49

До 43:

преди 5 години

Естествено, че е рекет. И то в най-бандитските периоди.Ако не се "застраховаш" доброволно, на следващата вечер идват момчетата в заведението/магазинчето ти и изпочупват всичко. Ти си доволен, че си още жив и на другия ден отиваш сам да се "застраховаш".Та така с Ф-вете.Дано да не се претрепят летците с тях.

48

Браво !

преди 5 години

Слава Богу ! Едно разумно решение !

47

Анонимен

преди 5 години

Невероятна изненада.

46

Българин

преди 5 години

Предатели

45

Анонимен

преди 5 години

ха, барабар петко с мъжете!

44

ПроСоТо

преди 5 години

само забележете как ни ПРИСПИВАТ с ПОДХОДЯЩО ПОДБРАНИ ИЗРАЗИ!..-:"Докладът за избор на нов изтребител препоръчва да започнат преговори със САЩ за закупуване на F-16."НОВ ЗА НАШАТА АРМИЯ,НЕ НОВ ПО УПОТРЕБА!!!..Защото по-долу се изпускат:-"Другите две оферти към страната ни бяха от Швеция за нов "Грипен" и от Италия за втора ръка "Юрофайтър".Значи офертата на "Грипен" е за НОВ изтребител!!!!..На жабарите-За ВТОРА РЪКА юрофайтър.НО НЯМА И НАМЕК,че ф-16 са УПОТРЕБЯВАНИ,"сто годишни" тарал-

43

Анонимен

преди 5 години

Новите ни изтребители не са от Виетнамската война а от Първата война в Персийския залив 1991-1992 ги пуснаха първите F-16 r и до 2000 имат ред модернизации

42

Тинейджър

преди 5 години

Хайде сега някой да ми обясни защо не купим европейски изтребители, а краварски? Ние членка на ЕС ли сме или краварски щат? И да, предпочитам руски изтребители пред американски защото американците са най-големите скaпаняци и запалиха цял свят!!! Ф#к Америка, вива Русия!!! :)))

41

Анонимен

преди 5 години

А Румен Радиомълчанието ще издума едно вето !?

40

Давай Ф-ките

преди 5 години

Няма да се косите. За нашето дередже най-изгодно беше да вземем руски самолети, но като член на НАТО това е невъзможно.Следващият вариант беше шведските Грипени - изгодно иконимически, а Швеция щеше да изгради у нас заводи, които да подпомогнат икономиката на България, както и изграждането на специалисти.Ф-ките са единствения вариант за нас - дори правителство на БСП, на ДПС, на какво ли не щеше да бъде принудено да купи самолетите.

39

Анонимен

преди 5 години

цената на F-16 средно е към 90 милиона с цялото оборудване иначе единичната цена е 14-18 милиона https://bg.wikipedia.org/wiki/F-16

38

Башар Ал Путин

преди 5 години

СПОКО, РЕШЕТНИКОВ Е ИЗБРАЛ ГРИПЕНИТЕ...И КАРАКАЧАНА ДА ВЛЕЗЕ В РОЛЯТА СИ НА МИНИСТАР, И ДА ЗАКУПИ ГРИПЕРИТЕ !

37

Анонимен

преди 5 години

и колко е гушнал въпросния "доклад" за съответните препоръки?

36

Край

преди 5 години

Плащането на тези пари на САЩ е РЕКЕТ. Купуваме за 2 милиарда лева излишни скъпи играчки. И 20 самолета да имаме -Турция има 300.За тези пари 100 хил. български момчета могат да минат военно обучение на стойност 20 хил. лева всяко. /нали нямало пари за армия/. Ако България има 100хил. мъже годни да носят оръжие никой няма да я закача. Ислямска държава без един самолет си брани територия колко нашата срещу целия свят със всичките му самолети и ракети.

35

Анонимен

преди 5 години

Между нас казано има и руски самолети които са много добри и съперничат напълно на американските например СУ-37, дори в някои отоншения ги превъзхождат.....Само че те също струват Бая кинти, Путин няма да ни ги даде от романтични чувства. Добрите самолети - все едно руски или американски струва ПАРИ. Време е да разбере, че светът се развива, и Русия се развива, само че тя иска също да се плаща, както и САЩ.

34

Анонимен

преди 5 години

F-16 са като мишени , детски дрончета за руските изтребители !

33

Анонимен

преди 5 години

ЗАПОВЯДАХА НА БОРИСОВ ДА КУПИ КРАВАРСКИТЕ САМОЛЕТИ.ДОРИ И ЦЕНАТА ИМ НЕ ЗНАЕМ.

32

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНикога повече ГЕРБ , на следващите избори , ще гласувам на пук за БСП . Това какви самолети ще наредят на България да купи не зависи от правителството и кой е на власт - нито от БСП, нито от ГЕРБ или който и да е от другите. Но все пак е добре да сменим ГЕРБ малко за разнообрази и БСП малко да покрадат, че ГЕРБ много се оядоха, после пак може да върнем ГЕРБ БСП като се оядат.

31

se

преди 5 години

Излишни харчове .

30

Анонимен

преди 5 години

F-16 въобще те са лоши самолети, само не мога да разбера защо купуваме само една ескадрила? F-16 струват към 100 милиона и то с поддръжката, армията има бюджет над милиард и половина можехме поне 20-30 самолета да закупим.Разбира се още по-добре би било F-35 но нека не се лъжем - ние не сме Велика, сила, а балканска