227

Анонимен

преди 14 години

бщината е задължена да осигури места за разходка на домашните любимци :-D и защита ако кучето ти е изрядно от съседи и т.н., но както във всичко друго в нашата мила татковина за обикновените хора остават само задълженията, а за общината само наказанията :)

226

Анонимен

преди 14 години

Номер 229, нещо не видях права в наредбата, а само задължения ...

225

Анонимен

преди 14 години

Нищо не видях за задълженията на общината ....

224

Анонимен

преди 14 години

Да точно така и ако се вози в градски транспорт тогава наморника е задължителен ...

223

Анонимен

преди 14 години

Свалете си наредбата на столична община за домашни любимци прочетете я, това са няколко страници, прочетете я, платете си таксите и никой няма да може да ви закачи за нищо, но човек трябва да си знае правата и задълженията

222

Кученце

преди 14 години

Между другото изискването за повод и намордник е само ако кучето е агресивно. Така пише в Наредбата.(3) Собственикът на куче е длъжен: 1. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно.

221

Гал Аноним

преди 14 години

Именно - има разлика и тя е в това, че човекът е "разумно" същество и трябва да се отнася хуманно към другите същества - защото само това го отличава от тях.

220

Анонимен

преди 14 години

По-долу 255 е част наредбата на столична община за разходка на кучета. Според нея след 18 часа можеш да разхождаш кучето си във всеки парк, а преди това само на определените за това места ...

219

Анонимен

преди 14 години

Според текстовете в нея е забранено разхождането на кучета в детски градини и училища, здравни заведения, на детски площадки, разхождането им в градските паркове и градини за времето от 9.00 до 18.00 ч., като тази забрана не важи за специално определените места.

218

Gal Anonim

преди 14 години

отиваш в страницата на конкретния район на Столична община и на хоумпейджа има скенирана заповедта, в която са описани позволените места. Ето линка за Оборище: so-oborishte/ "Факсимилето" е под секция "Места за разхожданена домашни любимци" (запазен е оригиналният правопис) Успех!

217

Факт

преди 14 години

Поиграх си да потърся в нета място определено от общината/общините/ за раходка на кучета в София, но не можах. Някой ще помогне ли? Ако наистина няма, както подозирам, за какво глобяват тези инспектори?

216

тоше

преди 14 години

Да темата е за домашните кучета но и за уличните е важна тема.Не ме познаваш но аз съм пострадал минало лято ме нападнаха и ме захапа едно от тях за кракът.А и гледаш телевизия надявам се постоянно репортажи за нападнати изпохапани и много случаи и до смърт.Не може да си затваряме очите и да казваме...с мен няма да се случи.П.П Аз имам домашно куче вярно вързано е в дворът ми ....но имам.

215

Факт

преди 14 години

Фактите са ясни - почти всеки стопанин на домашно куче в София би го извел на разходка на определеното от общината място, но ... такива няма. Мен лично главно това ме спира сега да си взема куче, а преди 15 години имах, но имаше и места за разходка, където живеех. Друг е въпросът, че и тогава куп баби извеждаха децата на разходка на мястото определено за разходка за кучета и мрънкаха.

214

Факт

преди 14 години

Номер 208, тоше, пишеш, че ".Няма човек да не е пострадал по някакъв начин от тях.", т.е. от уличните кучетата. Като оставим настрана факта, че статията е по съвсем друга тема - масова проверка от общината по повод на ДОМАШНИТЕ кучета, ще ти кажа, че не познавам лично човек, който да е пострадал от улични кучета. Разбира се, не казвам, че няма такива, но ....

213

Iva

преди 14 години

Имам кастрирано куче и по закон няма такса, но аз бих платила, ако знам къде отиват парите. Глупаво е да се говори за намордник за пинчер, що не глобят някой с боен питбул!Проблемът е,че тези такси няма да решат нищо по отношение на: изхвърляне на кучета на улицата, насърчаването на кастрация на домашните или събирането на "акитата"(както някой каза-трябва отнякъде да стигна до мястото за разходка). А за двуногите, които п**кат навсякъде-разходете се вечер и вижте за какво става дума...

212

анонимна грънци

преди 14 години

за протокола тук - детенцето е подгонено от глутница общински помиари, бе...какво врякате, да си изгоним кученцата ли, може ли на йорширче да му сложиш намордник,а...и какво "дупките" на общината от нашите кутрета, е държава ли е това питам, настроиха парковете, плажовете, горите, езерата -де що може крадът и стигнали до домашните ни любеимци!!!

211

Един Българин

преди 14 години

Аз също нямам куче и смятам че стопаните им трябва да им събират .... отпадъците, а не да ги оставят в парка и после децата да бъркат в тях и да си лапат ръцете!!! С какво сме по-лоши от германците та да не го правим?! Трябва също така някои по-агресивни породи, особено ако нападат пешеходци,велосипедисти да бъдат водени на каишка. В противен случай ще стигнем до дивия запад всеки да раздава правосъдие с олово и проблемът отново ще бъде решен, но не по правилният начин.

210

Анонимен

преди 14 години

А защо хора, които не разбират от кучета продължават да обясняват, че няма нито едно куче, което е неагресивно? Кучетата не са еднакви.

209

PPN

преди 14 години

Аве тези глоби да не са в размер на 2-2.50 лева на куче ?!

208

valentin

преди 14 години

S kakvo sa po razli4ni ku4etata ot drugite jivotni!Za da nahranish ku4e e ubito drugo jivotno!Ku4eto qde kokali i meso,a ne pase treva!!D D D