268

Анонимен

преди 13 години

A защо трябва да има картел за цената на лекарските прегледи.

267

Анонимен

преди 13 години

ЛЕКАРИТЕ ИЗВЪРШВАТ БЕЗНАКАЗАН ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ.

266

SS

преди 13 години

Петков, здравеопазването и образованието са най-скъпите стоки. Българите упорито отказват да проумеят това и оттам са им проблемите. Мислят си, че всичко на тоя свят е безплатно и им се полага по рождение. Ето ги резулатите от простотията им. На всичкото отгоре продължават да си циклят в една точка и отказват да поумнеят.

265

просто немам думи

преди 13 години

абе вие едни и същи коментари ли копирате за всяка статия с подобна тематика. майката го накърмила и заспала. ами лекаря кво да му пее зайченцето бяло ли. кой знае с колко още смислени и не дотам професионални неща са го занимавали в момента. айде от сега нататък журналистите и драскачите по форумите да лекуват пациентите, а лекарите ще коментират и тръбят гръмки заглавия. иска ми се един лекар да осъди пациент за нанесена обида

264

petkov

преди 13 години

ne vi li e qsno che zdraveopazvaneto v balgaria e biznes.ako si platish shte jiveesh,ako li ne mri.samo neznam kak bi reagiral HIPOKRAT ako vidi kakvo stava v balgarskite bolnici...........

263

до 268

преди 13 години

Питай колко бавят заплатите в общинските болници и при какви условия се работи, с какви консумативи работят, с какви *** се занимават. А не лекарите мислят законите. Лекарите правят грешки, но са единствените и които спасяват животи в тази държава. Ти колко живота си спасил? Или твоята работа е да плюеш, хубаво занимание е това, лесно и безрисково!

262

някоя си

преди 13 години

до 58 напълно съм съгласна с теб - "Нашите лекари НЕ ГОВОРЯТ с пациентите си, липсва обратната връзка. Както и в цялата ни държава. " А за тази болница съм чувала,че ако влезеш там,излизаш с краката напред,не е първия и втория случай,ами незнам защо не направят пълна проверка на болницата,на лекарите и за всичко

261

СНЕГИ

преди 13 години

ДА БЪДЕШ ЛЕКАР Е ПРИЗВАНИЕ, ДА БЪДЕШ ТЪРГОВЕЦ НА БОЛНИ Е ПОЗОР. КОЙТО СЕ СМЯТА ЗА ЛЕКАР ДА СЕ ОБАДИ!!!!!!!!!!!!! НО ТАКИВА ОСТАНАХА МАЛКО......КАКВО ЩЕ ПРАВЕТЕ ПАРИТЕ НА БОЛНИТЕ И ПОЧИНАЛИТЕ ОТ ВАС??? НИМА ЩЕ СА ВИ НУЖНИ ТЕЗИ ПАРИ И КАК ЩЕ ГИ ПИПАТЕ И КОЙ РЪЦЕ, С ТЕЗИ С КОЙТО НИ ПРЕГЛЕЖДАТЕ ЛИ??????????????

260

bg

преди 13 години

А защо и в българия като всички нормални държави на запад не се въведе лична сметка на всеки осигурен и там да постъпват неговите и от държавата полагащи му се средства и като се разболее да се тегли от нея и да може да се лекува кадето и както пожелае А тук всичко се прави така че да е угодно на крадящите да крадат и на *** който и стотинка не са дали на държавата да им е добре а плащащите осигуровки така и така са свикнали да плащат ще отидат на часно

259

Анонимен

преди 13 години

Без лекари не може. Без учители не може. Докато не започнем да уважаваме тези две съсловия те ще продължат да потъват и да свалят нивото.

258

SS

преди 13 години

Много сте смели повечето - пукате ***, ще биете лекари, насила щели сте да ги накарате да ви лекуват. Големи сте куражлии и скачате, но на пешеходната пътека отстъпвате пред джипа и гледате кротко в земята, че да не ядосате дебеловратия ***. Уважавате и сте издигнали в култ ***, а свестните хора ги хулите и мачкате. После сте с големи претенции. Смешници такива изгонихте и продължавате да гоните от България добрите хора. Да ви лекуват и обслужват мутрите, нали тях уважавате.

257

молете се

преди 13 години

Молете се никой от вас да не се разболее сериозно, защото тогава ще видите за какво иде реч. Семейството ми е заедно въпреки лекарите, а не благодарение на тях. От всички бели престилки, с които ми се наложи да се сблъскам само 1-2 си вършеха работата като "лекари". Всички останали бяха просто "търгаши" с човешкия живот. Чудно ми е при тези"ниски" доходи как си позволяват скъпте возила. Изключвам хората в Бърза помощ-там положението наистина е плачевно, хората получават пари колкото да не умрат.

256

Sa

преди 13 години

За 22 години има осъдени 2 - 3 *** лекари, а по 3000 пациенти всяка година умират от лекарски грешки, а в пъти повече са осакатените. Докога, ще продължава това питам аз тъпите ни корумпирани и в *** си лекари и политици?

255

ан

преди 13 години

Много интересно- никой не реагира на това колко взима една маникюристка или монтьор, или майстор ,или фризьорка...Плащаме си, даваме бакшиш /задължително!/ и дори се усмихваме неловко. Така ще е и по-лошо ще става и с лекарите, и с учителите... Докато онези с основно/условно/ ни размахват пръст, пътят ще е този.

254

до 257

преди 13 години

е като са неграмотни да умират ли, защо правите разлика между хората?? всички сме еднакви! Дали са й да яде боб, защото никой не ги е уведомил за строгата диета, която детето трябва да спазва. Или всички сме длъжни да имаме медицински познания, за какво да тези доктори тогава? Ето то се вижда - за нищо!

253

ало

преди 13 години

Ало , анонимният , сега пиша благодарение на лекарите , които се бориха и ми спасиха живота .

252

Ishmael

преди 13 години

Всеки такъв случай трябва да се разглежда обективно - ако започнем да обвиняваме лекарите за всичко, до никъде няма да я докараме.

251

DO hjfkgf

преди 13 години

Заблуждаваш се! Аз моя да ти кажа, че когато дойдох тук преди 10 години нямах нито резиденция, нито право на работа, нито плащах осигуровки - нищо! И въпреки това, имах право на лекар (без да давам една стотинка за него), тия такси, дето плащате в бг по 2 лева за преглед са ми направо необясними, даваха ми рецепти със 70% намаления за всички лекарства, всичко! Виж, със зъболекарите нещата са по-сложни. Те, вече са мн скъпи. Но медицинската помощ е напълно безплатна, а лекарите са супер любезни,

250

до Светльо

преди 13 години

Може - рядко, но има такива случаи...и то не само в БГ. Всяка операция крие някаккъв риск. Да не говорим, че тук хората търсят помощ в последния момент, когато често е късно. Мога да се обзаложа, че ще се окаже, че полуграмотните и родители са я завели вкъщи след операцията и са и дали да яде боб (например), от което се е скъсал шева. След апендицит се спазва много драстична диета, ама това го знаеш, ако си завършил 8-и клас

249

Краси

преди 13 години

Не мога да се съглася, че всички лекари са еднакви. Съпругът ми почина след две години ходене по болниците от карцином.И през всичкото това време се срещах с най-различни лекари - и вежливи, и базразлични, и корумпирани, и сърцати, които въпреки диагнозата не се отказваха да се борят и да вдъхват вяра на съпруга ми. Така че, нека не слагаме всички под общ знаменател, защото за тази професия не всеки има призвание и тежко ти , ако срещнеш такъв. Поклон пред онези лекари, за които е призвание!