172

Дърт ефрейтор

преди 14 години

до167,анонимен.Бил ли си поне 3 петъка в казарма?Бил ли си на занятие извън казармата, в поле или гора за 2-3 седмици?Знаеш ли че всичката вода с която разполагаш за деня я носиш на кръста си или си я набавяш от близката локва, която още не е размътена? Знаеш ли че например потните ти дрехи са на гърба ти 2-3 седмици без да ги смениш-няма с какво.Спиш на палатка, вода се кара само на полевата кухня , и колкото за пиене и миене на канчета, и то студена при това.Каква баня бълнувате?Много филми гл

171

Jolly Roger

преди 14 години

Войните 6 то и 7 мо поколение, ще се водят в пещера, наздраве Herr Oberst

170

Анонимен

преди 14 години

айде стига вече с тия жени в армията, то вече на нищо не прилича. Че нямаме армия *** доиди, ама и жени на всякъде вече е безумие. Защо не вземем да направим само и единствено женска армия, та да вземат мъжкараните да млъкнат. Като е толкова естествено жените да се бият, то тогава да вземат пък мъжете да раждат. То и без това всичко вече отива на майната си...

169

Jolly Roger

преди 14 години

Щото в танка няма отелен душ, всяко изпикаване е съпроводено със тъжествена заря от трасета. Карай си кораба по далеч от това.

168

Анонимен

преди 14 години

167 продължение:Считам, че управлението на машина като кораб и самолет е пъти по сложно от това на танк и е свързано с пъти повече отговорност към човешки животи. Бъдещето, господа сухопътни, не е в танковете. Войните от 5-то и 6-то поколение, които се водят в наше време не изискват преки военни конфликти и разгръщане на силите... А те тръгнали да се кахърят, че ще пускат мацки в танк . Пфу

167

Анонимен

преди 14 години

Къпането е въпрос на лична хигиена. Ако генерала Добрев живее с мисълта, че топлата вода е по веднъж на седмица и за него е безразлично дали ще се подмие веднъж или два пъти в месеца, то мога да изкажа искреното си съжаление към него. Тъй ще е тя работата, докато ни командват зелени, с издуханите си от строева мозъци...Немогат да си преглътнат голямото его! Жените практикуват разнообразни професии. Щом има жени пилоти и капитани на кораби, защо да няма жена танкист?!

166

до 155

преди 14 години

страшно ми хареса изказването ти : по-добре жена в танк, отколкото военен служител в розово БМВ !!!

165

Тъй, тъй...

преди 14 години

Мисля, че проблемът на енерала Добрев е, че въобще може да му хрумне, че в днешно време може да си представиш, че можеш да си оставиш войниците две седмици некъпани. От такива такива разбирания и манталитет армията е на този хал. Колкото до жените - наистина има професии където чисто физическите и физиологичните особености предполагат или само жени или само мъже. И това не е само когато трябва да се вдига тежко. Например в оптиката контролът се възлага единствено на жени.

164

Анонимен

преди 14 години

Егати ***! Намерил с какво да се оправдава. Че жените нямало да оцелеят 2 седмици без ***! По-голяма простотия не успя ли да измисли? Ха-ха-ха-ха... ама от километър си личи, че го е страх, че някой ден някоя дама с желание за работа, а не мързел като него ще му заеме мястото. Нямам нищо против старите генерали, но 90 % от тях ги мързи да гледат! И сега жените са им виновни.

163

Марти

преди 14 години

Е ,след всичко това което си изредил,жените ли са проблама на армията?Май основния проблем са политиците и генералите,а не жените в танк или в джип или на колело...То я има я няма един батальон свестни войници,ама генералите са си като за 100 000-на армия..А относно безработните,навсякъде по света това е основното попълнние на професиоаналната армия..Или тъй наречените проблемни деца,влизат в армията за да не влязат в затвора.но това е друг въпрос.

162

Jolly Roger

преди 14 години

До maho: В Айтос Пинчера (Александър Петков), тогава майор ми беше командир на батальон. Бях фазан (старшина школник), често бях в щаба. Постоянно при него киснеше една старши лейтенантка по ИО (на съвещание). Смях смях. :)

161

maho

преди 14 години

когато служих в Танковата бригада в Сливен, началника на поделението, полк.Петков (пинчера) беше съден за блудстване с кадрови редник (жена)

160

Анонимен

преди 14 години

за какво ни е армия ? Какви танкове ? Имаме ли поне 5 Т80? На кои ще се зъбим ? На Турция ? - 1.5милиона воиници ... На Сърбия ? с 20 000 от главорезите с който клаха по Косово ще стигнат до Стамбул ... На кои ? От кои да се пазим като сме разграден двор .... Откакто ни нарязаха ракетите само палци можем да стискаме ... Но нека да има армия - да гаси пожари да чисти от сняг и да парадира по празниците ...

159

Анонимен

преди 14 години

До всички които сочат Израел за пример. Да там наистина и мъже и жени служат в армията, но тези хора са във война с палестинците от както е създадена държавата им а именно след втората световна. До израел се стига по два начина: по въздух и вода. Ако и в българия беше така бъдете сигурни, че щяхме да имаме доста по добра войска. Така че радвайте се, че не сме замесени във военни конфликти.

158

***

преди 14 години

до 41 jena " ima i tamponi" :))) ами дааа,а ти какви ползваш....Препоръчвам ти тези на О.В-удобни са .....

157

анонимен

преди 14 години

искам да се извиня до 149 и 148 е написано от 157

156

анонимен

преди 14 години

подкрепям 151, защото армията я направиха по-малко от един стадион хора. С премахване на военната служба, ние се разголваме от всякъде, но нали ставаме полицейска държава, така че няма значение. А с нарастване на безработицата, кандидатите за военна служба стават все повече, защото в армията се получаван сигурни заплати и редовно, не както в частните фирми.Може да не са голями , но са редовни.До 150- искам да Ви кажа, че в Израел мъже и жени служат по 3 години,това съм го видяла с очите си.

155

Анонимен

преди 14 години

Не мисля, че да не се къпеш две седмици е повод за гордост."Като един от основните нерешени проблеми ген. Добрев посочи модернизацията на войските." - ами да, това е проблемът, и заплащането също, а не жените, които искат да карат танк. По-добре жена в танк, отколкото военен чиновник в розово BMW.

154

28174

преди 14 години

В армията всички грозни жени могат да се порадват на мъжко внимание.

153

Анонимен

преди 14 години

Поделенията на Българската армия са се превърнали в свободни безмитни зони, където се извършват далавери за милиони. За армията се хаечат милиарди, които потъват незнайно къде !