19

Анонимен

преди 13 години

От значение е само качеството на филма. Втриса ме,като се сетя за принципа на"квотите" при конкурс. Тук платихме и още плащаме прескъпо за тази недомислица. През соца във ВУЗ-овете по квоти влизаха малограмотни ***-тройкаджии,но деца на АБПФК, или от"изоставащи" окръзи (90%от тях после не се връщаха в окръзите си), или от др. "квоти".Останалите младежи влизаха в същите специалности само ако имат отличен успех.После тройкаджиите им ставаха шефове."Квотите"при конкурс само понижават качеството!

18

Анонимен

преди 13 години

Супер изкуствено ми се струва във всеки филм или сериал да има поне по един чернокож, бяла жена, черна жена, дръпнат и някъв смесен.

17

до 11 :)

преди 13 години

Бро, бъзикаш се ти, но скоро като нищо ще има квота за цвят! Мисля, че четох някъде, че в съвременните филми задължително трябва да има един ***. Иначе много "забавно" като видиш Орфей- по-черен от нощта :D Гавра, братче :) И както каза някой- скоро нищо чудно и руските боляри да са ***.

16

WW

преди 13 години

*** що да нямат "Оскари". Те са музиканти, спортисти, танцьори, колгърли - основно служат, за да забавляват белия господар. Оскари - може. Президентство - не, това е извращение.

15

дарвин

преди 13 години

Мисля че тези квоти са едно подбутване от страна на белия човек към черната *** да еволюира с по бързи темпове.

14

Анонимен

преди 13 години

СТИГА С ТОЛЕРИРАНЕТО НА *** И ***, СОРИ НО НИ ПИСНА, САМО ЗАЩОТО Е С ДРУГ ЦВЯТ НА КОЖАТА ДА МУ ДАВАТ НА ГОТОВО!

13

Мечтателя

преди 13 години

Масона писал този жалък пасквил е расист.

12

Гошо Тъпото

преди 13 години

Разделяй и...владей;тънка е границата между обективните....оценки на Оскарите и прилагането на тази стара римска...сентенция

11

екс

преди 13 години

Тия па кво искат - да има квота за цвят ?! :)))

10

Nerealen

преди 13 години

Саваот, единственото низко племе тук си ти!!! А статията е пълна простотия- няма значение бял ли си, черен, жълт, лилав... има значение какъв филм си направил, как си го изиграл. Просто едни актьори са уцелили добър сценарий, други не и толкова!

9

Bandit

преди 13 години

Колега за да кажеш, че в Южна Африка няма расизъм, означава само, че явно не си бил и не си запознат със ситуацията в тази страна. Още повече, че там държавата не е по американски модел, защото "бурите", които са тамошното население бели са предимно от страните Холандия, Англия, Скандинавските страни.

8

Pin

преди 13 години

"... чернокожите актьори, допуснати до роли, различни от портиери и сводници, се брояха на пръсти". В действителността е така ! А нормално ли е *** да играе ролята на руски болярин ... иначе съдят сценариста за расизъм?! Под ръководството на бели толерасти в Америка скоро ще си "отгледат" черен расизъм.

7

Анонимен

преди 13 години

Елементарен въпрос :Има ли расизъм в Африка ?- с изключение на Южна Африка, която е по американски модел, в Африка няма расизъм.Има ли расизъм в Европа ? всеки който е пътувал в Европа знаеч, че няма расизъм ... има резервираност, но не и расизъм.ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО където има расизъм това е АМЕРИКА ... и не защото има бели и черни, а защото самото им общество е построено върху омразата и страха. Всичко което е лошо по света, в Америка придобива СТРАшНИ размери... такава е системата им.

6

Саваот

преди 13 години

Ей, стига сте ги бутали тези маймуночовеци!Да ги съберат ги най-после в Африка и да изчистят останалите континенти от тях..Заедно с *** в необятните африкански пустини ще създадат нови държави, където няма да има дискриминация, расизъм и прочие...Къде ще се мерят тези мутанти с белия европеец!Този президент-черният мюсюлманин ще затрие САЩ и ще трябва пак Европа да респектира араби и други низки племена!

5

Lavro

преди 13 години

Оскари не се ли даваха за качествена игра и какво общо има цветът на кожата? Все едно да кажеш "бразилският/френският национален отбор по футбол - по-черен от всякога". Що за дивотии? Който си го може, си го може, независимо дали е бял, черен или зелен.Аман от американски щуротии!

4

бял

преди 13 години

те *** какво си мислеха?че ще са вечно актуални.не съм расист,но където и да се обърна все черен ми пред очите

3

Иван

преди 13 години

Има дискриминация и към папуасите, нито един не е взел оскар! :)

2

Анонимен

преди 13 години

Нямало ***, които да са спечелили награди и веднага - това е водеща новина... сигурно причината е расизъм и дискриминация? Или просто признание, че тази година не е имало достойно за оскар африканоиди?

1

Luiza

преди 13 години

Трябва ли да се даде награда на някой, само защото е с черен цвят на кожата? Ако това стане, няма ли да е дискриминация към белите? Не живея в Щатите и не знам каква е реалността там, но започва да ми се струва, че дискриминацията отдавна вече е към белия човек, а не към чернокожите и другите етноси. За разделение говорят повече черните или бъркам?