232

Българин

преди 13 години

София беше такава, каквато я описват, ама преди 30 години. Сега е отвратителна, ***, презастроена и пренаселена.Разбира се, ако се разходиш само по Витошка и малките улички в идеалният център, ще я помислиш за хубав град... ама ако тия туристи отидат в някое гнусно хъхряшко гето (например в онова на бул. Европа), какво ще си помислят?Безмилостни глоби за замърсяване, прогонване на всички незаконно пребиваващи ***, изгаряне на незаконните катуни и София пак ще бъде хубав град.

231

Високомерен Столичан

преди 13 години

какви комплексирани селяндраци живеят в нашата държава :))) вместо да се зарадват,че чужденците харесват Столицата ни,те плюят и говорят едни и същии помии. ЕЙ ЗАВИСТНИЦИ,ТАКИВА И ШЕ СИ УМРЕТЕ,БЕДНИ ДУШИЦИ!

230

леле

преди 13 години

Абе да не би да полудяваме нещо?Онзи ден Боко имал 67% рейтинг, днес София била зелена и ЧИСТА (?!?!??!)...нещо в паралелна вселена ли живея, ослепял ли съм?

229

Румяна

преди 13 години

Понеже твърдите, че другите столици са по-хубави и по-зелени, ще ви дам следния пример: В Малта, старата част на столицата - Валета няма нито едно дърво, храст или цветя, с изключение на малката градина "на рицарите", която до преди втората св. ойна е била оградена и заключена. Е, дали в София няма зеленина ??? Да, би могло да е по-зелено, но София е хубав град, и от няколко години е много по-чист, но никога няма да бъде идеално чист, докато има простаци, които си хвърлят *** на улицата.

228

хисторик до 232

преди 13 години

"смятала да възстанови България на Симеон и Асен и да обедини всички българи в една държава в нейните етнически и исторически граници"България в нейните етнически и исторически граници е поне 5 пъти по-малка от България на Симеон, която е просто завоевание, поради което нестабилна и само кратък момент в историята на държавата.

227

до Жоро 229

преди 13 години

Отнесено към големината на Париж, Берлин, Лондон и Мадрид, клошарите им са поне 20 пъти по-малко, ПОНЕ!

226

Анонимен

преди 13 години

София е станала столица по препоръка и настояване на М. Дринов. Новата българска национална интелигенция от края на 19 в. е смятала да възстанови България на Симеон и Асен и да обедини всички българи в една държава в нейните етнически и исторически граници. Това значи от Чедно до Синьо море и от Дунав до Бяло море. София се намира в средата на тези земи както и в центъра на Балканския полуостров. Не съм столичанин но избора на София за столица е бил правилен. Плюйте сега.

225

хисторик

преди 13 години

София няма как да е по-стара от Рим, понеже е негова провинция.Намерените по-стари (преди римско време) следи са скромни и типични за целия средиземноморски регион - дали някое парче тракийски съд е по-старо от такова в Атина е въпрос на късмет.

224

Жоро

преди 13 години

Пловдивчанин, прав си, че тук е много хубаво, когато пукне пролет, но това за градинките и парковете в Европа не е така. Градинките се зараждат като символи на авторитета на монарсите и за това из цяла Западна Европа има грандиозни паркове. Тук, обаче, също си имаме хубавите зелени площи. И Пловдив е хубав град, и Варна, и Смолян и Трявна. Нека хората не се дразнят на това, че някой се чувства добре в даден град. По-скоро да му се радват за това ...

223

Жоро

преди 13 години

Любими мои, ако си мислите, че в Париж, Берлин, Лондон и Мадрид няма клошари, се лъжете безкрайно много. И също така не виждам причина хората, които не живеят в София да обясняват колко е неприятна, *** и т.н. Омразата ви не е градивна, а точно обратното - простовата. София е един приветлив и хубав европейски град. Защо? Защото София не е единствено Централна гара и Студентски град. Порадвайте се малко на това, че чужденците харесват столицата ни, вместо да се разяждате от омраза.

222

Пловдивчанин

преди 13 години

Така си е, столицата ни, както и всеки град в България са пълни със зеленина. Погледнете който и да е голям европейски град - по улиците няма ни едно дърво, тук таме някоя градинка или парк за отбиване на номера, но иначе всичко е бетон и стъкло, а у нас запролети ли се и сърцето пее. Българинът е огорчен и озлобен човек, но явно има още красота в душата му.

221

до 226

преди 13 години

Във Враца живеят в канализацията!В София клошарите живеят на други места!Но няма значение!Във Франкфур съм ги виждал под мостовете на реката както и в Париж!Неуместен ти е коментара!

220

Римяна

преди 13 години

то цяла България е история на европа, и сега разбрах защо хората живеят зимата в канализацията на софия, там са мин. извори

219

до 223

преди 13 години

Извинявай толкова си ***, че чак си вдлъбнат!Не мога да дискутирам с теб!

218

Марк до 219

преди 13 години

Преди да плюеш , разбери за какво става дума!Има много древни градове, но говорим за европейскитке столици!От сегашните европейски столици - най-древен град е Атина и след това е София!

217

void

преди 13 години

Преди да цитираш подобни глуопсти от вземи да провериш дали са верни. Ще ти помогна с първа точка: София е столица от 1879 година, с което автоматично не може да бъдат заедно с Атина "единствените столици в Европа преди Рим"

216

Марк до Румяна

преди 13 години

Сигурно си гледала документалният филм - "София-историята на Европа". Ако не си препоръчвам ти го, както и на всички останали!Само ще добавя, че в София е най-старата действуваща църква в Европа - Храм "Св.Георги"-Ротондата/зад Шератон!София е един от градовете в Европа с най-много мин.извори.Ако се не лъжа в Париж с далеч по-малко термални извори отопляват с тяхната топла вода всички обществени сгради в центъра!

215

ко40

преди 13 години

софия е столица само, защото е било княжество българия и източна румелия с цел да ги обедени

214

ко40

преди 13 години

то и Персия е била еталон у време оно

213

ФАШИСТ

преди 13 години

до РУМЯНА ; София има толкова измислици , че само местните (***) могат да си вярват - ПОНЕ 20 ГРАДА В БЪЛГАРИЯ ПОЗНАВАМ С ДРЕВНА КОЛТУРА ПО-СТАРА И ОТ РИМ И АТИНА !За ЧИСТОТАТА ще кажа , ФИКАЛИТЕ СЕ ТЪРКАЛЯТ ПО УЛИЦИТЕ - СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ И СТИГА СЕ ОПРЕДЕЛЯЙТЕ за "висшето" ОБЩЕСТВО НА БЪЛГАРИЯ - БУНИЩЕ !