25

VAIS

преди 15 години

Днес във вестник Труд пише, че турският и *** езици ще се изучават вече като ЗИП. Тоес стават задължителни. Следва да се разбере много ЯСНО, че "СОЦИАЛИСТИТЕ" и върхушката на ДПС стават опасни не само в икономически план, чрез явните си далавери, но тези ПОЛУЖИВОТНИ, скрити зад маските на политици, стават вече заплаха за целостта на държавата в стратегически аспект. Положението е много сериозно. И нека всички БЪЛГАРИ, които са решили да не гласуват, не си въобразяват, че по този начин НАКАЗВАТ политиците ни. Те наказват собствените си деца и бъдеще. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да гласуваме, но никога НЕ за тройната коалиционна, антинационална и бандитска ***. Зощото точно тези *** са на път да ликвидират родината ни.

24

преди 15 години

Tatarov, да ти се изцвъка на Ченгиз хан коня, бре бастар с бастара ти!

23

преди 15 години

Другарке учителке, ами же съ изучава ли и католишки йизик от Ракуски, Пло(в)ди(в)ско?

22

tan4etonet

преди 15 години

14-ти,така е,но смяташ ли,че изборите са начина ?! Аз не смятам...Няма да има "избори",защото няма да има ИЗБОР ! В настоящия етап всеки един от нас може да предвиди от кои партии ще бъде създаден следващия Парламент,например : БСП,ДПС,Герб,Атака,Сините,Напред и т.н. и всичките тия в низходящ ред...А колкото повече хора са гласували(независимо за кого),толкова повече гласове ще бъдат" отчетени " за тези партии...Не ГЛАСУВАНЕ трябваше да чакаме(да им кензам на мирните средства),а БОЙ до откат на заврените мишки в Парламента още през януари !

21

Tatarov

преди 15 години

AKO V EDNA OBSHTINA IMA 50 % TURSKO GOVORIASHTI BG GRAGDANI ,TE NIAMAT LI PRAVO DA IZUCHAVAT I OFICIALNO DA POLZVAT MAICHINIA SI EZIK V PUBLICHNIA SEKTOR. NIKOI OT TIAH ,NE E VINOVEN ZA PROIZHODA SI I SAMOSAZNAITO VSEKI SAM OPREDELIA ZA SEBE SI

20

учителка по тракийск

преди 15 години

Като факуртативен предмет за отличниците и любознателните ни ученици, ще се изучават и няколко книжовни форми на добруджанския език т.е. дубружанскя изикь, както е книжовната форма на този прастар език.

19

BF

преди 15 години

Е, к'во като го оставят "книжовния" ни език!То и латинския не е забранен,но отдавна е мъртъв. Въпросът е за дали е нужен въобще,при положение, че се говори от около десетин милиона подлежащи на претопяване емигранти(в това число и бъдещите такива).

18

преди 15 години

За съжаление, петицията си е съвсем актуална... Просто АКО МОЖЕТЕ, ОПРОВЕРГАЙТЕ ПОСТ 5 В тази държава каквото си наумят депутатите на ДПС, това става, рано или късно. Промените в закона за задължителен български език е първата стъпка към окончателното ни превръщане в географско местоположение... после... лека полека -още отстъпки, строежи на нови джамии там където "вярващите" са под 0.1% от населението, агресивни изисквания за "уважаване" и "признаване" на религиозните различия, И НАКРАЯ...КОСОВО, ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАТО...Тук, на Балканите ние знаем кой кой е...

17

учителка по тракийск

преди 15 години

Следва и въвеждането на изучаването на македонския, помашкия, шопско-трънския и тракийско-кариотския език в българските училища!

16

kalinka

преди 15 години

по предложение на Местан от учебната програма ще отпаднат българския, математиката , историята и географията като същите ще бъдат заменени от изучаване на корана и турски език!Това очаквам да бъде следващото предложение на местан!!!!!Срамно е да се предлагат такива промени ,а два пъти по срамно е да бъдат одобрявани!!Така на мангалчетата в родопите няма да им стане по-лесно , а нашите деца ще стават все по неграмотни

15

Maya

преди 15 години

Никой нищо не е приемал на 20.03. на първо четене. Не говорете глупости. Законът за изменение на Закона за народната просвета е приет на 30 май 2008 г. и не засяга чл. 16, ал. 4. Оттогава няма нито нов закон за изменение, нито законопроект на тази тема.

14

преди 15 години

отпадането на конкретния текст от закона е първа стъпка към въвеждане на втори официален език - турския.Постъпателно и неотклонно България се турцизира с оглед пълното й обезличаване и асимилиране на българския народ. Това е. Предателите бог ще ги съди.А може би и ние на тези избори.

13

tan4etonet

преди 15 години

"Споко!Никой няма да ни пипа книжовния български език." - само дето половин потурчена държава няма да го изучава !...

12

SvobodeN

преди 15 години

Защо ще искат промени в закона? Досега какъв им беше проблема. Щом някой иска промяна, значи иска да променя по свой възглед нещата. А като е внесен законопроекта от Лютви Местан, значи нещо турско ще се прави. Стига сте слугували на чужди интереси.Приятен ден.

11

преди 15 години

Във форумите пише че ще отменят българския език и щели да въвеждат като задължителен китайския.*** комунисти прости.Национални предатели :)

10

преди 15 години

а на мен ми прилича на цитат на министъра на образованието, тоест на него му клонят към нула, а?

9

prayer4eto.blog.bg

преди 15 години

което тук не е споменато - стандартите. Едно изречение от сорта на "Важно е, да се знае, да се говори правилен български език" ми говори много за познанията по български език на новинаря - "-->0" (да се чете "клонящи към нула")...

8

Balakov

преди 15 години

AMI ,TO OT KNIGOVNIA EZIK NISHTO NE E OSTANALO. BG EZIK TOLKOVA SME GO PROMENILI POSLEDNITE 50 GODINI,CHE TOI SAM NE MOGE DA SE POZNAE. RAZBIRA SE,SME NAPRAVILI VSICHKO VAZMOGNO DA SE OTDALECHIM OT SASEDNITE NAM SLAVIANSKO GOVORIASHTI STRANI

7

n

преди 15 години

vaob6te za kakavo 6te e mahat,tazi to4ka ne e pre4ka za nikoi osven za turcite,tova 6te im pozvoli da ne u4at bulgarski s predtekst 4e ne im e po silite. Izvinqvam se no na tela nqmam kirilica

6

преди 15 години

izobshto ne e ludvane, zashtoto sa sposobni na vsichko!