102

Анонимен

преди 14 години

Ами глупави сте ! Обижда ли те истината ? Лъжата не беше ли грях ?

101

Анонимен

преди 14 години

Това не го разбрах :)) Как така с дела няма да се оправдая ? Нали съм бил добър и етичен човек ? Какво значи да се оправдавам ? Аз съм го правил това добро защото съм го смятал за нормално и цивилизовано поведение и не съм желал нищо в замяна, докато ти го правиш заради користна цел - да отидеш в Рая ! Драги, от нас двамата, точно ти си за Ада ! :))

100

Dan До 90

преди 14 години

Щом не правиш разлика между суеверие и вяра...бих те посъветвал да не коментираш темата..И да ти отговоря на въпроса ...ако си добър морален и етичен..значи си изпълнил Божийте заповеди...т.е. не се коси ще си в рая (това беше в твой стил)...само че отношението ти цитирам те "..Да разширя малко въпроса, че вярващите сте доста глупави", леко противоречи на благият ти нрав...нищо от горе всичко се вижда ако не вярваш качи се на Айфеловата кула..

99

Анонимен

преди 14 години

Очевидно, не си търся спасение след смъртта :))) Ако вие практикувате Вярата, за да се спасите после :)) вие сте едни обикновени суеверни варвари :)

98

Анонимен

преди 14 години

Вашата религия е типичното суеверие ! Толкова 'свети реликви' - части от кръста, са продадени досега, че сигурно кръста на който е бил закован Исус е с размерите на малка галактика. Колкото за знаците на всякъде - от произволно множество начални данни, мога да изкарам произволно множество различни изводи.

97

beliver

преди 14 години

ИМА. В България той е излекувал много хора чрез моливите пред неговия образ и застъпничество на светци и благодатната сила която той дава чрез тайнствата си.

96

до 90

преди 14 години

Ако моралът и етиката спасяват си намери някаква философска религия. Не че само вяра спасява. Ако си такъв какъвто казваш, защот обиждаш вярващите. Противоречиш си. Вярата и Бог не са логични и доказуеми.

95

петя

преди 14 години

Не е истина какво безсърдечие се среща в българските храмове, лъха на студенина, сребролюбие и неприветливост. Ако сте ходили в тоалетните помещения на Рилския Манастир например, ще се отвратите, такава воня, на такова свято място!!! Понякога се питам, като вярваща, как Бог все още ни търпи с това безумно поведение. Може би все още вярва в нас и иска да ни даде шанс да се осъзнаем, докато ние толкова често забравяме за Него...

94

beliver

преди 14 години

За съжаление Да, в Ада, защото е писано, че с дела няма да се оправдае ни едно човешко същество. Който има Сина има и Отеца.

93

Анонимен

преди 14 години

Суеверие е всяка религия, драга! Нямате никакво доказателство за съществуването на бог.

92

beliver

преди 14 години

Недей да го предизвикваш!!! Да не съжаляваш после цяла вечност, където няма връщане. И неговата милост и търпение чакат до последно такива като тебе да се осъзнаят, да съжалят за неверието си и да бъдат при него а не далече от него.

91

Dan

преди 14 години

Четейки Ви статията в края подразбирам, че Дан Браун Ви е настолният автор "Изгубеният символ" сигурно е прясно прочетена и със силен отпечатък (на мен не ми хареса)иначе, ако човек има силно желание да отиде в храма да запали свещ няма никакво значение дали ще е вечерта или на другата сутрин джакпота няма да е паднал... Ако се придържаш към Дан Браун бих ти казал знаците са на всякъде когато наистина си готова да запалиш свещ от вярата ти в Бог а не от суеверие храма щете пусне!Желая ти успех!

90

Анонимен

преди 14 години

Хубаво, аз ако запаля свещ, щото тока ми е спрял, това брои ли се като знак за почитание към Бог ?Да разширя малко въпроса, че вярващите сте доста глупави :Ако аз съм добър, морален и етичен човек, но не съм вярващ, в Ада ли ще лежа като пукна ?

89

Do Dan

преди 14 години

Не мисля, че човек трябва да опише всичките си случки в църква, а само онези, които имат отношение с темата, която се разисква

88

до 85

преди 14 години

Суеверие означава напразна вяра. И така, вярно е ако човек се обръща към Бог само в лошите моменти, от страх да не му се случи лошо, каква вяра е това. Това е вяра от страх за наказание. А не вяра, която те кара и да благодариш за хубавото, което ти е дадено в живота.

87

Анонимен

преди 14 години

На запад са по комерсиални нещата. Нашата църква е малко по нежна в просенето на пари.

86

Анонимен

преди 14 години

Не :)) бог е освободен от ДДС. ЕС трябва да се намеси, защото това е недопустима държавна помощ към частното АД - православна църква.

85

Анонимен

преди 14 години

хахахахахахуважаеми/а г-с/г-жо ДанНима Вие не палите свещ от суеверие ?!

84

Пътник

преди 14 години

Абе да питам свещите ДДС плащате ли им?

83

malart

преди 14 години

mnogo lesno e da se opravdavame za nepraktikuvaneto na hristijanstvoto s horata, koito rabotjat v cyrkvite. po princip tjahnata glupost ne moze da e pri4ina za vryzkata ni s Bog. btw w cyrkvite v zapadna i centralna evropa nikoj ne prodava sve6ti.horata puskat moneta v edna kutija i si vzimat. pri nas za6to e taka, javno mnogo hora biha posegnali na tezi pari ili ne biha pusnali stotinki za sve6ta. abe v Bulgaria horata sa pravoslavni sueverrni ateisti, ama s patriarh oficer ot DS kakvo da o4akv