60

Анонимен

преди 13 години

Към 61 -Сигурно доста народ са избили ,поне до избухването на атомната бомба и капитулацията на Япония по време на Втората световна война , но това няма нищо общо с природните бедствия ! Природата е доста сурова при тях ,но те са велик народ и се справят ! Вие виждате ,че няма почти никакви поражения при такова жестоко земетресение ! Браво на тях и дано не се случва при нас !

59

ХиХи

преди 13 години

Трябва да сме благодарни, че все още майката природа ни щади. Аз лично помня от часовете по безопасност, че градът в който живея е земетръсна зона. Дано да имаме още време, че като гледам една малка река като прелее каква паника и безхабериие е ..... не ми се мисли

58

Анонимен

преди 13 години

Съчувствам на Япония, но ще се оправят. Те и атомна бомба преживяха. Ако това стане в България - тя ще изчезне, никога няма да се оправим.

57

Глас Народен

преди 13 години

Можем само да им завидим на японците. Като изключим човешките жертви, всичко друго ще го възобновят за нула време.

56

отвратен

преди 13 години

При такова трагично събитие, да злорадстваш и да желаеш на други народи същото,това означава дълбока деградация на ценностната система,граничеща с психично разстройство!

55

Пожарникар

преди 13 години

Не знам защо нападате 28 при условие, че е прав. Видът на строителството, зависи от условията на терена и народопсихологията! В Япония ПГС инж. учат цяла 1 година за защита на сградите и съоръженията от земетръс. В БГ се залага на дълговечност на строителството, защото е такова разбирането на хората - строят все едно ще живеят вечно. А че се нароиха строителни фирми, които не спазват правилата за строеж и търсят бърза печалба си е друго нещо!А относно земетресението - кофти, много кофти!

54

123

преди 13 години

По CNN също е 8.9 по рихтер.Чудя се дали това земетресение няма някаква връзка с тоновете измряла риба в САЩ оня ден?

53

испанеца

преди 13 години

от 6 метрово цунами изведнъж стана 10 метра,без коментар .

52

Анонимен

преди 13 години

Браво на японците!Смел и умен народ! При какви условия живеят. И не само живеят, а просперират!Евала!

51

:[

преди 13 години

Добре бе, защо все с почтенните народи става така..Все Япония,Русия..Един път накажи тия пусти Американци бе Господи..Както живят в картонени къщички при 8,9 няма един жив да остане.. НООО не.. ще се случи на народ, като Япония, където една муха не са убили сигурно..

50

horus

преди 13 години

28 -ми давам ти пример (не че разбирам от строителство и политика :). Ситуацията с БДЖ - в Япония влаковете са точни до секундата, в БГ закъснение под 1 час въобще не се брои ! Ще кажеш - ама те имат по - хубави машини, заплати и т.н НЕ Е ВЯРНО ! Имало е случеи началниците на гарите да си правят сепуко щото влак е закъснял с по 10 и 20 сек !!! Ако пътуваш там и влака закъснее с повече от 30 мин (по независимо какви причини !) ти връщат парите за билета

49

съпричастен

преди 13 години

Горките японци .... Ще се моля да има по-малко жертви и бързо да се възстаноявят. Надявам се международната общност да им укаже необходимата подкрепа .. финансово .. морално и всякак...

48

hm

преди 13 години

Evala na qponskoto stroitelstvo.

47

терикати

преди 13 години

Sky news казват че земтресението е с магнитут 8.4 ... днес.бг казбват 8.9 *** змията

46

Анонимен

преди 13 години

към 50- не мога да разбера ,какво искаш да кажеш , за какво да сме благодарни . Какво да ценим .... Безотговорното отношение в строителство , калпаво реформираните ни структури , които още незнаят за какво става дума /вече 2 год.минаха ... / ,липсата на всякакво оборудване , липсата на опит . А България е земетръсна зона ..

45

кирес

преди 13 години

До 40: той ...28 така се е родил.Той не е виновен, но господ нямя да му прости!

44

566

преди 13 години

Срещу Японците да тичаме пак няма да ги стигнем. Гледам CNN / гледайте и Вие, ако искате да сте информирани / направо е ужасяващо това което е станало в Япония. Ако това стане в България ще останат малко сгради и малко хора и никога намо да се въстанови нормалния живот. Спомнете си Стражица с малкото земетресенийце, колко години хората стояха във фургони. Нищо не става от нас за съжаление.

43

bai_jordan

преди 13 години

Това е отагенция "Фокус"

42

Petq

преди 13 години

Zatova trqbva da sme blagodarni na tova, koeto imame i da go cenim takova kakvoto e!

41

Breaking day..

преди 13 години

Дано да има български политици в епицентъра на земетръса.И да не ги търси никой....