134

Анонимен

преди 2 часа

Не знам защо коментирате само София. Потърсете, че в Пазарджик, Хасково, Кърджали вече искат над хиляда евро за квадрат. Само в селата вече има евтини изоставени къщи, ама и там е доста различно от преди няколко години. Преди десетина години англичани масово купуваха за по 4-5 хиляди паунда имоти от компютъра без да знаят къде се намира България, вече дори и изоставена къща за под 15-20К няма

133

Анонимен

преди 2 часа

Като гледам ежедневните реклами из нета, вкл. статии, като тази, ми е ясно накъде духа вятърът. Търсени стоки не се рекламират, защото няма нужда.

132

baluk

преди 2 часа

До Анонимензащото не всички са тарикати като теб..

131

Анонимен

преди 2 часа

Честно казано изобщо не ме вълнува. Никога не бих живяла в София. Жилищно сме обезпечени достатъчно. Там в момента не бих купила нищо. Сравнявала съм цени още миналата година и съм намирала апартаменти на сходни цени дори във Виена. Понеже тогава бяхме там. Трябва да съмлуда, за да купувам в София на такива - град без нормална инфраструктура, с най-мръсния въздух и съмнителни заплати. Пък цените нека си растат - пука ми.

130

Брокер

преди 3 часа

Още две години да се задържат цените и се пенсионирам милионер на 30 години

129

Анонимен

преди 3 часа

До 128За българската реалност не е зле. За силициевата долина или монако е седмичната просия на клошар. Зависи къде си.

128

Инвеститор

преди 3 часа

В момента който започна да копая дупка и става навалица от хора с найлонови торбички с пари

127

Анонимен

преди 3 часа

До Анонимен 126Работата в ГТ е гадна и тежка. Подобна работата в БДЖ. Няма кои да управлява автобус за 1000 лв.Нито 60 тонен локомотив. Апартаментите в България растат защото това е най-сигурната макар и пасивна инвестиция в България. Жилище е имаш го можеш да си го ползваш цял живот.Спомняш ли си прослувутият селски кмет на село Галиче? ЕС му плаща 1 милион евро годишно защото обработвал земи. В София има много "селски кметове" Като доходи.

126

До 123

преди 3 часа

Какви ИТ те гонят бе? Ами лекарите, шофьорите в градски транспорт, фризьори, строители, занаятчии и т.н. Всички вземат от 4 бона нагоре

125

Симо

преди 3 часа

Продадох земята и животните и купих два имота в София с хубава отстъпка.Нивгаш не мои да вратите на село

124

До 127

преди 3 часа

Щом мислиш, че 2.5-3к лв е висока заплата, ок!

123

Анонимен

преди 3 часа

До 122В София е ядрото на държавната администрация. Най-вероятно 150 хиляди човека. Заплатите са височки.

122

Анонимен

преди 3 часа

Само едно нещо ще ви кажа. Няма как на учители, шофьори на тролеи и автобуси в градския транспорт да им е заложено всяка година увеличение на заплати от 15-20% и имотите и другите стоки да не растат. На това му се вика инфлация. Един шофьор в ГТ преди 10 години получаваше 1000 лева, ама и луканката беше 15 лева, а не 30. Яйцата бяха 15 стотинки, а не 50 и така ... Сами мислете, ако тези в ГТ им станат по 4-5 бона заплатите , колко ще струват апартаментите.

121

Анонимен

преди 3 часа

910 лева минимална заплата3200 евро квадратен метърПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!!! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!!! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!!!

120

Анонимен

преди 3 часа

910 лева минимална заплата3200 евро квадратен метърОт *** за ***...............

119

122

преди 3 часа

Къде, бре? Онзи ден от любопитство реших да разгледам обявите в Linkedin и ***. В LI седят абсолютно същите неша като преди 6 месеца. Бутафорни обяви. В ***-а има масово обявени заплати - трагедия. Като изключим програмистите - всичко живо работи за под 2000 лв. Тия средни заплати, дето ги обявяват в София се формират от един човек, който работи за 10к и 10, дето работят за 1500. Ако нямаш собствено жилище, изобщо не знам как може да се оправиш.

118

Анонимен

преди 3 часа

Живеем в тази система и затова е така .Банкерите това им е работата да дават кредити и да прибират лихвата .Такъв е западния свят и затова в големите градове като НюЙорк и Париж има толкова много палатки по улиците .Тъжна е гледката но е факт .Има много хора които си купуват СУВ за да могат да нощуват вътре .В предишната система , жилищата са били достъпни за всеки .Наистина е жалко , че е толкова трудно човек да си вземе жилище и това да се превръща в смисъла на живота му .

117

Анонимен

преди 3 часа

В Мадрид един познат си купи в нов комплекс на зелено на 3К евро квадрата. Нодостатъка е , че е на самото околовръстно и на 2км е завода им за ***. Иначе преди да се започне комплекса от 20 сгради, първо е готова цялата им инфраструктура с готови улици, тротоари , осветление. Гледах снимки и се чудех, дали няма да ги прецакат като се строи и минават камиони и тежка техниха. Ама явно не е като при нас.

116

Пийнал

преди 3 часа

2700-3500 евро при тези заплати са напълно нормално, ето вдигнаха минималната на 520евро, какво са 50-60 години работа за апартамент?

115

Ари Голдберг

преди 3 часа

всичко - точно!