305

пепо

преди 13 години

" ... посочва 20-годишен компютърен специалист." - Може, ако е гений, но не съм чувал за такива в БГ.

304

м

преди 13 години

ми младите искат скъпи играчки. Вземете едни деца от детската градина още и са с моб. телефони. Това на какво прилича? Родителите им налагат такава ценностна система. Детето свиква от малко да иска скъпи играчки, като на големите. Нормално е като на една тийнедърска възраст това да му е приоритет. Живеем в един измислен свят.Това е! Всичко става с пари и с много пари.

303

!!

преди 13 години

Защото когато попитали Левски "Ами каква служба ще вземеш тогава (бел.р като се освбодим)- го питат - зер, пада ти се най-първата служба. Никаква - отговаря той - ще ида в други поробени народи да правя това, което правя тук сега. Днес никой не би дал всичко за да получи идеята за чиста и свята България, така, че .. СПИ дяконе !!

302

!! до 324

преди 13 години

Напротив , правилен е призива защото всички тези, които са вярвали в утопичната идея за свободна България и са се борили за нея, ако днес могат да видят за какво са се борили .. ще поискат никога да не сме се освобождали !!

301

do 325

преди 13 години

Авторката е Златина Великова , има издадена книга "Живея като чучулигите",но стихотворението наистина е много силно !!

300

Sunrise

преди 13 години

Думата ценности означава определено предпочитание на нещата, пред друго - най-общо казано. Това означава, че хората просто предпочитат да правят едни неща пред други и няма нищо лошо в този факт. В крайна сметка всички оценки са изцяло субективни. Правете, това, което прецените, чувствайте се добре, пожелавам на всички един хубав и приятен ден!

299

луд диди

преди 13 години

Тея *** на снимката да не би да са снимани в някоя клиника за душевно болни ,защото това излъчват идиотските им гйон сурати.

298

анонимен

преди 13 години

Днес сутринта имаше по бтв един репортаж със снимков матерял как един абитурент пикае прав от G класа мерцедес на софииски централен булевард през деня ????? Хора го гледат от спирки и тролейбуси .....КАКВО е това ако не ИДИОТОризирането на една нация ,Ако можем да се наречем нация ?????

297

Анонимен

преди 13 години

Така е защото в годините на преход към светла демокрация "Тигре, тигре" измести "Зайченцето бяло" и Джон Рамбо измести Васил Левски.Мутри без средно образование карат коли за по 100 000 а до тях учители и инженери ровят по кофите за да не умрат от глад...Ценностите са изместени на 180* щом сега момчетата мечтаят да станат дилъри а момичетата ***... А най лошото е че дивотията и простотията се цени най високо от всичко и поражда най голямо уважение...

296

r

преди 13 години

Бойко мутрата може да е спокоен, че при тази младеж го очаква бляскаво бъдеще. Чалгата си избира чалга, а нормалните хора в тази страна се чувстват емигранти.

295

Анонимен

преди 13 години

Гладна кокошка просо сънува. Ако има някой потресен от тая новина, или пък много гневен от загубата на традиционните ценности - приятел, проблемът си е в теб.

294

Анонимен

преди 13 години

Откриха неизвестно писмо на Христо Ботев, предполага се, че писмото е писано на палубата на Радецки преди да бъде превзет от българските въстанници. Стихотворението е открито в архива на Димитър Горов, който е съпровождал известно време Ботев и четата му по време на плаването , а след слизането си е изпратил телеграми до редица европейски вестници с веста за превземането на кораба с цел освобождението на България. Стихотворението е един своеобразен завет към бъдещите поколения и носи подписа на Ботев. Пробуждане Балканский лев ни призовава окови гнили да строшим след пет вековната забрава България да възкресим. Юнаци български, станете под знамето му да вървим за род, родина ще измреме но робство веч не ще търпим. На бог недей се уповава отдавна те забрави той, недей се моли пред олтара с врага вкопчи се в смъртен бой. Кръвта с тиранската да смесим земята си да напоим на робското търпило черно, срамът, с кръвта му да отмийм. Завет един ще да оставим на българските синове, че Свободата с меч се брани, а не с молба на колене.

293

Пиночет

преди 13 години

Диктатура и трябва на тази държава за да се оправи във всички отношения !!!

292

eлена

преди 13 години

За втори път попадам на това стихотворение , страхотно е , кой го е писал , може ли някой да ми каже ?

291

до 321

преди 13 години

Как така призовяваш Дякона да спи? Той никога няма да спи, той не е като вас страхливец и мижитурка. Да чака "някой да го оправи". Това е тъпо,нереалистично стихотворение. По -скоро е обръщение на автора към самия себе си.

290

Анонимен

преди 13 години

това е яко, защото мацките са прости и лесни, а като си малко по-образован и интелигентен си правиш яки кинти без никакви грижи! колкото повече прости хора, толкова по-добре!

289

Анонимен

преди 13 години

Много точно.

288

!!

преди 13 години

Спи, Дяконе!Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти.От там не виждаш ...съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките, които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите с джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви.Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве. На пътя към Европа се продават В ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори. ...Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.

287

аватар

преди 13 години

Държавните хора забравиха младежта,затова и последната реплика на момичето е най точна "Хубава държава - кофти хора".ТОВА Е ИСТИНАТА !

286

Анонимен

преди 13 години

Защо младите не Верват ,че ще имамного парикато се построят магистралите от ГЕРБ !