208

за 214

преди 13 години

Слагам ти минус. Няма нищо общо със статията

207

за 211

преди 13 години

еми това не е нормално ...това е ненормално , какво друго очакваш да ти кажа ?!

206

за Шоп

преди 13 години

Ето до къде стигат някой патриотари булгари!Браво, запазена марка.Също като твърдението че 1500 избити в Батак не било все пак чак толкова, като да избиеш 5000...Стоян Динков: Османската империя спаси българския народЕвроазиатски съюз ще замени Европейския, смята писателятПисателят Стоян Динков е лидер на партия Зелена България и син на знаменития български поет Иван Динков. В новата си книга Османо-римска империя, българи и тюрки от изд. Сиела той изследва общата история на България и Турция още от времето на Атила и налага една теза, която влиза в противоречие с общоприетата представа за турското робство. Според автора Османската империя е продължител на Римската и благодарение на нея българският народ оцелява в един изключително труден период. Динков описва управлението на османските султани като по-толерантно от това на редица европейски владетели и твърди, че българи и турци имат обща история и произлизат от един древен народ, който още от времето на Атила управлява степите на Евразия. Динков подчертава колко е важно България да поддържа добри отношения с тюркската общност днес и смята, че бъдещето на света е обединението, както и че след Европейския съюз ще дойде време и за азиатски и евроазиатски съюз.- Г-н Динков, във вашата книга твърдите, че присъединяването на България към Османската империя е спасило българския народ. Защо смятате така?- Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея.Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три части. Към така наречената Видинска България е проявявала интереси Унгария, която по това време е изключително силна държава, велика сила. Към България е имало интереси и от страна на унгарските васали Сърбия и Влашко.Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Какво би останало от нас на практика нищо. Оказва се, че когато идват османците, нашият етнос, макар и част от тази по-голяма общност, вече е етнос без граници. Добруджа, Търново и Видин, отново стават едно.По това време българите са били около милион и половина. А българският етнос през 60-те години на 19-и век наброява около 7 милиона, като се включат българите в Северна Гърция, както и тези около Скопие.

205

Анонимен

преди 13 години

212Няма нищо впечатляващо в руските обещания. Все пак ги слушаме от около 21 години :)

204

Анонимен

преди 13 години

210 аз ще коментирам статията. Нищо впечатляващо няма в това да пратиш за 10 години 8 апарата, виж една космическа агенция изпращат 8 апарата за година и то докато се занимават с какво ли не още.

203

Анонимен

преди 13 години

208'почтенност' се пише с едно 'н'.ако се казваше 'почтенен', тогава щеше да има 2но 'н'.Та к'во казваше за простотията и олигофренията ?

202

Анонимен

преди 13 години

Баси... пак се започна битка между русосифилистиците и българитеТолкова ли е трудно да се коментира по статията, а не алкохолните ви откровения д а превземат форума ??!!

201

Анонимен

преди 13 години

207И АЕЦ-а е измислен от руснаци ! Просто са го държали в тайна, цели три години след първата експериментална американска АЕЦ :)

200

Анонимен

преди 13 години

то че този *** сайт няма никаква почтенност няма , жълто тъпо русофобско издание , с почитатели *** злобни неграмотници . как пък *** не си върши работата ,,, толкова са евтини и продажни . как пък не спряха с тази редовна простотия , то злоба , то обиди ,то простотия до шия .

199

Анонимен

преди 13 години

205 и тока, и телефона и интернета и смарт телефона и въздуха и водата всичко от руснак е измислено :)))

198

Анонимен

преди 13 години

Освен това, руснаците първи пуснаха GPS, докато американцитер още не могат да подкарат превеликия GLONASS ! Скапани, *** американци!

197

Анонимен

преди 13 години

200Прав си че американците нищо не разбират от високи технологии. Докаателството е просто - руснаците измислиха компютъра.

196

Анонимен

преди 13 години

първина старта с много компромиси в качеството в сигурноста, ноо последни на финала

195

Шоп

преди 13 години

Когато се стигне до цифри и факти веднага се почват лиричните отклонения - Гурко, Шипка, слънцето и въздуха, тинтири-минтири... Берлинския договор подписан ли е от представител на руския император? Подписан е.

194

Анонимен

преди 13 години

196Войната е руско-турска, но не е освободителна !

193

Анонимен

преди 13 години

200Сгреши малко. След 1вия космонавт, няма 'и т.н.' :)))) има точка ! :)))

192

9К79 Точка У

преди 13 години

Братушките винаги са били, са и ще бъдат космическа сила! Страната изпрати първия спътник в космоса, първият космонавт и т.н. Да се чудиш на акъла на някой люде с промити от американската пропаганда мозъци, вероятно членове на Гаргамеловото ДСБ какви ги ръсят!!?? Американците се осират постоянно, когато става въпрос за голямата наука, това не е да правиш лимондето Кока-кола. Сега пък са кръгла нула, вече платиха на "Роскосмос" 750млн. дол. за ползването на корабите "Съюз".

191

Гърция

преди 13 години

ДПС още когато е създадено от комунистите да им служи за манипулация на турската маса - ДПС е васал на комунстите които след 90та година да не изпуснат властта си назначиха верни поставени олигарси дадоха им милиарди капитал чрез кражба от държавния бюджет и сега ни управляват червени олигарси - които назначават спонсорират политиците а Златев е главния олигарс той държи Гоце и бг олигарсите дърпа конците на българското ДСЕто я пирамидата 4. Политици3. БГ олигархия2. ДС-ВКР-БКП1.Златев- шеф

190

ГоцеСталин-Тато Боко

преди 13 години

Милиарди Капитал е изнесен и се държи от комунистите които преди да паднат от власт реално си запазиха властта - и до момента продържаватБоко Тиквата и Алексей са 2 лобита в БКП-БСП - и руски сценарии на Златев - главния назначен да взема решенията за българия а геноцида -вдигането на цените намаляването на заплатите са ежедневиеВКР-ДС-БКП- пример за БКП *** Петкоф и Р.Овч. държат олигархията и политиците чрез компромати и други методи - а те от своя страна слушкат руските итереси

189

БЪЛГАРИН

преди 13 години

РУСНАЦИТЕ НЕ СА ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ.НО ДА СИ ПРИЗНАЕМ СА НАШИ ХОРА.ВИНАГИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕМ С ТЯХ.КОГАТО ГОРЯ СТАРА ЗАГОРА ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ ТОГАВАШНИЯ КМЕТ СЕ ОБАДИ ПРЕЗ НОЩТА НА ТЕХНИЯ МИНИСТЪР НА ИЗВЪНАРЕДНИТЕ СИТУАЦИИ И ТОЙ ПРАТИ САМОЛЕТА ВЕДНАГА . НЕ ВИЖДАМ НИКАКЪВ СМИСЪЛ ДА ОБИЖДАМЕ ЕДИН НАРОД КОЙТО НА ВСИЧКО ОТГОРЕ СЕ ОТНАСЯ ДРУЖЕЛЮБНО КЪМ НАС. А ТЕ КАКВИ СА СИ Е ТЯХНА РАБОТА. ТО ПЪК НИЕ СМЕ ГОЛЯМАТА РАБОТА.