109

vrv do 108

преди 14 години

По сегашната пенсионна система ще взимам малко повече от този, които се осигурява на 300 лева да речем. Държавата се нуждае от реформа, защото сега се стимулира мързела и мошеничеството, а не работещите се хора. Трябва да е обратното.

108

vrv до 108

преди 14 години

Не си ме разбрал. Не рева, че са ми високи осигуровките, те са като за всички. Оплаквам се, че независимо от това, че се осигирявам на доход които съм сигурен, че доста българия в Испания могат да мечтаят, не получавам нищо с/у това заради такива мошеници, които източват системата под различна форма. Ако сега ме уволнят ще получавам обезщетение колкото някои който се осигурява на 250 лева, ако отида в болницата си плащам, не мога да ползвам детска градина.

107

Анонимен

преди 14 години

Как проблемът е по принцип, а за *** принципи няма ли?Те само раждат и по тази единствена причина, че пълнят държавата с крадливи ***, ня тях всичко им е птостено. Ас съм за принципа, ама само българите го отнасяме.

106

Карамел

преди 14 години

Интересна работа сме българите- ама те били майки- не ги съдете, онези били деца, нарушили закона- не ги съдете, ако се случи и възрастни да са в нарушение- пак да си затворим очите... Пред закона ВСИЧКИ трябва да са равни и да го спазват- няма майка, няма баща, няма дете!!! Иначе все ще сме в калта!!!

105

Анонимен

преди 14 години

ами защото сигурно имаш по-добри условия, помисли ти малкоако можешама защо аз така, а те инаками защото сиромах човек-жив дявол!

104

Анонимен

преди 14 години

няма да си пусна децата в градина, защото са студенти :)не се осигурявам, защото ме осигурява работодателя :)и ти щом тука ревеш, че са ти високи осигуровките, в Испания ще ти дойдат нанагорнище, хубавото там е, че като си осигурен, не плащаш никъде нищо в здравните заведения, освен зъболекар, че държавата ти дава безплатен адвокат ако те изгонят неправомерно от работа, майките там не им е изгодно да остават децата на ясла, която е скъпичка, при положение, че е по-евтино да си го храни вкъщи

103

до биг мама

преди 14 години

Е нали вече са им платили веднъж за тази храна майчински, колко пъти трябва???Защо аз да имам само едни майчински и да съм си с детенце в къщи, а друга, хем да взема майчински, хем да й го гледат и хранят без пари в яслата, и да е свободна по цял ден, за това говорех, я прочети и помисли малко! Ако всички бяхме направили така ???

102

vrv до 91

преди 14 години

Еми за това държавата осигурява ясли, та да можеш да се върнеш на работа да изкарваш пари за теб и родината. А доколкото разбирам тук повечето искат някои друг да им гледа детето и да им се плаща за гледане на дете. Това е проблема. Или едното или другото. Не може и двете.

101

биг мама

преди 14 години

браво мамче!не може така!тези тарикатки да спестяват пари :)нали заради едната храна са оставили тези майки децата в яслите, не заради гледанетовсе едно държавата бърка в гърлата на тези деца да им вади залците сега...и точно тези 72 майки ли сте видели оп кафенетата- има ли видеозаписи за пред съда??

100

vrv do 98

преди 14 години

Абе какви глупости пишеш. Аз ако трябва и в Африка ще ида да бачкам и няма да рева за помощи за да си осигуря семейството. С каква Испания ме плашиш? Аз и сега доста пътувам и не съм често със семейството. Като се заплащат детските градини, защо не си пуснеш детето на частна детска да видиш разликата в цената с държавната? Виждам, че май не се осигуряваш защото нямаш и представа от удръжките.

99

Анонимен

преди 14 години

За какви принципи говориш,99.Кой в Бг ти спазва някакви принципи.Хванах те се с майките сега,не ви ли е срам.Да върнат всички престъпници, всичко открадното от държавата през последните 20г. и тогава можем да говорим за принципи.Така съм съгласен и тези майки да върнат парите.

98

Анонимен

преди 14 години

ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО НА БОБИ РАЙНОВDate:Thursday, 08 July 2010Time:19:00 - 20:30Location:НАРОДНО СЪБРАНИЕМоля всички да дойдат на протеста пред Народно събрание!!! Елате защото само заедно можем да променим тази черна трагедия да получи възмездие. Отиде си един млад живот, едно прекрасно момче и човек, нека покажем, че съединението прави силата и искаме виновните за това жестоко убийство да бъдат наказани....Очакваме ви там българи, Боби би дошъл и помогнал на всеки!!!

97

мама

преди 14 години

Абе откъдето и да го погледнем не е редно- значи една майка може да си гледа детето и да взима само майчински, а друга "тарикатка"хем майчински, хем допълнително издържане на детето й в детката ясла/ реална издръжка 200 лв месечно, а такса- 48??/, хем свободна и на кафе, щото не е на работа, кофти си е. Другите да не са по- прости

96

91

преди 14 години

не всички имат баби

95

Анонимен

преди 14 години

"егати и правителството,щом проблемът е в 72 майки"Проблемът е принципен. А иначе е ясно, че парите дадени на 72 майки не са много.

94

Анонимен

преди 14 години

ама на тебе и жена ти се облага целия доход и после ще имате трудов стаж и пенсия, като толкова завиждаш на твоите познати с мъжете в Испания- пожелавам ти техния живот, че нали чуждата кокошка все е пуйка :) Детските градини се заплащат, аз поне не знам безплатни детски градини, виж детски домове, където на *** им гледат безплатно децата държавата знам ;)

93

Анонимен

преди 14 години

Тая като я гледам и тя е за пенсия..предлагам да я пенсионират с 136 лв. и след това да я намалят 100 лв.

92

Вики

преди 14 години

егати и правителството,щом проблемът е в 72 майки

91

vrv до 91

преди 14 години

Добре бе пич, ама това са пари ако си гледаш детето, а не друг да ти го гледа пък ти пак да си взимаш. Примерно можеш да ги прехвърлиш на баба, ако се върнеш на работа.

90

Анонимен

преди 14 години

Е, ако си водил детето някой друг ден или седмица по- рано за да свикне постепенно, какво толкова си ощетил държавата,при положение че детето трябва да е записано.А ми както пише един родител по- долу , че в първите месеци , децата се спукват да боледуват.Айде да не бъдем толкова дребнави.Става въпрос за деца.Нека ги глобят една малка сумичка и готово, не сега да ги товарят хората с непосилни суми.