141

републиканец

преди 14 години

Предлагам TLD за България да е .рб по 2 причини:1. Кодовете на страните са с 2 букви и е добре това да се запази2. Има вече на кирилица - .рф Руска Федерация, защо не .рб Република България

140

унуфри

преди 14 години

моето мнение е за .bul, пък и на английски се пише Bul.garia

139

Анонимен

преди 14 години

Това "бул" е голяма недомислица. Може би в обществото трябва да почнеме да дебатираме дали България да не се преименува на Булгария. Очевидно тея от транспортното министерство пишат български с латински букви и щом им е хрумнало, че "бул" е удачен домеин.

138

до аз

преди 14 години

А от ICANN дали ще проверят на какво приличат всички останали домейни на всички езици? И ако се намери прилика между две заявки в чия полза трябва да се реши при невъзможност или нежелание за взаимен компромис (FYROM?) или просто в полза на глобалните икономическите интереси на САЩ? "Изтичането на договора на Интернет корпорацията за имена и адреси ICANN с Министерството на търговията на САЩ породи доста коментари на експерти и обикновени потребители в мрежата как евентуалното й приватизира

137

tulski

преди 14 години

Не е редно да е Бул, защото това не е българско. Другите може да ни изговарят и пишат Bulgaria, ама нали номера е да бъде нещо българско, характерно, отличително. Все едно руснаците да се пишат Рашън. То може и да е на кирилица, ама не е руско. Ние не сме Булгари.

136

Иво

преди 14 години

Какви са тези глупости бул да не би страната ни да е БУлгария???МНОГО ПО ДОБРЕ Е ДА ИМА ВАРИАНТ БЪЛ или направо да си е БЪЛГАРИЯ !!!

135

Анонимен

преди 14 години

.член най-се връзва. Стига сте пълнили пространството с тая глупост ...

134

овчар

преди 14 години

предлагам......бряяяяя

133

Петър

преди 14 години

Щом са дадени четирите варианта на предлаганото име, то мисля,че "българия" и "бул", са най-подходящите. И на кирилица и на латиница, са еднакво практични и едностранчиви, към името на държавата ни.

132

Петър

преди 14 години

Не е глупаво, да си имаме домейн, на кирилица. Но, ако е международен, може да бъде регистриран и като обозначение с ".bg; bgn; bul; bgp". Защото ако наистина е международен трансфера на даннитее, то повечето си е на латиница. Но пък вътре, можем да си пишем и на кирилица, щом е за кирилица. Но, ако машинният и трансфернитее кодове са международни, то е нормално и да е на латиница. Не бива да се отрича всичко, но и е редно да си имаме национален сайт. А как ще го регистрират да мислят.

131

аз

преди 14 години

Ами ICANN решава, защото просто те са отговорни за домейните и това си е тяхно право.. А относно .бг-то аз предпочитам .bg само да си остане.. от други извращения няма смисъл!

130

аз

преди 14 години

Това е адски глупаво - домейн на кирилица. Знаете ли какво мазало е да се занимаваш с такива домейни... нали си имаме .bg, какво повече искате? Освен това, още един недостатък е, че ако пратиш линк на чужденец към домейн на кирилица, той в 99% от случаите няма да може да го отвори, понеже ще вижда или квадратчета или въпросителни или нещо подобно, защото няма да има инсталирана поддръжка за кирилица. Въобще какви са тези изгъзици.. уж да доказваме, че обичаме езика си - не е това начина!

129

ined

преди 14 години

Каквито сме овце, трябва да е .бе-е-е

128

Аз

преди 14 години

Влез в анкетата за предложенията. Има вариант и за нови предложения.

127

ffff

преди 14 години

И аз искам да си е .бг , другите варианти не мога да ги определя като приемливи. Не мога да разбера защо ICANN ще решава на какво прилича и на какво не нещо което засяга самата нация, а не търговските китайски шмекери с подвеждащи имена на марката като nikke, adibas, fuma например. По тази логика трябва да сменят и полският .pl защото може да бъде опасен след като езика Perl го използва за окончание.

126

Обяснение

преди 14 години

Нали това казвам и аз. Германците си пишат домейна според тяхното наименование, а не според това как ги наричат другите страни. Затова смятам, че не е редно ние да бъдем с домейн ".бул", защото другите народности казвали Булгария. Редно е да бъде ".бъл".

125

българка

преди 14 години

според мен-BULако изобщо някой се интересува от пишещите тук.....

124

Петър

преди 14 години

за германците: DE два от Дойчланд, а не от Германи. за нас: Щом се регистрира на кирилица, то нека е българия, бъл, бг. Ако пък е международен, то може и bul. bgn. bgp. Зависи какви са изискванията за домейн. Ако е всичко на кирилица, то е нормално да си е: бъл; бълг; българия; бг. А как ни наричат, това е второстепенно, другите народи, за домейна. Зависи кой ще го ползува. Не сме вулгари, а българи. Но кръстника на българите е княз Болгар - господарят на Земята. Наричаха го и Болгур, ***.

123

Веселина

преди 14 години

Ами прочети статията отново и обърни специално внимание на внесените предложения. Това, че в името на страната ни не се включва частицата "бул" го виждам и аз. Смятам, че поне с четенето се справям доста добре. Въпросът беше да се избере едно от тези предложения, а не да си даваме нови.

122

Genata

преди 14 години

Ми нека да бъде .щъцюДа им гледаме сеира на всички решили да го ползват (и на двамата)