69

~~

преди 14 години

Ти сам избираш дали да купиш китайска кола или да не купиш.Аз искам да мога да избирам дали да си купа ГМХ, нормална храна или био храна.

68

Анонимен

преди 14 години

Не, не я усещаме. И двете са продукт на науката, и двете не ги разбираш, ама и сигурно и по двете си специалист.

67

Пешо

преди 14 години

Я пак повтори това за здравето. Изобщо не знам как си достигнал до извода, че не вредят. Явно генома за тебе не е тайна.

66

Мартин

преди 14 години

Едно е да правиш коли, друго е да правиш ГМО. Нали усещате разликата? Или може би не? Едното е вмешателство в природата на нещата, а колата си е човешко изобретение.

65

~~

преди 14 години

В България нищо не се контролира качествено. На този фон да пуснеш свободно ГМО е геноцид.Друг е въпросът, че научните изследвания по тази тема не бива да се спират. Може да се окаже, че ГМХ са безвредни, но до тогава работа само при контролирани условия.

64

До #64

преди 14 години

Ами и ти подай твоите.

63

ММ

преди 14 години

Искам да добавя, че аз самия също не бих се радвал на разпространението на ГМО, но по други причини. Цялата работа с ГМО е един голям мехур, основната идея е няколко корпорации да гушат пари. Защото всеки ГМО е тяхно притежание, тяхна "интелектуална собственост" тъй като генотипа му е патентован от тях. В това е цялата далавера. Просто печелят пари на гърба на фермерите без реално да допринасят с нищо(но пак повтарям, реално на здравето не вредят). Една голяма измама е всичко и заслужават съд.

62

IND

преди 14 години

"61добавен от: Анонимен преди 1 минута 0 1 Отговори до: ~~Стига с това Монсанто. Не са единствените в областа. И въпреки Монсанто пак се тестват. Искането е за тотална и поголовна забрана, не за забрана на Монсанто. Това е все едно да искаш да забраниш автомобилите, щото китайските не били сигурни!"Много точно казано!

61

Анонимен

преди 14 години

Дай да ги видим твоите? Това правим.

60

До #62

преди 14 години

И моята е от специалисти. Какво правим сега?

59

Анонимен

преди 14 години

А ти .. от кого намери информация? Моята поне е от специалисти, а твоята от .. какво?

58

Анонимен

преди 14 години

Стига с това Монсанто. Не са единствените в областа. И въпреки Монсанто пак се тестват. Искането е за тотална и поголовна забрана, не за забрана на Монсанто. Това е все едно да искаш да забраниш автомобилите, щото китайските не били сигурни!

57

IND

преди 14 години

Ами би трябвало всички храни да се тестват за безвредност без значение дали има ГМО или не. Но тук излизаме от спора про, анти-ГМО, който е доста бесзмислен.

56

Пешо до IND

преди 14 години

Давам.

55

~~

преди 14 години

Там е работата, че не се тестват. Против е Монсанто.

54

До #49

преди 14 години

Ти просто не искаш да потърсиш информация, предпочиташ просто ей така да се довериш на специалисти(защото е по-лесно), които нито познаваш, нито знаеш за кого работят, какво работят и колко са специалисти. Мене това не ме задоволява.

53

IND

преди 14 години

По тази логика, тъй като много противоречиви мнения за вредното въздействие на GSM-ите от разни недоказани "специалисти" дай да започнем да ги използваме и тях след 50г.

52

Анонимен

преди 14 години

Ама нека се тестват, кой е против това??? Всички сме за по-голям контрол. Нека има контрол, нека се означават на етикетите всичко! Само че исканията не са за контрол, а за тотална забрана - нещо, съвсем, съвзем различно.

51

~~

преди 14 години

Проблемът е, че ГМХ се приемат априори за безвредни.Лекарствата се тестват за токсичност. При продължителна употреба се прави хронична токсичност - 6 месеца.Козметиката се тества за токсичност. Презумцията е, че често се използва. Изискванията са по-жестоки от тези при повечето лекарства, защото се приема, че лекарствата се приемат инцидентно.ГМ храните следва ли да се проверяват за безвредност? Не говорим за това дали са полезни, дали са безвредни.

50

Анонимен

преди 14 години

Лятото генномодифицирам динята с 3 инжекции мастика, сега зимата се чудя как да генномодифицирам туршията, та хем да си пия ракията, хем да си ям мезето