815

Castellano

преди 14 години

Много е интересно като обложат със здравни и социални осигуровки чиновниците, кой въобще ще остане да работи в администрацията и кой ще иска да започва там. при заплати от 500-600 лева, с тези въведени удръжки хората ще взимат чисто около 500, дори и 400. После да не се чудят хората защо администрацията ни работи лошо.

814

Анонимен

преди 14 години

ГЕРБ да си ходят! Щом оставят едно недоразумение като дянков да си развява байрака - да си ходят!

813

Анонимен

преди 14 години

И без това са твърде много - цели 150 000! Излиза, че всеки 50-ти у нас е държавен служител. Еми, няма как да стане, и големи заплати, и осигуровки на държавен гръб. Както казва народа "това да не е мандра!".

812

Анонимен

преди 14 години

до 824Защото когато си на 35 и с дете ти казват о ама ние търсим до 25 год. и имате дете, а колко често ще излизате болнични и изобщо ти теглят една майна.То какво да не раждаме и да не остаряваме, така излиза. А частният бизнес що не почне да осигурява на реалната заплата която плаща, а не на минималната?

811

123

преди 14 години

до Анонимен: Могат да работят и нещо друго - например да метат улиците по Националната програма за заетост. Защото герберите ще затворят и последните останали едва дишащи предприятия. Между другото и там работните места не изискват средно образование. А горките висшисти - настоящи държавни служители да си хващат шапката и да тръгват за чужбина. То и затова държавата ни е на тоя хал.

810

цък мък

преди 14 години

на някой да му се пуши?????този трябва да се сети,че като затропат танкове и бмп-та по жълтите павета може и да не свари да се скрие!

809

pazi boje

преди 14 години

ti lud li si,az kato voenen kade mi e komisionnata,dalaverata ili bonusa? q dadat 13-ta q ne!

808

Анонимен

преди 14 години

И какво като са с висше образование, не могат да работят нещо друго ли?!

807

ВНИМАНИЕ !!!

преди 14 години

Направими впечатление, че преди месеци увеличиха АКЦИЗА на цигарите. Предупредиха ги, че така ще се увеличи КОНТРАБАНДАТА им. По този повод намалиха ГЛОБИТЕ за тези които ще бъдат хващани да продават контрабандни цигари. Е, Дянков, чии интереси обслужва това? За чий джоб работи днешното правителство?!

806

123

преди 14 години

До Анонимен: Защото не всички от тях живеят и работят в София. А в провинцията работа за хора с висше образование няма.

805

Гледащ

преди 14 години

Някой питал ли се е какво точно е работел Дянков в "СБ"? До колкото съм чел е бил отговорник за икономически проект в Грузия. Идеята е била да се създаде напълно свободна икономика на пазарен принцип - в превод - да няма синдикати, общи и частни трудови договори, рамкови споразомения и тем подобни. Мисля всички видяхте какво стана с Грузия? Мисля, че този напълно провален проект говори и за своя автор!

804

Анонимен

преди 14 години

Като цяло си прав, но едно не ми е ясно, да не би държавните служители да са венчани за бюрата си?! След като не ги устройват условията, защо не напускат?!

803

ГЕРБавия

преди 14 години

ЗАЩО този, "хер Флик" и финансов есесовец, Симеон Дянков, блокира парите за здраве от около 850 милиона ??? Нашите пари, които са в БНБ и които трябва да се управляват НЕзависимо от здравната каса и съответните независими лица ???? С нашите вноски се намалява дефицита в бюджета !!! Нормално ли е ???? НЕ действа ли Бойко Борисов като мутра от СИК, ВИС или ИПОН ??? Първо бие и скубе, а после щял да ни пази ????

802

Мутре

преди 14 години

Къв закон ,бе Батка...мутра и закон,хаха..Що ме разсмиваш?Не разбрахте ли за тия 8 месеца че законите вече важат само когато ни устройват?Когато не са в наша полза,просто не ги четем...

801

антрополог

преди 14 години

драги,това не е капитализъм.това си е посткомунистически нов вид социален строй,в който генно ограничени същества,рожби на козари,овчари и конекрадци ръководят държавата с финеса на средновековни разбойници.не че капитализма е един човеколюбив строй,но нека бъдем реалисти.

800

пролетарий

преди 14 години

На снимката великия мъдрец пардон пицар-***. Браво на и това правителство. 20год експирименти и крадене. Тези всички след 10-ти ноеври задминаха бай-тоша с неговата съветска република.Хвала на Наш ***.Пицаря е образно казано така" баща има десет деца, които стоят гладни ,а бащата се тупа по джоба пълен с пари" - ***.

799

Военен

преди 14 години

Трябва да има равноправие пред закона. Това не е само мярка за намиране на нови приходи. Сега е добър момент да стане - това са думи на Дянков."Чл.220 (Изм.-ДВ, бр. 16 от 2010г., в сила от 26.02.2010 г.) Задължителното социално и здравно осигуряване на военнослужещите са за сметка на държавния бюджет." - това е член от ЗОВС на Р. България.Питам вицепремиера Дянков, пред кой закон сме равноправни?, този на негово величество ББ или този, който е цитиран по горе?

798

123

преди 14 години

Съдебната система и полицията са привилегированото дете на държавата - *** не спират да крадат, престъпниците си живеят живота, покрай тях полицаите и съдиите си докарват по нещичко, а в крайна сметка държавните служители с техните средно 450 лв. заплата ще го отнесат.

797

Възмутен

преди 14 години

Това ли са ви антикризисните мерки ??? Да бръкнете в джоба на хората , до кога ще търпим тоя Дянков ??? Нали замразихте заплатите, или това означава че само нагоре не може, а надолу може ?? Дянков обърка бюджета, нека да си плати той защо пак ние да плащаме ??? Бойко Борисов кого плаши с тази оставка, нека я хвърли, да видим кой ще гласува пак за него, лично аз никога няма да повторя тази грешка.Другата смешка е за компенсациите за МВР, с какво питам те са повече от другите (военни,съдебна власт и др.) или защото станаха непослушни и стачкуват, а докога другите ще търпят ??? Ще дойдат следващите избори и тогава ще ви благодарим подобаващо .....

796

haha

преди 14 години

Най-ниската основна заплата в съдебната система от 1 април ще е 1466 лв. В момента тя е 1314 лв. Решението за повишението е взето от Висшия съдебен съвет на 25 февруари, става ясно от протокола от заседанието му.