267

alieno

преди 13 години

На знам орел ли си или костенурка, но явно си мислиш, че ще жшвееш с тях.Или мислиш като някои от депутатите, които днес разбрах че не правят разлика между хабилитирано и рехабилитирано лице!

266

Не плащам

преди 13 години

до 253Много си прав, дано скоро повечето се осъзнаят

265

Анонимен

преди 13 години

егати простотията и от къде един работник за 300-400лв ще намери 5000 лв. ако състоянието му не позволява да работи до навършване на годините

264

Адмирал

преди 13 години

Такива *** и шушумиги ни управляваха, но като тези гербери-*** нямаше. Ние платихме, плащаме и ще плащаме сметките на червените олигарси, червената партия и нейните клонинги - ндсв, атака, герб, рзс, абв, сдс, дпс...т.н. Честито!!!

263

ПРАВДА

преди 13 години

Аз съм на 42години,имам 40години трудов стаж.Та въпроса ми е - защо да не мога да се пенсионирам.За да спестя глупави отговори - работя от 18годишен,Първа категория.

262

до ааа

преди 13 години

Вервай,вервай...

261

Анонимен

преди 13 години

ОБРИЧАТ НА СМЪРТ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА...

260

Анонимен

преди 13 години

Това е лудост! Как възрастен човек ще извади толкова пари на куп?

259

ЦИРК

преди 13 години

ЧЕСТИТО!

258

ЗАЩО да плащате ли .

преди 13 години

ЗАЩОТО не искахте точковата система!?ЗАЩОТО ги избрахте!ЗАЩОТО Те направиха това което искахте!ДА ВИ О П Р А В Я Т!

257

Иво

преди 13 години

А,защо отново няма яснота за пенсионирането при първа и втора категория труд.Знаят ли господа-управляващите колко живеят тия хора след като се пенсионират(дори и с няколко години по-рано),особено тия,които са в хим.промишленост.Преди няколко години промениха кат.от 1-ва на 3-та (в НХК-Бургас),а условията при които се работи са си същите-дори по-зле.Осъзнайте се!

256

Анонимен

преди 13 години

Слагат още по голям четал на бъдещите пенсионери,да не забравят че тия които го предлагат и тия които го преемат че и те трабва да се пенсионират след време,незнам какви толкова абсурди закони се преемат постоянно,толкова ли е трудно да преемат законите например на една германия...!!!!!!! или на някои депотатчета и политици,бизмесмени,не им пасват такива закони.

255

Анонимен

преди 13 години

до 257 Четеш ли какво си написал,или си природно ***?Кой ще наеме възрастен човек на работа????

254

втвърдител

преди 13 години

Такъв геноцид и цинизъм никога не е било.Защо се сравняваме със западните страни,стандарта там е различен.Хората у нас са амортизирани още на 45-50г.Какво да се очаква от тях до 60-63г.Дано доживея до пенсия.

253

Анонимен

преди 13 години

абе еи мамимуни ...работете и плащаите , че кои ще издържа ***

252

Математика

преди 13 години

Факт е, че България е страната от ЕС с най-ниска средна продължителност на живота. Нека да вземем за пример мъж, който е завършил образованието си на 25г. и е имал шанса да започне веднага работа. Да приемем че за целия си трудов стаж ще има само 3г. прекъсване. Това означава, че той ще отговаря на условието за пенсиониране когато е на 69г. При средна продължителност на живота 68.5 години, просто няма шанс за пенсия. Налага се въпроса: ЗАЩО ДА ПЛАЩА ОСИГУРОВКИ ПРИ ТАКАВА ПЕРСПЕКТИВА ???

251

aaa

преди 13 години

не искам да вярвам, че в България хората са толкова прости като в този форум.четете, образовайте се.1. парите на сегашните пенсионери са изядени отдавана, от червените ***. така че ние ги храним. ако искате да баба ви да взима 1000 пенсия трябва да отделите има няма 60-70% от заплатите си за данъци.2. навсякъде по света хората работят и до 70 и до 80 годишна възраст, защото се чувстват полезни за обществото, само ние и гърците чакаме държавата да ни храни на старини. 3. стига сте плюли

250

Don Petrucho

преди 13 години

Shto li ne vi ... ....... ..... vdigaite be to onq ot gore vsichko vijda!Samo vie oshte ne bqhte ni nanizali t.e. uredili da rabotim do dalboki starini

249

Веселина

преди 13 години

За съжаление е точно така. И аз съм мислила да заминавам, но точно усещането да си чужденец в мястото, където живееш и работиш ме спира. А и все ми се иска да повярвам, че и в България може да се води социална "социална политика"! Според мен пенсионната възраст трябва да е около 55години максимум! На тази възраст все още имаш и сили, и желание, и здравето да живееш пълноценно и за себе си!

248

Milano

преди 13 години

Do: vse3naiko. Sas sigurnost si ot malko vreme v Italia i ne si 3apo3nat s newata. Nad 50% ot pensionerite v ITL. v3imat m/u 450/550 evro, s tia pari sled kato si tuk 3naew kakvo moje da si po3voliw- niwo....??? Na vseki e ma4no da napusne rod. si miasto,boli, no ne predavai pogrewnata misal, 4e v ITL. " vsi4ko jivo wo leti se iade" .