22

Учен с брада

преди 13 години

Безхаберието продължава и последните 1.5 години. Стига оправдания с предишните! Плочата се изтърка.

21

аз-до 21 и 28

преди 13 години

Кое е последното издание на този речник? А къде е института по български език ? Че то ако гледаш този речник, бая нови думички ги няма там! И защо тази заядливост? Бъди честен - какво и е неправилното на думата "безмислен" ? Та тя е по-правилна и характерна за днешния българин - без мисъл! Само за това, че тази дума я няма в някакъв си речник, не я прави безСмислена. Сложи ръка на сърцето си и пред себе си признай колко грешки и пропуски има в този речник/хайде няма да го характеризирам/

20

до аз-до 21

преди 13 години

В правописния речник на българския език не съществува дума "безмислен", довери ми се, специалист съм

19

Анонимен

преди 13 години

От мен ако зависи бих съкратил, като за начало парламента на 50 души.После почвам изпълнителните агенции и дирекции.Именно те са най-корумпираните.Средните босчета. Хем дето от тях зависи ,хем са скатани и необезпокоявани вършат безобразия.Последни по реда ще са БАН,но и при тях има много за плевене.И току виж за тези които останат как парите може и да стигнат.

18

до БАН

преди 13 години

Очевидно не само си неграмотен, но си и невъзпитан, и неразбиращ, надявам се си щастлив

17

аз-до 21

преди 13 години

Спорно е кое е вярно - безмислен или безсмислен! Едното означава - без мисъл, а другото без смисъл! И двете са верни, така че не търси под вола теле!

16

Гошо Тъпото

преди 13 години

Дръж те си го....Светлинчо,с неговите партизански мегаломански...картини;любимеца на Тато и политбюро.Не рисува в мойта....гама;много му е засилено...червеното.

15

до БАН

преди 13 години

обяснимо е защо човек като теб, който пише "безмислен",а не "безСмислен", има подобно отношение към науката. Сега разбра ли защо ни е нужна науката - за да сме грамотни.

14

Анонимен

преди 13 години

Бойколизеумът (сп.зала) и подслушването имат 4 пъти по-голям бюджет от БАН.

13

БАН

преди 13 години

БАН е измислена и безмислена дупка за пари.Както и Висшите учебни заведения(кръчми).Никаква продуктивност.

12

Анонимен

преди 13 години

Представяте ли си сърбите да имат такива министри като Дянков и Игнатови те да се опитат да закрият сръбската академия на науките? Сещате секакво щеше да им се случи. Е, да - те са шовинисти и т.н. Както и да гонаречете, по-големи ду_едавци от нас няма на света. Само да ни кажатамериканците и сме закрили и държавата. Срам!

11

Анонимен

преди 13 години

Не им трябва пари за тия старци ..видях ме ги в новините,взели -дали..всички над 63 вън от БАН, да назначат млади хора..

10

мен до Гошо Тъпото

преди 13 години

Ама ти наистина ли мислиш, че такива като Светлин Русев "с лопата да ги ринеш"!? Очевидно представа си нямаш от изкуство, такива като теб-с лопата да ги ринеш

9

metresa na kopeldaka

преди 13 години

Inatow e finasova metresa na kopeldaka Diankof

8

данъчен

преди 13 години

Нямате представа колко имоти има БАН-и колко тристранни договора за наем имат-договор между даден институт, фирма и централата на БАН! И това са много пари-без труд и повечето отиват в ЦУ.Как не ги е срам-отидете и вижте-карето между Цариградко шосе,Шипченски проход,Коста Лулчев и пътя от 4-ти км до хотела на ЦСКА-всичко е на БАН.Колко данъци плащат?И това е само в Слатина!Имат още-в Младост,по морето-не им се знае бройката!Хайде де, феодални старци-дайте списък на имотите.Лъжете младите и бягат

7

Гошо Тъпото

преди 13 години

Ще има пари за....наука в БАН,когато всички псевдо..учени се изметат от...там.Така че младите...учени да се огледат и да намерят резервите около себе си;има хора за махане колкото....искаш.Не мога да разбера какво прави там,единСветлин Русев и каква ....наука развива един занаятчия като...него.Хайде холан,ние да не сме расли на....бостана и колко са такива като него;с лопата да ги ринеш.

6

С.

преди 13 години

Най-некомпетентното правителство от 60 години насам! Срамота. Нека им покажем какво мислим за тях, най-късно на следващите избори (само да не е трърде късно тогава!...).

5

Анонимен

преди 13 години

А ИМА 100 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НО ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И НАУКА, НЯМА!

4

Ганьо Голия

преди 13 години

Не! Махайте се некадърници. Ако сте кадърни - издържайте се от парите, които бихте получили от научните си открития. Интересно ми е - какви открития са направили например червените академици и старши научни сътрудници от Института по Балканистика! Или от института по генетика, или от института по микробиология и т.н. Единствените свестни институт и нужни на държавата са Института по Метеорология и може би "регистраторите" на земетресенията. Всичките останали цицат от джобовете ни.

3

Анонимен

преди 13 години

За наука парите колкото за строежа на една сграда ?!