28

Баща

преди 13 години

Аз и жена ми осъдихме майчин дом в София за същото нещо, сега се надявам да успеем и доктора да осъдим.... не че ще промени състоянието на дъщеря ни.. но поне да е за урок на всички подкупни *** в бели престилки.

27

И пак аз

преди 13 години

Та да продължа - няма как да са доволни хората, като хем сте подкупни, хем им осакатявате децата. Схващаш ли? Когато хората са благодарни и вие ще го усетите, ама не може да искате парички предварително, преди свършената работа. И според парите да решите колко внимание да обърнете на горкия пациент. Не върви някак си. Още повече, че повярвай, никой не ходи на лекар понеже всичко му е наред и се чуди къде да потроши едни пари (които вече веднъж е платил като здравноосигурителни вноски), нали?

26

смях

преди 13 години

Прочетох нещо много смешно :Перник-градът на корупцията !В София няма корупция и болниците лекуват без пари ,а министрите работят за стотинки.

25

Аз

преди 13 години

Докторе, ще ме прощаваш, но се сърди на колегите си. Общественото мнение е такова, точно заради тези твои колеги (а може би и ти си в групата?), които чакат "да опре ножа до кокал", за да съдерат кожата на пациента и близките му. Да, казваме мерси, защото преди това години наред сме си плащали за въпросната интервенция. Ти очакваш да платим още веднъж ли? Ние също изкарваме парите си като вас, не ги метем на двора, за това замисляли ли сте се някога?

24

Анонимен

преди 13 години

До 20 - за съжаление семейството е осъдило болницата, а не самите виновници.

23

някой

преди 13 години

До: номер 21Не искам да обидя никого, но според мен повечето добри лекари в България вече сами са се "отсяли" като са отишли да работят в чужбина (без значение къде) за добро и достойно заплащане. Кой нормален според теб, та ако ще пет Хипократови клетви да е положил и да е филантроп по рождение, ще е доволен да гние тук и да работи за 800 лева примерно? И то като имаш предвид че за да учиш и да работиш като лекар понякога изисква адски много усилия и саможертви!

22

Ник

преди 13 години

Пеко,Пеко....добре си го задал въпроса ама само като прочетеш написаното от 1 и ти става ясно защо нищо не става в тая България.Вместо някаква дискусия и решения по въпроса народа плаче за "Крумовите закони".Е с тия закони ще се ликвидираме бре!И да се обеси Ариен Робен,че на празна врата не вкара!Егати грешника!По-лош е от докторите.Щех да получим инфаркт зарад него!

21

един от човеците

преди 13 години

Много от лекарите превърнаха труда си в занаят, а да си лекар, учител според мен трябва да е призвание. ...не да чакаш да ти мине смяната и да се тюхкаш колко хора има пред кабинета ти или колко хора са минали на дежурство ....Човешко е за не знаеш, да не можеш да направиш нещо, но когато се касае за здравето или живота на друг човек, май трябва да имаш доблестта да признаеш, че няма да се справиш.....

20

Анонимен

преди 13 години

Крайно време е нашите лекари да носят наказателна отговорност за своите действия. Така ще намалеят и ще се отсеят некадърните от качествените кадри. Всеизвестно е, че поне половината от лекарите, като студенти почти не се вясват на лекции и упражнения, а и има такива дето нямам грам знания и направо си купуват дипломите

19

Анонимен

преди 13 години

Браво на семейството че е успяло да осъди лекарите. Подобни раждания завършват с увреждане на детето , парализа и в някои случаи на легло за цял живот и родители които се борят с безпаричието, защото винаги единия трябва да стои в къщи.

18

anitta

преди 13 години

Идва Видов ден и за лекарите -спокойно! Един път осъдени, ще стане константна съдебна практика за лекарските грешки да има осъдени, но не само за имуществени вреди ,но и да бъдат лишен от правоспособност. Защото в този случай те пак ще ,,лекуват и израждт''

17

някой

преди 13 години

Е, дали трябва да са 100 години затвор не мога да кажа, защото не съм учил право. Има си хора за това - дето се вика - кой за каквото е учил.Но е положителен факта, че все пак в България има някакво правосъдие.Извинявам се много, ама над 4 килограма преносено бебе няма как да не го забележат, ако са истински лекари. Особено ако са наясно че става въпрос за човек а не за теле.

16

Светла

преди 13 години

Най-сетне!!! Ще кажа и на моите две приятелки раждали в пернишката болница, преживяли същата трагедия. Все още ходят по рехабилитатори, масажи, раздвижвания, плуване и тн. Дано и за тях да има възмездие. За миналата година от януари до май имаше 4-ри подобни случая . :(((((((((((( Инспекциите отново спят.

15

pipo

преди 13 години

Когато лекар сгреши трябва да бъде съден като всеки друг и като се докаже, че е некадърник да му се отнемат лекарските права до живот. Да ходи да бърка бетон на строежите....

14

майка

преди 13 години

Преди 27 години в Пернишкото родилно отделение, събота родих мъртво дете поради лекарска небрежност .Бях сама в родилно отделение оставиха ме на произвола на съдбата и отидоха да си пият кафе.Бебето се задуши и се роди мъртво.Писах жалби, а те бяха недоволни,че имали наказание мъмрене. Радвам се,че днес всеки може да си понесе наказание равно на болката, която са причинили поради немърливост или безхаберие.

13

онбашията

преди 13 години

"нима всеки пищещ тук, не греши на работното си място?"разбира се че всеки греши, но повечето пишещи заемат абсолютно безсмислени позиции, които ако утре изчезнат няма да усетим, или ще усетим само че живота ни е станал по-лесен, затова грешките им не се забелязват и затова си позволяват да дават акъл на лекари, полицаи, политици, футболисти и всички около тях. сега брой минусите и получаваш директна извадка колко процента са лапачите в нашето общество :) между 50 и 70 мисля.

12

Анонимен

преди 13 години

Алооо,лекар и учител са хуманитарни професии. Хората учили за това трябва да са наясно ,че от тях зависят здравето , живота и възпитанието на децата. Не е редно да гледат в джоба ти колко ще снесеш и да се скатават. Особенно лекарите или хипократовата клетва е може би просто така...!Като греши и не се справя да си вади хляба по друг начин ,не убивайки и осакатявайки хора!

11

d

преди 13 години

нима лекарите не са хора? нима всеки пищещ тук, не греши на работното си място?Никога? Само че при лекарите това е фатално. Като не ви харесват лекарите, не ходете при тях, те са станали такива доброволно, ако не са искали да стават такива кой ще ви лекува бе специалисти? Ама няма къде другаде да идете, иначе всички много отворени, но опре ли ножа до кокала това е единсвения човек, който може да ви помогне и да спаси детето ви/напр./, тогава му казвате едно мерси и айде чао...

10

MIMI

преди 13 години

SIGYRNO SA BILI PIANI. YWREDILI SA 4OWEK. ZATWOR ZA TAX.

9

Ей

преди 13 години

Заради подобни процеси срещу лекарите в САЩ, сега 50 000 000 граждани нямат достъп до лекар, сестра, болница. Трябва да ги догоним.