66

GG

преди 12 години

Маги - хубаво е, че си умна. Лошо е обаче, че не се налага да си даваш поне малко зор. До 7-ми клас сте събрани на случаен принцип. След 7-ми клас става по-различно - кандидатстването пресява учениците и събира заедно хора с горе-долу еднакво количество ум в главата. Пожелавам ти малко повече конкуренция в клас и добри приятелства навън :)

65

Анонимен

преди 12 години

През далечната 1986 година по някаква програма в едно ЕСПУ /това е синоним на общообразователно училища/ в шестите класове се провеждаха допълнителни часове /един път седмично/, което се казваха "час по мислене". Бяха изключително интересни. Класът се разделяше на групички от по 5 човека и се задаваха казуси, на които групата трябваше да даде решение, като излъчи обща идея - ПРИЛОЖНА ПСИХОЛОГИЯ. Но в основата на всичко е семейството, а не училището!

64

HCC

преди 12 години

Не е лошо да не залитате в крайности с това 'мислещи'. Един човек може да е мислещ и в същото време, да бъде максимално вреден за останалите. Ето, че стигаме до това, в полза на кого ще протече мисленето. Мисленето е функция на разума, но както знаем за едни, дадено полезно действие може да бъде вредно, за други. В смисъла на казаното, мен не ме блазни мисълта някой много грамотен мислещ да ми е*е мамата, защото вижда голям смисъл в това. Възпитанието, аз слагам по-напред от обучението в мислене

63

До

преди 12 години

някои от пишещите тук .... Като ви гледам правописа , как си подреждадате мислите във изречения ... !!! майко мила !!! , ясно ми е защо много от децата и юношите ( имаше такава дума , нали ? ) са толкова зле с писане , с четене ... и с културата !!! Нищо лично ... Напротив , ВСИЧКО Е ЛИЧНО !!!

62

Ученик

преди 12 години

"Най-фрапантният пример за мен винаги е бил с литературата децата масово са приучвани да заучават помпозните, но авторитетно звучащи мнения на литературните критици, вместо да бъдат провокирани да прочетат произведенията, да помислят върху тях и да споделят собственото си мнение. " така е защото в училище така ни учеха, дори и сега е такаако прочета произведението и напиша собствено мнение - получавам 3 или 4ако препиша със запетайките помпозното мнение на някой мастит критик - получавам 6е защо да чета тогава?

61

Маги

преди 12 години

В момента ще съм 8ми клас в Сливен. Досега съм учила в най-добрите училища в града, където учителите наистина си разбират от работата и имат за цел да ни научат на нещо. Съучениците ми не го разбират, може би затова 1/3 са зубъри, а другите са ***. От 1ви клас досега съм отворила учебник около 5-6 пъти, последните 3год. съм писала домашни 10-20 пъти и смея да кажа, че съм по-умна от 95% от съучениците ми. В час не млъквам, постоянно приказвам, но едновременно слушам и запомням. Не е за всеки.

60

Анонимен

преди 12 години

"58добавен от: Nobody" Ти май трябва да си вземеш час за психиатър.

59

товаро-разтоварач

преди 12 години

Няма как децата на глупави и немислещи родители да станат мислещи хора. Повечето даори са по- посредствени и от родителите си.

58

щ 1

преди 12 години

Предложението е много добро, но нека освен децата, да обхваща и комунистите.

57

ББ

преди 12 години

Е, все отнякъде трябва да се започне. И какво от това, че са решили да налеят пари в нещо смислено. И на учителите не им е лесно, защото щат не щат, трябваше да вървят по глупавите зубкарски програми на разни мастити умове. Важното е, че нещо се прави и посоката е правилна. Стига вече с тази критика на голо. Който има по-добро предложение....моля, ще го изслушама.

56

Bai Onzi

преди 12 години

Мой приятел е учител по литература. Преподава в строителен техникум. Толкова беше възмутен от неграмотността и нежеланието да се чете, че даде класна работа по литература на тема "Защо искам да остана ***". Родителите доста се възмутиха, но интересното е, че повечето му ученици схванаха посланието. Разбира се, с такива заплати на учителите в педагогическите специалности влизат тези, които другаде не се класират. И какво очаквате от тях? Да учат някой на нещо? Да бе!

55

Nobody

преди 12 години

Раличке, Раличкееее, само като видя размера на статията и ми е ясно, че си ти... Никой друг от редакцията не е в състояние да бълва простотии на повече от 30 реда, без да спре.Ако ти, моето момиче, си отглеждаш децата на принципа Ето ти 10 лева и ми се махай от главата, то останалите, дето не сме толкова авангардни, се мъчим да овардим децата си от кадърни учители и тебеподобни ментори. Щото всичките пишещи сте крайна инстанция, ама за *** за зеле не ставате. Почти като 90% от учителите.

54

any

преди 12 години

"следва изводът, че днешното поколение немислещи ученици е резултат от много такива преди него" - на основата на срез на ТЕКУЩОТО състояние + 2-3 лафа уж "по логика" се правят ИЗВОДИ за "много поколения назад"?!? А за колко много?!? Ех, колко е лесно да плюеш на ангро... А потресаващата безсмислица "Учи да не работиш" - знанието не е ценност"?!?? Предполагам само с отрицателно IQ може от тази поговорка да се направи такъв извод... Изглежда авторът, виждайки написаното си, не го е разбрал...

53

д-р Хаус

преди 12 години

Спомням си преди десетина години в СУ как доста момичета попадаха в един от двата педагогически факултета просто защото не им стигаше бала за другите факултети, а и е по-лесно да кажат, че са приети и учат, отколкото да признаят, че са се провалили и не са влезли право, политология и други такива модерни първи желания. След това, до края на следването ставаха отличнички, защото в тези факултети на изпит трудно се изкарва оценка различна от 6. И после стават учителки. Без знания, но с диплома...

52

до 48

преди 12 години

Значи няма шопи а?Тва са някви измислени образи а?БухахахаххххИ кво викаш,отиваш до провинциалното градче Пловдив,и там двама-трима човека се мотат и трагедияяя голяма..бухахаххххх умирате да пишете глупости по нета ейй

51

ФАШИСТ

преди 12 години

жалко , но е истина. нямам претенции за много грамотен , що годе свързвам две думи но , младежите в по-голямата си част са полуграмотни и най-лошото е , че се подкрепят и взимат за пример посредствените "публични " личности. ползват клишета без да се замислят , какво значение имат. в основата на всичко е домашното възпитание! Благодаря на Ралица Ковачева за темата !

50

до 48

преди 12 години

в кой смисъл е по-трагично? защото хората ги няма и са по големите градове ли? щото тук говорим за мислене,не за икономическо развитие? Що ли си мисля, че ако се направи една статистика на успелите хора в Бг (не на мутрите и мафиотите, ана тези, които са се реализирали професионално тук и в чужбина), класацията ще е много в полза на "провинцията"

49

бай правописа

преди 12 години

На автора също му е чужда тази дейбост. Да опита. Може и да му хареса. Или поне да си оправи правописа - все пак не драска по стените в някой клозет.

48

д-р Хаус

преди 12 години

Сакам да съм змия! - казал Нане. - Ем да лежим, ем да одим!Я пък сакам да съм маркуч! - отвърнал Вуте. - Я да лежим, па они да ме теглат...

47

До 45

преди 12 години

Не говори за Шопи, защото такива първо няма.И второ като изляза от София - стига въобще да има хора все още на съответното провинциално място положението е в пъти по трагично!