166

анонименс

преди 13 години

аз не съм те псувал казах ти не харесвам хора които да чакат на държавата и да протестират нямам против да си учен и умен направи си го така че да не стоиш гладен занимавай се с каквото искаш ама не стой гладен пред парламента това е ...

165

Dido

преди 13 години

О скъпи ми гражданино столичанин!!! Много си ми е хубаво "на село", аз от "село" мога да изляза когато си поискам и да отида където си поискам! Но ти селянията от себе си никога неможеш я изкара! Мисля че те те отделих твърде много внимание и време, повече нямам за губене, а и се напълних с простотия до края на годината....

164

анонименс

преди 13 години

аз не ругая науката и пак повтарям че уважавам учените хора само че не смятам че ти си олицетворението на Българската наука ..да съм идвал и какво ще ми направиш като дойда..?ей че си *** ама..

163

Анонимен

преди 13 години

Какви "изразходвани средства" бе нагъл манипулатор. Точно средства няма!

162

Ибрям Али

преди 13 години

Извинявай, бате, ама стая 210 ми се чини, че е на втория, а не на четвъртия етаж? Поне такава е логиката навсякъде, където съм бил - първата цифричка в номера на стаята показва обикновено етажа. Освен ако в БАН логиката е друга?!

161

Dido

преди 13 години

Нямам никакво желание нито излишно време за да бъхтя 300км да дойда да те видя.Виж се какви ги изписа!Под достойнството ми е да се срещам с дребна душица като теб!И не рогая по българската наука, искам да видя една прозрачна организация,да е ясно кой какво прави и какво заслужава.Тогава ще съм с две ръце за увеличаване на бюджета на БАН.. Май се оказа, че аз мисля повече за българската наука от теб,а?

160

до анонимен 189

преди 13 години

ама затова ли да плащам данъци (от които да се плаща на университета), та да ходят инженерите ни да работят на запад!

159

Червената помия

преди 13 години

За мен вече е късно да избера 1, но с удоволствие ще препоръчвам от сега на татък на всеки млад и кадърен да го избере!

158

БАН

преди 13 години

Май младият учен не е толкова млад. И е от тези юнаци които крадат като за световно. Нямало нищо покрито , леле смехория . Изменение на закона за БАН и пълен финансов одит и пълен контрол над изразходваните средства, това е .

157

Анонимен

преди 13 години

Аз не работя за БАН и не се занимавам директно с изследвания. Нито не съм несъгласен, че нещата в БАН могат да бъдат по-добре вършени. Между СРС Тунджа и етнографа, предпочитам да хрантутя етнографа.

156

Червената помия

преди 13 години

прод.на 187.В една дебела книга пишеше, как на времето селските чорбаджии се събрали да назначават даскал.Скарали се за заплатата му, даскала искал 1000 гроша годишна заплата.-Не може 1000 гроша, много са!-казали чорбаджиите-Толкова плащаме на селския говедар, а той е навън и в студ и в дъжд, а даскала е на топло!!!Драги сънародници, докато на "Даскалите" у нас се плаща по-малко от на говедарите, не се сърдете на говедарите, че така Ви управляват.Те толкова си могат.

155

Dido

преди 13 години

БАН се отчита пред министерство на финансите - министерство на финансите намаля бюджета на БАН. Как така когато трябва да се покаже къде отиват парите само пред министерството трябвало да се отчита, а като искате пари ревете пред цялата държава.Излезте по ТВ и кажете - миналата година с толкова пари сме направили един какво си, затова мисли че ни трябват повече пари за да направим еди какво си....Лесно и ако сте прави хората ще ви подкрепят...Имате ли очи да го направите?

154

Анонимен

преди 13 години

Ами избери 1 като си толкова преспективен.

153

Lehr

преди 13 години

Това за Diploma mill не ми е идвало наум - благодаря ти! А че в САЩ може да се купи диплома - това и във "Вълшебникът от ОЗ" е показано ясно. Рейтингът на техните университети е по строги критерии именно затова. Мисля обаче, че за нас са по-добри европейските критерии за оценяване и финансиране.Всеки метод за оценяване и рейтинг има недостатъци - но "правителствения" е базиран на "тия не са наш електорат - не са прости, не се радват на чалга".

152

Червената помия

преди 13 години

прод. на 179.Да речем, завършил е у нас без връзки кадърен студент-инженер.Какъв избор има?С какво го подпомогна държавата да речем, за да си отвори малка частна фирма, и да работи това ,което е учил и разбира?И да и плаща данъци на същата тази държава?Какъв е избора на младия вишист?1.Терминалите на летището и на запад-почваш от нула, но с шанс за развитие.2.Оставаш тук, и обезверен и без пари ставаш таксиметров шофьор в голяма фирма.3.Работиш без пари на шеф с основно образование.Има ли други?

151

БАН

преди 13 години

Всички приказки тук са направо нелепи . В БАН има администрация и обслужващ персонал от 4000 човека, които не е ясно какво друго правят освен да получават заплата. В БАН ръководството краде и по институтите и на централно ниво. Затова и няма пари. Всички фолософии тук БАН да произвежда като завод са направо смехотворни. Не в това е проблемът. Всички си затварят очите пред мащабните кражби в БАН и изместват въпроса. Реформата означава да се дадат на прокурор престъпниците и крадците в БАН

150

Dido

преди 13 години

Искаш да кажеш, че в БАН има само етнографи ли?Няма как от наука да се изкарват пари и то много и веднага? Или е по-лесно да си стоим по бюрцата и да чакаме на бюджета?

149

Анонимен

преди 13 години

Не мога да си спомня за случай, в който полицията да ми е помогнала на мен или на май познат. Принципно отговора им за всичко е И ние какво да направим. Предполагам че има и полицаи които си вършат съвестно работата, но аз поне не съм ги срещал. Искренно ме съмнява, че ако някой се опита да направи сериозен атентат в България, ще бъде спрян от МВР. Бездънната яма е еднаква в момента. Едните ти обещават защита другите наука.

148

Неук

преди 13 години

Ей, като гледам колко коментари събра статията, тия учени верно стават само да си чешат езиците.

147

Безработен Врач

преди 13 години

И ексрасенската наука не може да гарантира резултат или печалба. Това значи ли че не трябва да съществува? Ние помагаме на хората и на България и скоро ще открием тайните на магията и смисъла на живота. Но вие тъпите невежи не оценявате това. Жалки сте.