172

Една_от_БГ

преди 13 години

Реват, реват, факт е, чухме днес г-н Георги К. как хленчеше за незаконните си действия в името на тримата си сина... дето не живеели при него, щото той така им казал, да не се прибират в БГ, че тук царствало беззаконие. Това ако не е виц!

171

Анонимен

преди 13 години

"Алчност ли е да построиш например още един етаж и там да живее детето ти:)"НЕ И В АРХИТЕКТУРЕН РЕЗЕРВАТ!никой не ти пречи да си строиш и извън Несебър. А колко апартаменти на никакви цени се продават в Слънчев бряг? Защо ще съсипвате почти единствения ни що-годе запазен средновековен град? Нееее, това не е за децата, децата биха предпочели Слънчев бряг, Бургас... Това е точно от алчност и простотия, прави се за да доите повече туристи.

170

бургас

преди 13 години

вие не познавате несебърската народо-психология,там никой никога не е работил(говоря за кореняците),разчитали са на риболова само,никога не са обработвали ниви и т.н.При комунизма като настъпва модата за почивки и море им е дошло като манна небесна-квартирки,дребна търговийка,заведения и т. н.Същото е и с застрояванията,но това са си техни къщи и хората са в право.От юнеско като искат да се запазва архитектура да дават пари,ако някой ги е крал тези пари това е др въпрос.

169

t-rex

преди 13 години

В България никой не ти забранява да променяш и преустройваш сградата отвътре. Забранено да се променя архитектурния облик на фасадите.

168

Анонимен

преди 13 години

167А вие драги откъде знаете, че ще реват местните:) Алчност ли е да построиш например още един етаж и там да живее детето ти:) Да! И аз мисля че е алчност! Откъде накъде ще живеят в домакинство, те са си семейство, нали:) Ей много ме размяхте днес:) Вдигнахте ми настроението:) Жалко за несебърци:) Скоро ще е жалко и за цялата нация:) А за обидите виж 156. Ти ме наричаш "куха глава", а аз трябва да те наричам предполагам Волтер, Архимед, Русо и т.н.Защото си умен, нали:))Успех на несебърци:)

167

Анонимен

преди 13 години

166,въпроса не е в граматиката,а в това между ушите. Освен това всички тия протестиращи има поне по още 1-2 къщи извън стария град. Не са допрели до това етажче да си разширяват жилищните нужди. Двореца Гуел е подарен на държавата от собствениците му, защотто не са можели да се грижат повече за него. Ето ви един светъл пример - като ви е малка къщата и ви трябва по-голяма, айде от мен да мине, продайте я и си купете голяма. Ще станете милионери за един ден, имотите в ст.град са в пъти по-скъпи.

166

ани

преди 13 години

Като не са узаконени -да ги бутат.Стига им само печалби.

165

Анонимен

преди 13 години

Не, не и не! Според t-rex ти си престъпник, защото си го лиши от възможността да се гордее, с мястото, където живееш:) Нямаш право на деца, защото не можеш да строиш:)Нямаш право на нищо, за да не му разваляш хатъра:)))В БГ дори ако намериш паметник трябва да се грижиш за него ти, със собствени средства, а не държавата, защото е в твоята собственост:) Той ще дойде да му се кефи:) Ако му вземеш 100бв вход и на бой ще скочи:) Абе просташка нация:)

164

t-rex

преди 13 години

до 162Не ми се отговаря на обидите ти, затова направо на въпроса. С какво аз ще се гордея няма никакво значение. Въпроса е, че от алчност местните ще си отблъснат туристите и после ще реват на умряло и пак държавата ще им е виновна, че се е стигнало до там...

163

Анонимен

преди 13 години

Софиянци първо да си оправят граматиката:) Поне научете, че източните се пише със З бре:) Това не е от бързо писане:))) Пък като искате обявете и София за държава и готово:) То и без това никой не ви иска вече:) Май само ще цъкате до Орлов мост и обратно в смога:)

162

НФБ

преди 13 години

ама тези постройки дали са били класирани и обявени за историческо наследство? държавата дава ли пари за тяхното стопанисване? мога ли да си направя модерна тоалетна или баня или трябва да пазя турския *** в двора? Който плаща той поръчва и музиката!Засега аз плащам данъците а от общинарите само пречки! А ако не си в Несебър или Созопол не е ли същото положение че общинарите не ти дават да направиш каквото и да е било пристройка надстройка ако не им бутнеш въпреки че градчето, селцето или квар

161

Анонимен

преди 13 години

Всичко незаконно да се разруши още нощеска.Точка.

160

t-rex

преди 13 години

Я пробвай във Франция да посегнеш на архитектурен паметник... Сигурно си ходил и си видял какви сгради имат от средновековието. Видял ли си някъде да са ги надстроявали и достроявали?!? В цял свят има рестрикции в това отношение. У нас не ти е проблем да си купиш парцел и да си построиш къща на него.

159

Анонимен

преди 13 години

Ей смръдльо!Това че усещаш само собствената си миризма,чуваш само собствения си глас и виждаш само собствения си образ не значи,че Бог се е вселил в теб:)Не ме натоварвяй със собственото си положение:)То е плод на твоя интелект и работоспособност:)Това,че имаш само една гънка за равновесие не значи и че няма да паднеш:)Щял той да се гордее с нещо,а другия заради него да се гърчи:) Май заради такива мутри като теб сме на тона дередже:) Аз може да нямам гънки, но ти нямаш мозък:)

158

Една_от_БГ

преди 13 години

Каква Франция, какви 5 лева. Сами признават, че са действали незаконно, без разрешение. Във Франция така ли правят? Извършват закононарушения, защото има и други закононарушители? Има убийци по улиците, дай всички да почнем да се трепем? Егати французката логика.Всичко да сринат дано, аман от разпасана ***, дето си мисли, че демокрация = всичко е позволено: беззаконие, безредие, недисциплинираност, кич, аморал.

157

sas

преди 13 години

До 152-рия анонименСофиянци и още някои са платежоспособните елементи в държавата. Ако не са те вие от источните покрайнини все сте си умрели от глад. Така че - вола рие и на главата му пада, нали знаеш? по друг начин казано - не режи клона, на който си кацнал, че падате тугедър.

156

НФБ

преди 13 години

защо да бутат нещо което вече е построено!Ако е на държавна или общинска земя се конфискува! Ако е на частна земя се гледа дали си плащат данъците за тази постройка! Или някой да дойде и да ти каже твоя е земята но на нея ще правиш обществена традина... парк...Нали затова е частна собственост и всеки трябва да се разпорежда с нея както му е угодно но да си плаща данъците !

155

Анонимен

преди 13 години

юнеско нито ми дава пари да си санирам къщата си ,нито ми дава пари да се храня ,затова нямат право на претенций

154

НФБ

преди 13 години

как да строиш законно като общинарите не ти дават освен ако не си платиш! мястото е мое къщата е на дядо ми й пък я е наследил от прадядо си...Къде е държавата и какво иска? Плащам ли си данък за тази къща и за надстройките или пристройките 2 щом плащам значи е законна ако не плащам значи е незаконна!нещо да крия или трябва да давам рушвети и на общинарите за да издадът съответното разрешително!във франция например може спокойно да строиш на собствената си земя до 170м2 без никакви бумащини!

153

t-rex

преди 13 години

Ами то от такива като теб сме на това положение! Кухата ти малка главица с мекото ти гладко мозъче му е трудно да разбере защо не трябва да си затриваме историческото наследство! Понеже виждам, че няма опастност да умреш от свръх интелигентност ще ти обясня така, че да разбереш: имаш къща на място което е интересно за хора от цял свят и те идват за да я видят и да си плащат, после разваляш това за което хората идват и плащат, а ти вместо хотелиер или ресторантьор ставаш рибар или замадалец!!!