187

анонимен

преди 13 години

такива са защото ние си ги създадохме-чалги и мутри са на почит

186

Плюшкин

преди 13 години

Нередности в системата: 1.) непрекъснати промени на методиките. въведете експертите едни общонационални учебни помагала,с които да се обучават най-последните достижения на науката и приложенията и, за да не се разпокъсват учениците в тия неща! 2.) Дайте на учениците нормалните им ваканции, както си бяха преди, за да не мрънкат! Но, ако не ходят посел на училище, нека при 6 неизвинени отсъствия им намалят поведението, което да се отразява на бала в диплбоммите им! 3.) Спрете да ги разединявате!

185

666

преди 13 години

Няма как с пари да пресечеш простотията,драги!Ценностна система не се гради с пари,умното ми!Когато разбереш това,тогава пиши!На протоплазмата интелектуално равнище няма как да вдигнеш-просто няма какво да се вдига!За други неща става дума,не за пари,умнико!Простака с пари пак си е ***!Има две неща на този свят,които не могат да се придобиват с пари-здраве и акъл!!!

184

аигър кон

преди 13 години

iskam da eвa sчки фенки фенки.само мещо шамара и наско менатата и илиян и пвслава.......

183

GLASUVAST ZA GERB

преди 13 години

NORMALNO E STOM PREMIERA NI..NEGRAMOTEN TOGAVA KAKVO ISKATE I NARODIT NI DA E TAKIV PREDI SISTO BESE GO KAZAL V CHIKAGO STES NESTES STE MI GLASUVATE I ZA DRUGITE IZBORI INACHE OT SEGA NAPUSKAM PARLAMENTA

182

анонимен

преди 13 години

неграмотни ни са децата защото алчни неграмотници направиха системата така че децата да тръгват с желание на училище а във втори клас вече да не искат да ходят -лоши бази лоши учители лоши учебници всичко е към провала около тях остава ни само да искаме да са живи и здрави и дано не избират управници които фалшифицират дипломи

181

д-р Елементаров

преди 13 години

Становището на Бойко Борисов е недопустимо, защото така се образува затворен кръг - "С тези мизерни заплати, от какъв зор да се хабя да има резултати?" + "Като няма резултати, защо да давам пари?".Отговорът е ***. Поставяш изисквания какви резултати очакваш от учениците и снасяш парите за заплати. Ако някой не се справи с резултатите - кофти тръпка, няма пари за тебе. Само че правителството на Бойко не си е направило сметката и съответно няма пари. И понеже са "перфектни"- другите са виновни!

180

учител

преди 13 години

И естествено при нас не се случва.

179

богат-беден

преди 13 години

Лелеее!Премиера пак изби рибата с това изказване!МНОГО пари за образование!Даа- направо го удавиха в пари това обазование,пък децата сричат!Ц,Ц,Ц!Ти му сменяш дограмата на училището,то не се научва и не се научава!не стига,че парите са съвсем малко, ами и не се използват за образование. Не че нещо против новата дограма, ама трябва да се мисли и за учебници,помагала,кабинети,квалифицирании добре платени учители и повече контрол в училищата. дом. образование и възпитание са друга-болна-тема.

178

Домакиня

преди 13 години

Защо преди 20год.децата от селата нямаха проблеми и можеха да се запишат във всяко училище и им се усигоряваше пансионни и родителите бяха спокойни.Сегашните родители нямат пари немогат да издържат децата си , какво прави министерството на образованието по този въпрос.Къде са пансионите и столовата..това е една от пречините, че децата нямат образование.Може би умишлено не искат да има образовани хора в България,за да може да ги контролират по лесно ,както в Индия и други изостоноли страни .

177

до ФАКТ - REAL

преди 13 години

Или наблягаш на образование, наука и здравеопазване, следователно вдигаш интелектуалното и физическо ниво на нацията. Или даваш 1 млрд на МВР и озаптяваш 20 годишният материал след прехода. Естествено първият вариант е много по-добър и разумен.

176

учител

преди 13 години

Работя в училище, в което има ред и дисциплина, в което се учи и не се подаряват оценки, в което виновните се наказват. И знаете ли, все по трудно правим паралелките си, защото при нас се учи. Децата не искат да учат, не искат да им е трудно, не искат дисциплина. Отиват там, където може и да не ходят на училище, там, където няма униформа и там, където само за присъствие в час се пише 4.

175

родител

преди 13 години

Ама то си е един порочен кръг! С тия ниски заплати и работа чак до вечерта, купища проблеми, кои родител вечерта има нервите да се занимава с децата, а не си ли им дал първите седем годинки, после в училище е шанса да се поправи. Ама как? Като там са и други келешчета като него и всеки гледа да е най-"готин" и "бунтар" ? А по-големите ученици са на ясно, че може и прости и с купена диплома като госпожа Илиева да излязат от училище, ама ако са с връзки пак да си намерят работа!

174

roditel

преди 13 години

Интересна статистика за неграмотността!!! Според статистиката, отчетена след провеждане на миниматурите за 4 кл., учениците имаха постигнати забележително високи резултати! Същата тази статистика само след 7 мес. отчита, че децата ни са с много ниска степен на грамотност!!! На коя статистика всъщност да вярваме?

173

Домакиня

преди 13 години

В едно училище нямали ред и дисциплина,то не е училище.Трябва да се върнат униформите както едно време ,да има вечерен час ,а училищата по-често да се посищават от испектори.Училището днес не е училище ,просто ходят там за развлечение ,учитил и ученик заедно посищават барчето и пушат цигари,това да се забрани.Искахме демокрация ,но не си я преставяхме точно така ,сега нашите деца ще страдат от тази криво разбрана демокрация.Има и друго не всеки сега може да пусне детето си да продължи да учи.

172

Анонимен

преди 13 години

Както го написал N4 СИСТЕМАТА ОТ ЦЕННОСТИ Е СБЪРКАНА!!!!!ТАМ Е ПРОБЛЕМЪТ!!!!!

171

заинтересуван

преди 13 години

Децата са продукт на родителите, учителите и цялото общество. Ако родителите слушат чалга, това ще слушат и гледат децата им. Ако учителят си "изпява" урока и демонстрира, че не му пука за учениците, това ще получи от тях - никакъв интерес. След като в обществото ни няма морал, унижават се хората със знания и можеш да станеш шеф с фалшива диплома, как децата ни да проумеят, че знанието е богатство, че то определя бъдещето им и че ще го получат в училище от своите учители.

170

Анонимен

преди 13 години

То да си *** акъл не ти требе!Боко ми се струва че е загубил връзка с Хюстън!"Виждате, че единственото, за което се протестира в България, е за пари..Ми капитализъм сме!Колкото плащаш толкова получаваш. В този смисъл явно парите за образование не са достатъчни!

169

Анонимен

преди 13 години

Ако професията стане добре платена ще стане и примамлива, а не всякакви навлеци дето не стават за друго да се пробват. В миналото учители са ставали тези дето са показвали най-добри резултати. Даже е имало време дето са учили и педагогика и са имали методични.

168

RA40 KOVA40

преди 13 години

KAK ISKATE DA SA GRAMOTNI?PROSTO NQMA NA4IN.KAKVO IM SE DAVA ZA PRIMER SLED 1989...MUTRI S MERCEDESI, OGATI *** NA 23 - 25 GODINI NEZNAINO OTKUDE,SILOKONOVI PEVICI,TE NE MOGAT DA PEQT I TOVA E QSNO NO IMAT GOLEMI CICI I BOGATI LUBOVNICI. POLITICI KOTO OT NI6TOTO STANAHA ELIT KAK ..NA VSEKI E QASNO, S DALAVERI I TO NA GURBA NA NARODECA KOITO TURPI LI TURPI. I ZA KAKVO DA U4I EDIN MLAD 4OVEK SEGA?KAKVO GO 4AKA? V BG EDNO NI6TO MIZERSTVANE. VIJTE PREMIERA NI..NEGRAMOTEN E. TOGAVA KAKVO ISKATE