51

DO 49

преди 12 години

KUTEV TAKA KAZA DA PI6EM---TOI PLA6TA

50

Oleee

преди 12 години

Подай си оставката некъдърнико! Стига досъсипва мизерното ни образование! Алчен и гнусен ***!

49

Shark

преди 12 години

до 41. Децата не затъпряват заради дългата ваканция, а заради нескопосано написаните учебници, нескопосаните програми и пълното сриване на образовието като цяло и тоталната незаинтересованост от страна на управляващите вече години наред. И този 12 клас, кому е нужен, губят времето на децата. Преди материала се взимаше за 10 години, а 11 клас беше УПК. Сега какво, разхвърляха същия материал за 12 години, за да намерят работа на учителите. Разрушиха добрата система, сега ваканциите виновни!

48

Анонимен

преди 12 години

ДРАГИ ФОРУМЦИ ОПИТАЙТЕ СЕ ДА МИСЛИТЕ !!!! ТРУДНО Е ДА НО САМО ОПИТАЙТЕ !!!! "15 септември трябва да остане" и защо ??? не можете да се обосновете ! Един свестед довод не прочетох против тази промяна !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

47

до 41

преди 12 години

Точно така ! Били сме свинкнали..така било от 100 години....като правиш нещо 100 години значи е най-правилното :) това ли ви е логиката >?!?! Да върнем робството понеже са го практикували векове наред !! Промяна предложена от министъра наистоня няма да оправи образованието но е една крачка към по добро !

46

KUTEV

преди 12 години

MOMCI TUK SE IZKAZAHME --ADE CHE IZKARAHA GORE FANDAKOVA DA VIDIAT GERBAVITE CHE RAZBIRAME I OT GRADOOSTROISTVO

45

ГЕРБер

преди 12 години

Накрая ще отсъди нашият лидер Бойко!*** вие все мънкате,все недволни.Не заслужавате такъв Левски,като Бойко,който прави невъзможното да подобри скапания ви живот.Сопа за вас мрънкачи.

44

!

преди 12 години

Проблема е в съдържанието на учебниците и материала изобщо,там да се бистрят нещата.А датата 15 Септември трябва да си остане!

43

до:35

преди 12 години

Това е козметична промяна,това няма да реши проблемите в образованието трупани от години.Порутените сгради,които не са виждали ремонт от десетилетия,застаряващите и ниско платени преподаватели с методи и манталитет по Макаренко,учебният материал-обемист и трудно смилаем,незаинтеригуващ,липсата на съвременни технологии в обучението....

42

Анонимен

преди 12 години

какво по дяволите непрекъснато им модернизирате на тия учебници - основите на математиката са базирани на Евклидовите свитъци, които са на повече от 2000г. Литературата в античността и възраждането едвали се е променила много, какво само експериментирате или авторските състави трябва и те да живеят от нещо. Иначе по класическите предмети най-разбираем е езика в учебниците от началото на 80-те - това е мое мнение разбира се. Хубав ден на всички

41

Даола

преди 12 години

Моля за извинение: "Трябва да се реши проблемът...."

40

Анонимен

преди 12 години

Аз съм абсолютно съгласна да почват на 1 септември. Този кошмар с 3 месеца и половина ваканция трябва да приключи. Това е наследство от соца и тук чета някакви коментари как "сме си били свикнали с 15 септември", то ние и с режима на тока си бяхме свикнали - да го върнем и него. Децата тотално затъпяват за толкова дълга ваканция и е разумно да е по равномерно разпределена през година.

39

до Сер Гей

преди 12 години

абе незнам ама по-добре 15 дни ваканция през септеври, отколкото петък, събота и неделя през мрачен ноември! С тези изявления няма да спечелите изборите

38

Анонимен

преди 12 години

Като си министър на образованието вземи оправи първо по важните неща... например махни квотите от медицинските университети защото момчета, които влизат с тройки по-късно вижте как убиват невинни деца с лекарските си грешки.... той за 15 септември мисли....

37

ж

преди 12 години

В цял свят започват на 1 септември,че и преди това,сигурно не са демокрация.

36

Даола

преди 12 години

Трябва да се реши проблема с учебните програми и учебниците.Чантите на учениците ще се разтоварят, ако се премахнат тези учебни тетрадки, а учебниците да бъдат в един разумно малък формат. Особено *** са учебниците по български език и литература за 3 и 4 клас - там има невероятни класификации и формулировки.Учебниците по чужди езици, създавани по чужд модел, също са непригодни - правят всичко много сложно, а то не е. И така се шири мнението, че в училище не може да се научи чужд език.

35

Анонимен

преди 12 години

И какви са повечето нови ваканции? събота и неделя + понеделник! Само на думи можеш да оправиш образованието май?! Единственото хубаво е,че коледната е по-дълга... хубава традиция е да се започва от 15 септември, това си е празник.... какъв 1 септември!? Те хората се възполват от по-евтините цени и ходят на почивка точно през първите дни на септември....

34

БРАВО

преди 12 години

Един образователен министър, който се опитва да направи положителни промени в СКАПАНАТА ни образователна система и всички плюете ! Помислете малко с празните си глави !!!!

33

Даола

преди 12 години

Тъй като в България няма нито една свястна традиция - поне учебната година да започва от 15 септември.Частните училища ако искат да учат и през лятото, за да взимат повече пари на учениците.

32

Анонимен

преди 12 години

Тоя , седи ,седи - па вземе та изригне някоя простотия !За частните училища разбрахме - че са му по-мили от държавните. Нали отдавна се напъва да ги облаже и тях с държавна субсидия ,понеже , разбираш ли , и те вършели същата работа като държавните ..Сега , нова тъпотия !На днешното образование , кога започва учебната година му е най-малкия проблем. Ама . ..требе да прайм реформи . .. та , така .