УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНАТА НА СИРЕНЕТО И КАШКАВАЛА И КИСЕЛОТО МЛЯКО Е РЕАЛНО - С НАД 1/3 (към 35%) ЗА НЯМА 2 г., РЕАЛНОСТ Е СЪЩО ВОДАТА, КОЯТО ИЗТИЧА ОТ СТРУВАЩИ ПОНЕ 5-6 лв. БЕЛИ СИРЕНА. А ТОВА, ЧЕ ВКУСЪТ НА СИРЕНЕ И КИСЕЛО МЛЯКО СТАНАЛ ИСТИНСКИ, СА ЦВЕТНИ СЪНИЩА НА ГЕРБЕРИ И БЕЗХАБЕРНИ ПИЧЛЕГАРИ, КОИТО НИТО КУПУВАТ СИРЕНЕ И МЛЯКО, НИТО ПЪК ЗНАЯТ "ИСТИНСКИЯ" ИМ ВКУС.
Чобан, от 100 литра овче мляко се получават 32/33 килограма сирене, а от 100 литра краве мляко, се получават 25/26 килограма краве сирене. Това е по БДС, другото са шменти - капели, нали?!
Това което правиш се казва себестойност и в нея не се включва само стойността на продуктите, а също така човешкия труд,ток,вода и какво ли още не така че не се включвай неподготвен.Аз лично не мисля,че печелят мандрите - печелят търговците и прекупвачите,а който върши работата никога нищо не печели,в това число и мандрите.Поне не толкова много колкото си мислиш ти
За сравнение сирене Рокфор може да се намери на цени на българско бяло саламурено сирене! Ементал-а е по ефтин от българските кашкавали! Надценките са убийствени на БГ производителите, които искат с една малка мандричка за една седмица да станат милионери!
Аз си купувам от един пич сиренце и кашкавалец. Супер е. И е на нормална цена. Наистина има вкус. Кашкавала ухае на мляко и масло.
I PTICH GRIP I LUDI KRAVI IADOHME ---NIAMASE NIKAKAV KONTROL IMASE SOCIALISTI--HOMOSEKSUALISTI
Ако приемем, че един килограм сирене се прави от 7-8 литра мляко и знаем, че на хората по селата млякото се изкупувам по 50-60 стотинки за литър (и им го плащат след 40, 60 или 90 дни - ако изобщо им го платят) и сметнем следното:8 литра по 0.60 лв = 4.80 лв.Сирене по БДС в магазините има от 12-18 лв. за килограм, кашкавалите някои минават 20 лв. килограма.Някой замисля ли се колко е печалбата на мандрите и дали плащат всички данъци?
E този освен да се хвали и да измисля *** стандарти за да вдига цените нещо друго прави ли ? Какво работи ?
още помня онова говеждо от Ирландия дето беше на 23 години,а помня и кой беше разрешил вноса му и чий подпис беше най отдолу,името се четеше нещо като М.Найд............. с завъртулка накрая
И аз напоследък ми се струва, че ям читави сирена. Мисля, че има подобрение. Според мен и потребителите започнаха да държат повече на качеството.
Пак си ядем същите ***.Произвеждат се без мляко, от някакви концентрати, гадости, които никой не контролира.Не може без мляко да правиш сирене.А млякото няма да се издои от министъра, просто няма животни вече.Всичко е унищожено.Така че нека продължава да лъже хората, и да си мисли, че те му вярват.
Добре де, кои марки са проверени и са качествени?!Без тази информация това е безмислена статия!
Сирене винаги съм си купувал в тенекия ( вече е пластмасова кофичка от 8 кила ) от една фирма с мандра наблизо . Като цена мисля ,че беше 4.50лв . В магазините опаковано , на същата фирма и с надценка на магазинера е 8 лв .Не може при изкупна цена на млякото от 40 ст ( 5 литра мляко трябват за 1 кг сирене) в магазина да ми продават сирене от мляко + сухо мяло + некви химии за 10 лв кг. Проблема не е в производителите.Проблема е в прекупвачите и магазинерите .
е четете сладура по горе как действа. Би ви хранил със отрова за плъхова стига да му е келепир. meto76.blog.bg/politika/2010/08/23/zashto-uvolniha-miroslav-naidenov-ot-nvms.595017 имах някакви надежди че ГЕРБ ще са по-различни от другите.. хахаха ще умра от смях и глад колко съм бил наивен.
Върнахме истинския вкус на сиренето, хвали се Найденов