149

747

преди 14 години

ааа. Ти май си мислиш че ти като гледаш TV на работа и като държиш на колешките си задниците и военните непременно трябва да са като тебе ? Е НЕ НЕ СА.На тях им се налага да не спат да стоят на студено и на много топло да ходят на мисии на плавания да летят по самолети и да ходят по учения.Ето за това те получават заплати които на вас ви се струват много а в действителност са нищо.

148

aaa

преди 14 години

Като ти е мек не са хвали с това.

147

1111

преди 14 години

до акащияеее, със сигурност си голям шегаджия.... с каква мерна единица си измери капацитета

146

до ааа

преди 14 години

Празни приказки и мек инструмент може да роди всяка празна тиква.

145

aaa

преди 14 години

Абе сладур. Ами кой почива по 3 дена след това "дежурство". А това дежурство как протича - телевизия, сън евентуално държане на *** на някоя колежка която също уж дежури. А има и хора които наистина работят денем и нощем ама наистина работят. И нямат почивни дни след това.

144

747

преди 14 години

Вие (тея които не са военни)как може да правите такива селски изказвания.Нима някой друг освен военните и полицаите е дежурен 7-8 дена в месеца докато останалите държите на женитеси задните части в къщи на топло всяка вечер?Или някой друг а не те се занимават с ежедневните проблеми от битов характер на всички вас в делник и празник.А и всеки един от тях е 24 часа в денонощието на разположение на тая държава за сметка на всички останали.

143

ааа

преди 14 години

Имам много по-голям капацитет от всеки военен. А за техника и космическите кораби айде не ставай смешен. Знаем на какви танкове се возят военните и че ги изкарват по един път в година само да ги измият. Това с модерната техника си го гледал само по филмите.

142

1111

преди 14 години

до акащияСлед курса, умнико, тези хора трябва да боряват с техника, като космически кораби, прости *** за тази работа не стават, затова и ти не си военен. А преди курса също са учили по 5 години в училаща, известни и признати в чужбина. Нямаш капацитета да проумееш фактите.

141

aaa

преди 14 години

Те просто трябва да учат а не да научават нещо. Трябва да отидат на един курс в София. Да ползват служебната квартира. Да се разходят из столицата. И да подремят на един курс докато мине времето.

140

pak111

преди 14 години

не знам дали обърнахте внимание на думата ОБУЧЕНИЕ... На военните им се налага,искат или не, да са в крак и на ниво с всички армии в НАТО. На кой от каруцарите тук да обяснявам с какви темпове се развиват военните технологии, съвременните оръжия и комуникации. Няма как военните да са *** и мързеливи, няма кой да им го позволи. И да, има много свободни места, давайте г-да каруцари, пробвайте се дали ставате за военни..

139

1111

преди 14 години

до аааТи акащия, познаваш ли една жена на военен с обезщетение и колко е то, че не ми е известно, и тези специалните детски градини ... какво им е специалното, че пак не ми е известно. Просто строят ДГ на място, където са концентрирани действащи поделения и там приемат всякакви деца- и на военни и на цивилни. И никак не е зле жената на военния, зле са вечно мънкащите неудачници като теб.

138

Тушира Микура

преди 14 години

РАЗПЛАКАХ СЕ НАПРАВО ХАХАХАХААХА

137

до: ааа

преди 14 години

Сега не знам как е...Но има разлика в това за обезщетенията.Жената на военният не се мести по свое собствено желание. А за детските градини....едва ли някой е направил такива, каквито Вие цитирате.Кажете кои са и къде са...не говорете празни приказки.

136

Стойков

преди 14 години

Защо само военните?Ами полицаите и служителите на службите за сигурност?Те са по амортизирани!

135

negative

преди 14 години

A момента военните са едни женоря, в буквалния и преносен смисъл на думата. От 1 година имат 8 месеца на топло по стаите, където се спи (учи) а другите 2 месеца на занятия на които се забременяват колежки. Изобщо - сложно е да си военен !! А ако отидат в Ирак или Афганистан, после си купуват БМВ 3ка, ако може и апартамент в ГРАДА. За акъл не говорим.. Пази боже да ме пазят от Турция - примерно, щото и те са в НАТО ама имат многомилионна АРМИЯ, а ние 15 000 нарисувани смешници !

134

ааа

преди 14 години

до: Жената на военниятНе знам как е било предните 20 години. Но сега няма такова нещо. Първо никой не ги праща по учения защото уж няма пари. Ходят за по няколко дена на другарски разпивки на които и викат учения. Второ на жените на военните им дават обезщетения затова че местят мъжа им (все едно на обикновените хора не им се налага да си сменят работата). И трето дори и децата им са облагодетелствани в специални детски градини. Не звучи толкова зле май?!!

133

Жената на военният

преди 14 години

Най-лесно е да се пишат глупости по форумите за военните и живота им. Аз съм съпруга на военнослужащ-вече пенсиониран. Може и да Ви се струва безумие-но то не е измислено от съпруга ми.Той просто изпълняваше дълга си. Знаете ли какъв беше живота на военният и семействата им...пък тогава ръсете простотиите си.От 1 календарна година,ние и децата им сме били уважени с присъствието им само около 5 месеца.През другото време знаехме къде са по баирите,на занятия.Връщаха се потни,***,уморени...За тях нямаше ден,нямаше нощ. По всяко време на денонощието Спектъра виеше и ги зовеше там...да изпълняват дълга си.Докато нормалните хора през това време си спинкаха спокойно притиснали нежно дупетата си.За нас жените на военните нямаше работа.И не ,че не е имало места-напротив! На нас се гледаше като безперспективен персонал,който потенциално всеки момент ще си хвърли оставката/защото мъжете ни ги местеха от гарнизон в гарнизон/.Поне ние сменихме 4 гарнизона. 20 години да живееш в чуждо жилище, да не може да го оправиш както си искаш/защото не е твое/. През това време хората направиха домовете си палати.Сина ми 19 години празнуваше рожден ден без баща си/защото тогава беше на занятия/.На 20- тата година каза:Това е най-щастливият ми рожден ден,защото татко вече е с мен!.Животът на съпругата на военнослужащият не беше никак лек-ние бяхме и жени и мъже-сами трябваше да се справяме с всичко.Не се оплаквам, просто казвам това,което беше реалността.Емил Димитров в песента си Жената на военниятмного добре ни олицетворява:....ти самата си войник! И е точно така.От всичко което вече отмина ми останаха поне приятелите от гарнизоните.И се радвам,че ги имам.Нека бъдат живи и здрави.

132

въздух под налягане

преди 14 години

пише се скапАн ;)

131

точно

преди 14 години

точно така...правете разграничение *** :) :) :)

130

ааа

преди 14 години

За себе си и семейството си съм направил повече от теб. Вземам по-голяма заплата от твоята и съм по умен от теб просто защото 5 години съм учил а не съм гонил михаля по баирите. Просто аз вземам по-малко от това което съм вложил в ученето. А ти като гледам вземаш много повече от това което си "учил" и работил.