157

rumen221

преди 13 години

Караибрахиме, Приятели,- България никога не е била поробвана от Тюркия, защото Тюркия е създадена през 1923-25г..., а днешния тюркски език е измислен през 1927 година!- Загубили сме суверенитет от Османския бейлик, станал по-късна империя..., а през 1878г .сме възстановили Държавата си..., използвайки чужда кръв...!!- Време е всички държави, произлезли от бившия Османски бейлик, да обявят 3 Март за национален празник... Включително днешна Тюркия...!!!Но проблем са не Патриотите, а Шовинистите...,- "Патриотизъм" е любов към родината...- "Шовинизъм" е омраза към чуждите родини...!- Българските и Турските патриоти могат да се разберат..., както е станало през 1925г., с Ангорския договор...- Българските и Турските шовинисти - НИКОГА...!!- През 1925г. всичко е претеглено и в Ангорския договор е записана разликата която Турция трябва да доплати...! Ще плаща...!!!- След 1925г., между България и Турция няма бежанци и изгонени, а само изселници, които "Запазват правата си върху имотите си"...! Тези имоти никога не са били национализирани и все още са си владение на преселниците..., но проблема е, че за тези имоти се дължат много данъци на Българската държава..., а в Турция бяха конфискувани стотици имоти на Църквата ни, за неплатени данъци...!- Днес никой не говори за любов и омраза, освен активистите на ДПС, а то става дума само за имоти..., изчислени в пари..., инфлация и законна лихва за забава...!!- С риск да се повтаря, но по въпроса за имотите на Тракийските бежанци, се изказват твърде много Комплексари и Депесари...!!!- Проблема е кристално ясен...:- Пиеш и плащаш..., а и сиренето е с пари дори между приятели...!- Когато пиха и ядоха на корем анатолийците им беше хубаво..., сега ще плащат...!!- Господ забавя, но не забравя...!!!

156

Тунджи

преди 13 години

Какво става с Доган. Я му вижте ушите - колко са прозрачни. Да не би да го е хванала някоя лоша болест? Ако е така му пожелавам да е здрав и той е човек, макар и милионер, нали? Това, че ние живеем в мизерия и всяка сутрин палим печки, а през нощта не сме на парно, какво пречи на партия ДПС. Нали те са с нас - работещите за нея.

155

rumen221

преди 13 години

Караибрахиме,- Нищо лично но...:- Те Кюрд, Витинец, Лидиец или арабин си..., за религията ти не пинам...???Колкото до историята тя е точно такава каквато ти я преразказах... не се напъвай повече или коажи - къде и как е умрял селджукския турчин Осман...

154

jiko

преди 13 години

BIVSHI KOMUNISTICHESKI AGENTI VARTIAT NA PRASTA SI I BULGARI I TURCI V BG

153

Антитурчин

преди 13 години

Аз чакам извинение.

152

КараИбрахим

преди 13 години

Момче,недей докарва от девет реки вода.Просто приеми,че си тракославяногрък,кичещ се с името на варваробулгаротюрките.Та вие сте европейци,от 10 000 години живеете по тези места.Защо искате да сте азиатски варвари като нас?Забрави името ***.

151

Пожарникар от Тервел

преди 13 години

Ела и виж протокола,кой е виновен за пожара.Децата,сега големи мъже са си признали всичко.На 15,18,20,23,26,28,31 декември съм дежурен в тервелската пожарна.Добре дошъл да се запознаеш с ФАКТИТЕ.

150

rumen221

преди 13 години

Караибрахиме,След публикуване древната история на Волгските Българи Джагфар Тарихи и съвременен анализ на другите източници, днес знаем:Да ние, днешните българи, сме арийци болги, от 28 века- Според Херодот, от Алпите до Имеон (Памир и Хиндокуш) живеели Траките втория по численост народ след Индийците така, че е нормално в кръвта ни да тече тракийска кръв- На земите от Алпите до Имеон населението се Самонаричало Болги, основател през Vв. Пр. хр., на държавата е Албуга Болгар, държавата се е наричала Идел или Болгара и се състояла от две части с единосъщо население - западната А-Ранаселено с арии и източната Ту-Ра, с население турии(туранци), а по-късно, след Атила тюрки.- Сред ариите, водещо ядро са масагетите, сред тях властващи са асите, а управляващ е рода Дуло, който е дал на света Атила. - След смъртта на Атила, третия му брат Ирник (Ернах) властва над земите западно от Волга и понеже не признава върховенството на първородния внук на Атила, обявил възстановяването на единна и неделима Стара Велика Болгария, която синовете на Кубрат разделили след междуособици на Волгска(Котраг), Кавказка(Бат Баян) и Дунавска(Аспарух) Българии- Тюрките едва през Vв след христа, създали източно от Памир своя династия, чрез първородния син на Атила Азана, завладели днешен Авганистан, Иран и Ирак, а един от Владетелите им, КханТамерлан (Тимур), заклал селджукския турчин Осман бей - основателя на Османския бейлик, завладял династически предишната година Аспарухова България, след което провисил кожата му за тапицерия зад престола си- Империята, наречена Османска, е оглавена династически от Тюрките на Тамерлан, а населението и от тогава, та до сега се състои от старите византийци - анатолиици, витинци(кюрди) и лидийци приели исляма Та затова Караибряме,1. Българите от древността до днес са наричани последователно Траки, Болги, Арийци, Аси и след Кубрат - болгари и българи, а Славяни е етноним измислен през 17 век и произлиза от гръцкото склави Роби, арийски племена без знатен владетел, като са записани така в договора на Аспарух с победена Византия склави - роби - Този договор е копие от договора, наложен на двете Римски Империи, след разгрома на армиите им и изгарянето на Императора им Валент, от Болгския владетел Кхан Алп-Бий, чиято тогавашна столица е днешния гр.Киев, а лично имение Балканския полуостров.2. В остатъците от Византия днешна Тюркия, живеят анатолийци, кюрди(витинци) и лидийци, приели Исляма и наречени тюрки без да са такива, през 1925г. и със силата на щиковете на Червената армия на Тухачевски и арабина Кемал, наречен Ататюрк, а византия е предръстена на Тюркия!!!

149

ТЕТКА МАРА

преди 13 години

КАРАИБРАХИМ показва изключитело широка осведоменост и задълбочени познания по история. Вероятно е професионален историк или поне студент със сериозни научни интереси в средновековната история. И едва ли е турчин.

148

КараИбрахим

преди 13 години

Веднага като докажеш,че си пожарникар от Тервел.

147

Распутин2

преди 13 години

Та напоследък, Местанчо, сте доста сладки. . . Колкото бяхте нагли и безпардонни преди! Но Местанчо, Бате ви Бойко е доста злопаметен, а и не вярвам, че ритуално ще се самоубие, ако склони да му пристанете! Ама това не пречи вие да опитвате!

146

един от всички

преди 13 години

Заглавието на статията трябва да бъде: "Тате ще ми купи куче, ама друг път"

145

Распутин1

преди 13 години

Ех, Местанчо, Местанчо, връткаш се наляво, връткаш се надясно, ама най-вече ти и твоят доайен се връткате надолу. Там, където ви е мястото! И КОЛКОТО И ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА ПРАВИТЕ *** на Борисов, нещо май не му става от вас. . . А пък двигателя на паричните потоци(доганя), взел да имитира Костов и спрял да говори. Дано не да говори, а да ривйе след решението на 5-членката и да последва Костовата съдба, и да мине най-накрая в небитието. Ех, мечти, мечти. . .

144

народ

преди 13 години

ТУРЧИН СЪМ -НЕ ОДОБРЯВАМ ПОЛИТИКАТА НА ДОГАНОВЦИ НИТО НА ИВАНОВЦИ.АЗ ГЛЕДАМ ФИНАЛНИЯ РЕЗУЛТАТ.ИМА ЕДНА БЯЛА ИСТИНА-ГЛАДНИ СМЕ

143

Пожарникар от Тервел

преди 13 години

Наистина ли нямаш намерение да се извиниш за грешната информация за джамията в Жигларци.:-(((((

142

народ

преди 13 години

мен пак въобще не ме интересува , доган защо мълчи,сидеров прави циркажийски номера в парламента.МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА КОГА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН ЩЕ ИМА 5 ЛЕВА В ДЖОБА СИ

141

КараИбрахим

преди 13 години

Българските историци и етнолози от девет дерета вода докарват за да докажат, че гагаузите и турците в Североизточна България не са потомци на тюрко-българите, защото последните са славизирани. Хубаво, но къде са отишли славизираните тюрко-българи от тези места? Как на тяхно место се заселиха турците? Защо, живелият 9 години в Провадия през ХV в., добровничанин П. Гьоргич счита тамошните турци за остатъци от Аспаруховите българи? Защо сред *** Шкорпил намери предания, че са дошли от другата страна на Дунав, от Русия и превзели Добруджа, Делиорман и Шуменското поле и владели този регион дълго време; след това дошли гърците, а по тях турците. Между тях се предава, че построили крепостта Абоба и докарали течаща вода с водопровод? (Д.Ташковски, Кон етногенезата, с.80). Господа това са факти от историческото съзнание на този народ!

140

КараИбрахим

преди 13 години

И защо един трак ще се прави на булгаротюрк?Ами защото иначе се оказва,че за толкова хилядолетия една държава Тракия не са успели да си спретнат и са били вечните роби.По-лесно е да се краде история.

139

rumen221

преди 13 години

Приятели,- Защо Ахмед Доганов мълчи ли?А.Доганов, наистита е Голям вундеркинд, и не само за ядрени и водни централи и язовири...Например преди време... новоеничара Костадинов говори като аптал и без да съзнава ни казва цялата истина около убиxството на Ахмед Емин...:"... Емин е бил уличен от Ахмед Доган за такъв заговор (убийство на А.Доганов), което е предизвикало лавинообразно събитията..."Изводи...:1. А.Доганов е пряко замесен в "разкриването"..., на Емин...2. Именно пряката намеса на А.Доганов е, "...е предизвикало лавинообразно събитията ("самоубиването")..."3. А.Доганов е присъствал на "самоубиването"...4. А.Доганов, го е "самоубил" лично или е видял кой го е направил... (в сарая оръжие е имал само А.Доганов)5. А.Доганов и хората около него Излъгаха за своята несъпричастност в "самоубиването"...6. Уликите са подправени от А.Доганов и хората му, за да подвеждат в посока самоубийство...7. Следователите и прокуратурата Прикриха убийството и убиеца...!!!Нищо лично. Логика...!!!

138

народ

преди 13 години

ИМА ЗАКОНИ И АЗ ГИ ЗНАМ.НЕ ВАЖНА КОЛКО КОЛКО ЗАКОНА ИМА -------А КОЛКО ЗАКОНА СЕ СПАЗВАТ.И ТЕЗИ ЗАКОНИ СА ИЗМИСЛЕНИ ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК.ВИНАГИ ТЕЗИ ГОСПОДА ОТ ПАРЛАМЕНТА СА БИЛИ НАД ЗАКОНА