16

Анонимен

преди 14 години

Мисля че подобни въпроси са задавали и към теорията на Айнщаин докато е бил жив. Пък и дори сега някой може да попита каква икономическа изгода носи неговата теория. И защо се харчат милиарди за проекта в Швейцария, за който дори не се знае до какво ще доведе. А е започнат за да даде отговори на въпроси за възникването на вселената... Науката е важна и винаги е била важна. Не само магистралите са символ на цивилизация, иновациите също, въпреки че не винаги се виждат с просто око

15

Анонимен

преди 14 години

Абе, от където мине Игнатов само проблеми създава! Но за сметка на това е готов да спонсорира... частните училища! :-)) Какъв гений само! Защо направо не закрие всички държавни университети и институции и не ги замени с частни такива! Или това е идеята. Искате детето ви да учи- плащайте! Пък министерството "щедро" ще поеме 10 % от таксата!

14

Анонимен

преди 14 години

Поне си признаваш, че наистина си ***.

13

345

преди 14 години

И аз наивно като останалите ще попитам - Има ли смисъл се дават пари за 69 института, повечето от които си работят по проекти, от които нищо не произтича? И друго, ако учен години наред работи по нещо, което не носи никаква икономическа изгода, дали трябва да продължаваме да плащаме?

12

norm

преди 14 години

Непрекъснато се питам,как така в нормалните държави науката е на светлинни години от българската,пък си нямат ..АН.

11

Данъкоплатец

преди 14 години

Аз като данъкоплатец, категорично НЕ съм съгласен с парите от моите данъци да храня някакви старци наречени "учени"Щом са толкова "учени" нека си продадат изобретенията и да се хранят сами.защо трябва да смучат от бюджета?

10

Анонимен

преди 14 години

ako pokajat poslednoto si otkritie koeto e doneslo i 3 lv na BG biznez da si im dadat pari ama .....tezi pishman profesori po zial den piat iadat i v glavite im samo kak da naplushtiat niakoia studentka

9

Фиона

преди 14 години

Хайде някой да ми обясни като на *** блондинка какви точно научни открития е направил БАН през последните 20 години, къде са внедрени и колко печалба са донесли на държавата?защото аз наистина съм *** и не се сещам за нито едно откритие.

8

Анонимен

преди 14 години

Е, не съм физик по образование, така че ще ми е трудно да ти отговоря по нАучно без да гуугълна. Просто казвам това, което виждам - с тези червени бузки човечето на снимката ми прилича повече на някой, който е открил ракията в хладилника...А този "нов лазер", апропо, има ли някакво приложение, отличаващо го от вече съществуващите, или е просто нещо, което да се запише като окритие и да се отбележи свършена нАучна работа?

7

Анонимен

преди 14 години

ФЕОДАЛЕН ДЯДКА.

6

питащ

преди 14 години

и къде е тоя нов лазер дето го изобретил Съботинов?къде се използва и колко пари е донесъл на държавата?някой купил ли е това изобретение - защото ако никой не го е купил, значи за нищо не става.

5

Анонимен

преди 14 години

Естествено, че няма, не може човек от Нов Български /всички знаем какво му е реномето/ да прави реформи в БАН, който е на 625 позиция в света по научен продукт и в Софийски университет, който е на 1200 позиция в Света по научен продукт, в сравнение Нов Български изобщо не фигурира в класацията.

4

Анонимен

преди 14 години

znachi kato prodade lazara, shte ima pari za budjeta...ili nikoi ne iska da kupi lazera?!

3

Анонимен

преди 14 години

Трийте, трийте...

2

от мен

преди 14 години

Съботинов е създателят на един нов тип лазер. Как ще знаеш, като даже не ти е ясно какво е това лазер?

1

Анонимен

преди 14 години

Нищо академично не виждам в тоя на снимката. По-скоро на пиянка ми мяза...