33

Анонимен

преди 14 години

Нали така мислят палачите в мирно време "НИКОЙ НЯМА ДА МЕ ВИДИ... за това..."

32

Анонимен

преди 14 години

до 29 не е нужен "списък" на милиционерите.// и не всеки редови милиционер може да го направи и после да се прибере в сем. си като честен баща, мъж и т.н, нали никой не е видял.... но така беше у нас или ?

31

саскуоч

преди 14 години

Случая с Трой Дейвис в Джорджия придоби международна известност.Има голяма възможност той да е осъден на смърт без вина.Няма никакво уличаващо физическо доказателство за престъпление(ДНК,отпечатъци или оръжието на престъплението).На всичкото отгоре 7 от 9-те свидетеля променят показанията си и вече не го разпознават като убиеца или не са сигурни.Трой чака изпълнението на присъдата си вече 18 год.Един път даже екзекуцията се отлага само 2 часа преди изпълнение.На Трой вярват вече много хора.

30

Поаро

преди 14 години

От 1973 година досега 138 души в САЩ са осъдени на смърт а по-късно се оказало след появата на нови доказателства, че са невинни и освободени от опашката за екзекуции.Средно излизат 9 години и осем месеца, че са нужни да излезе истината наяве. Отделно 9 души не са имали късмета да дочакат появата на нови доказателства и са екзекутирани след като са били невинни. От общо 1000 екзекутирани от 1976 не се знае бройката на екзекутираните невинни, защото адвокатите полагат усилия да спасяват живите.

29

Анонимен

преди 14 години

Не знам какъв отговор очакваш да получиш, списък с имена на екзекутори ли? Присъдите се изпълняваха от милиционери. С пистолет, от упор, в тила.

28

Анонимен

преди 14 години

Не в САЩ / а кой изпълняваше служебно смъртните в БГ ? Всеки който убие по заповед в не военно време или война е - палач. Независимо дали е "доброволец" или "служител", етикети, още по лошо защото е ПОДСТРЕКАНИЕ !

27

tulski

преди 14 години

В САЩ смъртните присъди се изпълняват или от служители на самия затвор, или от доброволци - пуска се обява в местния вестник и се явявя съответния желаещ при гарантирана анонимност.У нас са изпълнявани от служители на затвора. Не е имало специален палач. Последната смъртна присъда е изпълнена през 1989г., така че изпълнителите или са вече пенсионери, или са починали.

26

Анонимен

преди 14 години

Аз съм за по-тежки присъди като например доживотен затвор без право на обжалване. Но не и за смъртна присъда.

25

Анонимен

преди 14 години

Ами тези които изпълняват "с л у ж е б н о " самата смъртна те какви са ?Кой изпълняваше смъртните у нас ? Къде са тези изпълнители ? В пенсия се разхождат между хората и сигурно са много честни ?

24

^3DAttack

преди 14 години

Hvala na Europeskata ni demokraciq deto ubiicite gi puskat na svoboda ot humanitarni saobrajeniq ops zabravih te imali prava :(

23

Анонимен

преди 14 години

Даже и толкова не дават.

22

Анонимен

преди 14 години

Това са стиснати хора които не могат да приемат че могат да плащат за престой на престъпника в затвора.

21

Milen

преди 14 години

А сега какво виждаме се случва в България - за жестоко убийство (ако изобщо осъдят убиеца/те) дават присъди от по 15, 17 или 25 години.

20

Поаро

преди 14 години

Тази година досега в САЩ са екзекутирани 14 души -7 бели, 6 черни и един латино. Най-младия екзекутиран е 31 г. най-възрастния 60 г. Всички са усмъртени със смъртоносна инжекция, само един са го пържили на ток.

19

Анонимен

преди 14 години

САЩ е демократична държава, в която правата на гражданите се спазват. Дават ти право да си избереш дали да те разстрелят или да те изпържат на електрическия стол. Хвала на такава демокрация ! (: (: (:

18

Anonymous

преди 14 години

Ива - престъпността в България беше много по-малка когато имаше и се изпълняваше смъртното наказание!

17

Zemevladelec

преди 14 години

до 16Ако можеш направи проучване за Азия. Там смъртното наказание си има доста силен ефект над хората и престъпниците, още повече че се изпълнява същата седмица след присъдата и за доста различни престъпления, които тук отнасят до 15-20 години. (като например трафик на дрога)

16

Ива

преди 14 години

Разбирам, че има хора, които подкрепят смъртното наказание. Вероятно те имат своите причини за това. Аз обаче съм правила проучвания във връзка със смъртното наказание не само в България, но и в САЩ, а също и по времето, когато се е изпълнявало в Европа. До момента няма държава, в която престъпността да е намаляла само защото то все още съществува там. Жалко е, да, но това показва, че този вид наказание не възпира един човек, решил да извърши престъпление ...

15

Анонимен

преди 14 години

Забележете добре! Той е осъден на смърт от повече от шест години. Изобщо, в Щатите чакането на смъртна присъда може да продължи много дълго. Скоро бях чул за случай, при който осъденият чака 35 години екзекуцията си и вече някъде над 70 годишен. Разстрелът при тях, за разлика от нас, си е с взвод.

14

кравар

преди 14 години

абе тия от 1985г.ли го лигавят тоа а пък после нашето правораздаване било мудно.