40

Анонимен

преди 14 години

свършват точно навреме - долу-горе и светът когато свършва

39

a

преди 14 години

А мислиш ли че IANA има интерес да топне по масата,още повече дали ще започне оптимизиране?Аз не смятам-както каза някой по-надолу,компаниите за мрежово оборудване имат интерес да продават ново и ново оборудване,за да замени старото "вече нефункционращото старо оборудване"Иначе за коментарите надолу нямам думи-разсмяхте ме още сутринта

38

gte

преди 14 години

А какво пречи аз и ти да имаме еднакви частни адреси, като ти си си в твоята частна мрежа, а аз в моята на wireless рутера? Очевидно не правиш разлика между частен и публичен адрес.

37

Nobody

преди 14 години

Всъщност самата статия подтиква към бълване на идиотия, толкова грамотно е написана...:)))Малко подробности - IANA разпределя адреси на NRO (Number Resource Organization), което пък е сбор от 5-те RIR (Regional Internet Registries). След което те ги разхвърлят по LIR-овете (Local Internet Registry). Това, че по трасето между IANA и крайния клиент са натворени безумно много простотии, като разрешения на определени големи компании, които ползват публични адреси за частните си мрежи не означава, че в един момент IANA не може да тропне по масата и да оптимизира нещата. Отделно пък изобщо не означава, че IPv4 са тръгнали да свършват. IPv6 е налице повече от 10 години и почти не е развиван от тогава. Ако нещата бяха толкова на зор, далеч нямаше да е така. Просто пак си говорим за пари. И то за адски много пари. И, дори и да си неграмотен в областта, достатъчно е да наобиколиш адресите на посочените организации и да попрочетеш official announcements. Което никой уважаващ себе си журналист в БГ няма да направи.

36

Marty

преди 14 години

Благодаря ви на всички за коментарите - разведрихте деня на мен и колегите ми, посмяхме се отсърце и до сълзи :) Особено ме изкефи този дето предлагаше да минем на Макинтош и да ползваме Мак-адресите! :):):) Поздрави и хубав ден! :)

35

Пич

преди 14 години

wireless apple, Ти си патологичен ***, замълчи моля те :)

34

Пич

преди 14 години

"Става, бе, що да не става.... Стига да са в различни мрежи... :))) "Ако са зад NAT/PAT да, но тук един човечец обясняваше как той имал "20 компютъра с един адрес" и не било вярно, че "всеки компютър с включването в мрежата трябва да има свой уникален IP адрес". Те журналистите по принцип говорят глупости, ама хайде да не бъдем толкова крайни :)

33

Димитър

преди 14 години

Именно!

32

Пич

преди 14 години

Обаче wireless и гр. варна се намериха и си говорят на някакъв техен език. Интеренсното е, че се разбират изключително добре :)

31

Nobody

преди 14 години

Става, бе, що да не става.... Стига да са в различни мрежи... :)))

30

Пич

преди 14 години

"Пич, много си ***! Прави разлика между частен и публичен IP адрес. "Разликата я правя доста по добре от теб, ноо това не променя факта, че изречението "Както е известно, всеки компютър с включването в мрежата трябва да има свой уникален IP адрес" е абсолютно коректно :) Дали е частен или публичен, няма никакво значение. Когато включваш компютър в LAN, той трябва да има уникален IP адрес и MAC адрес. НЕ си ли съгласен ? :) Разбира се можеш да пробваш да включиш два компютъра с един IP адрес :)

29

Анонимен

преди 14 години

Това ли е то епъл генерацията? :)Верно сладур

28

Пич

преди 14 години

"на мене видиокартата не ми подържа ip адрес и затова съм с статично ip "Хахахахаха .... майкоуууууу ... хахахаха. Ей, не съм очаквал, че под тази статия ще прочета толкова много вицове. Сериозно - тази държава не отива на добре като гледам какви са знанията на младите хора. Малко звучи като клише, но по мое време нещата бяха съвсем други. Имаше IT специалисти на световно ниво ... коието вече са в чужбина, но все пак тогава младите хора проявяваха интерес към новите технологиии и без пари прав

27

gte

преди 14 години

Пич, много си ***! Прави разлика между частен и публичен IP адрес.

26

гр. варна

преди 14 години

на мене видиокартата не ми подържа ip адрес и затова съм с статично ip

25

до wireless apple

преди 14 години

ами, не ползвай ИП адрес, имаш право на избор. Само дето няма да можеш да простееш из нета. Сладур.

24

citizen

преди 14 години

Старото правителсво е откраднало половината IP адреси на света!!! Станишев е виновен!! :D :D

23

Пич

преди 14 години

"Това абсолютно НЕ е вярно.Нашата фирма има един IP адрес и 20 компютъра зад рутера.Навсякъде е така, вкъщи също имам 1 адрес и 3 компютъра"А тези "20 компютъра зад рутера" без уникални адреси ли са ? :) Или ти частните мрежи не ги броиш за адреси ?

22

Hanibal_Lektar

преди 14 години

хахахахахахаха ... не е истина ... и продължаваш да се излагаш ... то никой не се ражда научен ... ама вземи прочети нещо !

21

Програмист

преди 14 години

В статията тъпите *** написали: "Както е известно, всеки компютър с включването в мрежата трябва да има свой уникален IP адрес."Това абсолютно НЕ е вярно.Нашата фирма има един IP адрес и 20 компютъра зад рутера.Навсякъде е така, вкъщи също имам 1 адрес и 3 компютъра.