54

Анонимен

преди 13 години

Браво за начинанието! Надявам се все повече изконни български традиции да се възраждат. Писна ми от чалга и рап "култура"!

53

закъсали са !

преди 13 години

...всички тук сме будали....това е реклама на селския туризъм...

52

Djembi

преди 13 години

И какво? Ся да не си мислят,че яйцата им са в курника в задния двор? Да не си мислят,че зимата няма да се притесняват дали ще има какво да ядат,защото свинете и кравите са им винаги на разполужение? Зимата едва ли ще се топлят само с думи и вълната от овцете! Есента едва ли ще събират сливи и грозде за ракия! Лятото дали пък ще си берат краставиците и доматите от градината. И на луната да се оженят не могат да избягат от реалността. Не съм писимист,а просто реалист! Успех в живота!

51

lambo

преди 13 години

Една 11-15 годишна ***, която вместо да учи роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на ***( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ)- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на ***- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"- още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД(ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане)- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете- 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНООсвен това *** потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме ниеМного *** семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток.Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-СметОсвен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички ***.Не знам на каква стойностТоест истинския резултативен доход на тази ***, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 240 лв БРУТО., дохода е 188 лв.НЕТО,след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъциНАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА *** (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТАЕто затова *** раждат като бесни ***, а българките едва отглеждат и 1 дете ...

50

lambo

преди 13 години

Аз Ламбо може и да не съм прав за всичко друго, но за едно съм си напълно правЦиганите раждат толкова много деца, защото за тях това именно е поминъкаНепрекъснато раждане, с цел непрекъснато получаване на Детски и ПомощиНека НСИ направи една извадка, колко от *** т.н., "самотни майки" с по 10 до 23 чаавета, са "трайно-безработни"И ще се види че точно 100% са такива. Тоест това е поминъка им ...Поминък с парите от нашите данъци Спрете детските и помощите над 3-то раждане и .. край

49

СИБАНКЯ

преди 13 години

Това е изконната традиция, съхранила ни през вековете и жизнено насъщна сега, вйв време на безвремие!Чудесна инициатива! Ноооо,струва скъпо!

48

от опит

преди 13 години

...и така да се ожениш , пак ще се разведеш...

47

АСИ

преди 13 години

АМА ТО ИМАЛО ВСЕ ОШТЕ ХОРА КОИТО СКЛУЧВАТ БРАК ,ДА НЕ ПОВИАРВАШ, ЛУДИ ХОРА.

46

Анонимен

преди 13 години

Basi selskata romantica:) prosylziavam se ot smiah...

45

Анонимен

преди 13 години

kolkoto i minusi da slagate :) tova si e seliania i takva si ostava:) kakvo drugo v selska dyrjava:) slagaite minus slagaite :)

44

бонд

преди 13 години

ламбо не си прав! коя българка няма да е доволна да си вземе заможен чужденец? и кой българин не предпочита да се има за вечен ерген, при толоква безплатни ***? не са виновни *** в никакъв случай! и бъгарите са се въдели така когато не е имало аборти ,хапчета и презервативи -по времето на прабабите и прадядовците. *** от нисък стандарт на живот се множът. Ние от гонене на висок стандарт се ограничаваме до 1-2 за да са отгледани, изучени ,осигурени.Децата и те ще искат брак с чужденец

43

бай Минчо

преди 13 години

Има ли още будали,кото се женят

42

ЛОНДОН

преди 13 години

БРАВО! СИМПЯТАГИ.

41

bros

преди 13 години

Това си е супер позьорщина, поне от тия двамата. Мно'о важно, как си се оженил,тоя поне тъпите обеци да си бе махнал... Селото на баба ми обезлюдено, хахаха!А алтернативната булка, сигурно половин баба Яга я е минала, ама аре!>>>

40

Анонимен

преди 13 години

Bin bereket versin dqdo Boichovata svatba-hem na bahtaha hem na e..ha

39

такава е традицията

преди 13 години

НАРОДНО-ПРАВОСЛАВНАТА СВАТБА В МИНАЛОТОТрадиционната българска сватба се състои от два "цикъла": годеж и същинска сватба.Същинската сватба започва с церемониалното канене на гостите. Лицата, които вършат това, са накичени с кърпи по раменете и носят бъклица с вино и съдинки с ракия.Преди извеждането на невестата от бащиния й дом нейните дружки й разплитат косите, сресват ги и ги сплитат отново, огласяйки стаята с обредни плачове и песни. На свой ред пък, младоженецът бива ритуално обръснат от приятелите си, дори и да е все още голобрад.Обличането на младоженката (естествено с най-хубавите й дрехи и киченето й с накити, венци и други украшения) също става с много салтанати. Накрая идва забулването (с плътно червено платно, през което не се вижда нищо) - символичното "изолиране" на булката от външния свят, както и на света от нея.Сватбеното веселие, с много пиршества, игри, песни и прахосване на барут, трае поне три дни, като завършва с разбулването на невестата и отиването й за "вода".

38

:)

преди 13 години

Браво да са живи и здрави дълъг семеен живот,радвам се че вси още има хора които уважават Българската традиция:)

37

ева

преди 13 години

Обезлюдени родопски села - о това ще е наистина една романтична гледка, направо се просълзявам от умиление!

36

да потънем славно

преди 13 години

да нашят титаник потъва с народна музика и сватби:(

35

Tina

преди 13 години

Браво! Да са живи и здрави! Зарадваха ме от сърце!Тези, които критикуват или са черногледи да замълчат и да не се притесняват - това е доказателството, че България и българи винаги ще има!Пожелавам им да са щастливи заедно до дълбока старост и да се радват на деца, внуци и правнуци!