докторе! Ама много лъжете! Не сте определили правилно диагнозата,а сега една майка е в гроба! Защо, докторе, приемате пациентките си като тълпа за прегледи. Защо не отделихте няколко минути от скъпоценното си време и сега едно щастливо семейство щеше да се прибере у дома, а не да се събират над ковчега! Напуснете лекарската професия Вие нямате сърце...госпожо Вие сте СРАМ И ПОЗОР за лекарското съсловие!

56

БАЙ ВИ ТОДОР

преди 12 години

ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ "демокрацията" и евроатлантическите "ценности"

55

Machiavelli

преди 12 години

До 53Абе колега, какъв нет бе. Жената учи медицина в Германия и е почти завършила и незнам за каква система с плащане ми говориш, при положение, че на изпитите и камери има.Та самата казва, как нейни колежки в Бг само по дискотеките ходят и не знаят къде е бял дроб, къде е сърце, ама ще завършват медицина. Виж при жабарите може, там са същите като нас, особено от централна жабария надолу. Човешката грешка иначе я има във всеки занаят.

54

Анонимен

преди 12 години

Аз съм ЛЕКАР СУПЕР БИЗНЕСМЕН.За всички тук дето плюят по БИЗНЕСМЕНИТЕ-ЛЕКАРИ-учил съм 6 години и още толкова съм специализирал,за да стана бизнесмен в медицината и да работя в търговско болнично дружество.Който не е доволен,да се оплаче в БЛС.Не ми дреме какво ще пишете,защото всички вие сте проста пациентска ***.

53

да чете №42

преди 12 години

Хипократовата клетва е клетва, по традиция поставяна от лекарите и отнасяща се до етичното упражняване на медицина. Широко разпространено е убеждението, че клетвата е написана от Хипократ, баща на медицината, през 4 век пр.н.е. или от някой от неговите ученици.[1] Поради това тя обикновено се включва в Хипократовия корпус.Класическият учен Лудвиг Еделщайн предполагал, че клетвата е написана от питагорейците теория, която е поставяна под съмнение поради липса на свидетелства за училище по питагорейска медицина.[2][3]Самата клетва гласи:В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва.На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще.Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва.Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща.Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо.Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби.Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено.Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство.Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава.Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.ЗАКЛЕХ СЕ!

52

Анонимен

преди 12 години

МакиавелиПо принцип в Италия ,всеки 8 от 10 лекаря не могат да се пенсионират без да бъдат съдени за лекарски грешки .Не си мисли ,че на Запад са по велики ,имам колеги в Германия и там е същото чудо А в Англия за 1 година наказаните лекари са близо 200 и от тях на поне 90 са ОТНЕТЕ ПРАВАТА А и на Запад си работи системата с плащането на изпитите ,особенно при жабарите и тероните .Бръкни в нета да се увериш

51

алчността убива!!!

преди 12 години

Абе тая "докторица" освен,че е некадърна а и лъже като дърта ***.А родилката не искала да остане или по-точно не са я приели щото е отказала да плати.БОГ да я прости и нея и детето.А тия "достойни лекари" ги чака БОЖИЕТО наказание заради алчността на която са се поддали.БОГ забавя но,не забравя!

50

галя

преди 12 години

Лекари са само ако има включени TV камери и журналисти - иначе са по-нахални и гадни от продавачите на Женския пазар!Съпрлугът ми вдигна кръвно в неделя,личния лекар естествено си беше изключил телефона и отидохме в ПИРОГОВ.Като казахме защо сме там ,дежурния доктор веднага отговори че сме сбъркали мястото,но като му сложих 50 лв в джоба,веднага му сложи инжекция,накара го да пикае в чаша в мивката в кабинета за да му изследват веднага урината и по вътрешния телефон викна лаборантката за чашат

49

Анонимен

преди 12 години

До 36 В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ Това ,че работи в София не прави един лекар по компетентен Но само в една болница в София си го призна доцента ,в прованса се сблъскваш с всичко А в София си имате 101 специализирани клиники .Имах поне 3 *** пациенти ,след велико шопско лечение ,не знаехме какво да ги правим и как да ги спасяваме Бяха лекувани от професори на принципа ,,Да одерем селянина тоест пациентите си мислеха ,че са ги спасявали носители на Нобелова награда по медицина ,а не касапи лакоми

48

до 45

преди 12 години

Аз да съм казал нещо за Хипократовата клетва и филията хляб!Написах,че 11-12 % от лекарите са лекари по призвание,другите са си занаятчии с диплома по медицина,при които Хипократовата клетва е по скоро Монетарна клетва.Яж си филиите хляб и си гледай бизнеса с пациенти,докато някой превъртял,изнуден от лекар-занаятчия като теб,пациент,не ти нахака канчето да ти дойде акъла.

47

Machiavelli

преди 12 години

Какво го обърнахте на София и провинция бе ***?За какви доктори ми говорите, като тези които следват медицина в България, са всеки ден по дискотеките, не пипват грам учебник, на практика нищо не правят, защото такава в Бг не съществува?? 5-6 години теория, 2 пъти на семестър влизане в прокиснала стаичка, миришеща на типичния мириз на старо от 80те години, в която пипат пластмасов труп и същите тези "студенти" завършват и стават лекарчета. После ето това става от тая система.

46

Нобелист

преди 12 години

Я не говорете глупости , не била искала ! Смятате ли , че някой ви вярва ! Ако е вярно , то не е искала защото е знаела , какви анти професионалисти сте , знаела е , че сте некъдърници и рушветчии ! И имате още нахалството да говорите и да се оправдавате !!! Да ви е.а май..та скапана ! Лапате мангизи от нашите данъци , морите ни децата и внуците , а имате и претенции ! Само съд и доживотен затвор за вас ! А като десерт нека същото да сполети вашите деца и внуци !

45

до 36

преди 12 години

Тук не става въпрос за некадърност , а за мърза или алчност. Без съмнение докторите работещи в София са доста по квалифицирани от провинциалните, като общо равнище. В София са най добре обзаведените болници.Да ви видя вас Софийските докторчета колко ще издаяните в някоя мизерна провинциална болница.А некъдърни лекари има в провинцията,има и в София.Има два типа лекари:Можещи и некадърни.За некадърните медицината е тъмна Индия и единствен начин да изкарат лесни пари.

44

до 42

преди 12 години

Каква Хипократова клетва бе! Децата на медиците Хипократова клетва не ядат! Я не се правете на ангели! вие убивате за филия хляб, а искате лекарите да се ви по-хубави! каквито сте вие, такива са и лекарите ви!

43

Мина

преди 12 години

Ще имали някога лекар виновен...защо винаги умрелия е виновен. Тази родилка е имала нужда от лекарска помощ, затова е отишла в болницата и то е ходила два пъти в същия ден и е била върната и с цялата наглост тези убийци се оправдават че родилката е отказала да бъде приета в болницата. Нима мога да повярвам в такава скалъпена лъжа. Сигорно тази родилка не е имала избор на екип и именно за това не са и обърнали внимание. Откакто измислиха това за избор на екип здравоопазването ни стана бизнес.

42

Анонимен

преди 12 години

Явно че жената не се е съгласила да им плати и за това са я отпратили в къщи!

41

Анонимен

преди 12 години

Хипократовата клетва за 88 % от лекарите влиза в сила единстевено срещу минимална сума от 100 лева и нагоре дадени им на ръка.

40

Анонимен

преди 12 години

Леле! Колко лицемери има в този форум! *** как са загрижени, ама как са възмутени! Ми нали това искахте бе ***! пазарна икономика в здравеопазването! Кихаш - получаваш! Хайде чао ***! Оставям ви с лицемерието ви!

39

Анонимен

преди 12 години

Д-р Лина Димитрова, която първа е прегледала починалата в Шейново 35-годишна родилка, заяви, че е предложила на жената да остане в болницата, но тя е отказала и е решила да си отиде вкъщи.По думите на лекарката тя е направила обстоен преглед.......съобщиха, че медицински съвет в болницата ще наложи дисциплинарно наказание на лекарката."Дисц. наказание ще е мъмрене на по чаша уиски и колежката да почерпи,че я отървахме леко.А аз съм третия стъпил на Луната имам и свидетели,два кратера!

38

Анонимен

преди 12 години

Като са и споменали за едни 1000 лева на ръка може наистина да не е искала да стои...