121

нали

преди 13 години

Така е при капитализма ,трябва ....работа ,а после искания !

120

do 118

преди 13 години

900лв са много около 600-700....

119

ДА БЕ

преди 13 години

Всичко е ....50/50 %!

118

Бай Тошо

преди 13 години

То българските работодатели са едни.... Искат образование, професионален опит минимум един западен език, 10часа на ден работно време и насреща ти предлагат главозамайващите 900лв на месец и каса олио като коледен бонус!

117

114

преди 13 години

евала за коментара,проблема е точно в работодателитеедно стъблище се мете отгоре надолупроблемът започва най-отгоре,от самите тяхза много малко пари се търсят хора,които да имат голям опит и да вършат много работаистината е,че малко останаха глупаците,които да отговарят на тези условиядори *** взеха да бягат из ЕС,какво остава за българите...

116

реклама

преди 13 години

Не излизайте в чужбина /става на въпрос за" философите",уж висшисти",БГ дипломите вече не важат в чужбина !Много ни е силно "ОБРАЗОВАНИЕТО"!

115

до 110

преди 13 години

Ша го има в пред вид :)))))а претенциите са ми само финансови :))) без УбразУвателни ;)

114

Анонимен

преди 13 години

Германските работодатели дали имат проблем с намирането на квалифицирана работна ръка? Въпросът ми е риторичен, не е нужно да му отговаряте. КОГАТО и АКО в *** някога се появят истински предприемачи и работодатели, тогава ще има и подобаващо заплащане. Извинявай те, ама някак не виждам да е плод на предприемчивост ако някой на 25 си купи завод, например МК"Кремиковци". Тук бизнесът е далавера, то затова и е толкова бизнес.

113

до 92

преди 13 години

След като свестните и образовани напуснаха БГ ,.....КАКВИ ЛИ ОСТАНАХА ?Второто и трето качество .....КОЙ ТИ РАЗБИРА -------няма лесни пари ВЕЧЕ!

112

do 109

преди 13 години

На 23 години съм,както аз така и едно 70-80% от познатите ми на около тази възраст са безработни.Имам висше образование и изкаран курс за фитнес инструктор.

111

за инфо

преди 13 години

Преди година разговарях с колега - инженер от Гърция. Каза че щом завършиш, те назначават с 1300 евро. Това било минималната заплата за инженерна длъжност там.

110

Избирател

преди 13 години

До 84. Иване, имаш претенции да си образован, но знай, че не се пише образУвание. Нещо лъха на неграмотност

109

до 92

преди 13 години

Ти пък точно,....няма ли поне да починеш за 20 минути ,все в интернета висиш????Егати и работника си !От такива като теб ....преход още 20 г.,"Мързелът не мори.. а мъчи "!

108

do 104

преди 13 години

Говориш пълни глупости.Едва около 10% от нещата влизат в практика от учените,да не говориме,че навсякъде почти става със шуробаджанащина!

107

Пътник

преди 13 години

Така наречените работодатели са крадци. Крадоха от приватизация и сега да ходим да им работим, да има кинти за луксозни коли и яхти. Как ще играе дървото скоро.

106

Анонимен

преди 13 години

Интересно.В университетите по-кадърните студенти се бият за прависти, икономисти, журналисти, политолози и др. В техническите специалности влизат малко хора с желание да учат, пък университети след това попълват с тройкаджиите. И от тези тройкаджии какъв е шансът да стане кадърен инженер

105

Анонимен

преди 13 години

едно време Луканов извика най-тъпите доносници в България и каза "господа,назначавам ви за милионери!"сега същите тези *** са работодатели,които търсят инженери за 300 кинтакажете ми как искате тази система да успее ? всичко е сбъркано още в началотоне може един селянин с диплома за тракторист да бъде шеф на инженер с 2 висши и два чужди езика.

104

a

преди 13 години

Не съм съгласен. Завърших преди 7г. Започнах работа веднага по специалността и не съм спирал. За максимум 1г съм възвърнал всички пари които съм похарчил като студент. Обратно - приятелите които имаха успех от средното, но не записаха висше (философтсфаха че е безмислено, че ''други'' хора правят пари), изпитват в момента големи трудности. Повечето животът ги отхвърли. Колегите от университета, не са богати, но връзват двата края. Говоря за хора които са учили, а не преписвали...

103

Iwan

преди 13 години

до 99 за едни са много за други не, но мисълта ми е, че неможеш да поставяш изисквания за перфектни два чужди езика, и да предлагаш заплата, равана на 1/10 от обичайната за страната, в която въпросните езици са официални, в конкретния случай Гермнаия или Великобритания :) все пак сме в ЕС :)За тези пари може да намериш човек с префектен чужд език или да намериш добър специалист не говорещ чужд език, но в никакъв случай и двете т.е. добър специалист с перфектни 2 западни езика :)

102

хикс

преди 13 години

Вече писах: така наречените капиталисти, защото не са такива, а са и невежи, не реинвестират, а си задоволяват еснафските пориви. Защото са духовно бедни, не им достига багажа да се сетят, че колкото повече влагат в производството, печалбата им се увеличава. Така е като не всички са слушали лекциите на Иван Костов по политическа икономия. А там е истината!