34

Анонимен

преди 1 седмица

Брадчеди, не разбирате ли че без МРЗ не може по нашите ширини, понеже изръботодателти ще плащат по 300 лв месечни заплати на хорицата по селата и малките градчета. А може и без хич.

33

коментар

преди 1 седмица

Стандартът на живот се вдига, когато има родно производство, което да конкурира вносното. След като нямаме вече заводи, фабрики, индустрия, промишленост, селско стопанство, как да се вдига стандарта на живот? Крепим се на внос и чакаме единствено на еврофондове.Е, как да се вдигне стандарта тогава?

32

До 33

преди 1 седмица

Нискоквалифициран ти е мозъкът.

31

Анонимен

преди 1 седмица

До Алекс, абсолютно невярно! Всяка година вдигат минималката. Моята се променя заради заслуги и постижения. Цялата компания сме така(650+ човека). Един адекватен работодател не чака държавата да вдигне минималката за да промени заплатата на служителите си! Има ви вътрешен процес за актуализацията. Но да, не говорим за хора на минималка :) Минималката е за кретащите и за некадърните да направят стойностен бизнес. Те и такива служители привличат.

30

абе

преди 1 седмица

Я ми припомнете, не живеехме ли в капитализЪма? Където всеки оцелява и просперира според способностите си. Какви са тези постоянни подкрепи за бизнеса? Или бизнесът живее в социализЪма, а останалите - в капитализЪма?

29

Алекс

преди 1 седмица

До Работодател главно Р Дали ще се изработи зависи от теб.Трябва да осигуриш оптимална организация на работа и ефективно,съвременно оборудване.Ако си подготвен и образован,1300 лв. не са проблем.Ало ли не,освобождаваш пазара за по-подготвени.Такъв е законът на пазарната икономика.

28

Анонимен

преди 1 седмица

Не се увеличават другите заплати чрез увеличение на МРЗ. Един грамотен служител боравещ с мишка и клавиатура взима 2000-2500 лв. След увеличение на МРЗ се увеличава заплатата на чистачката , но не и на грамотния човек , който поне си е направил труда да научи азбуката. И от там следва , че чистачката или ще е съкратена или ще бачка в сивия сектор. Увеличението на МРЗ е скрито вдигане на данъците.

27

Анонимен

преди 1 седмица

Повечето коментиращи май не разбират за како е спорът. А той е че ние сме ефтина дестинация, за инвеститори, които ползват ниско квалифициран труд. Когато вдигнеш, необосновано разходите на нискоквалифираният труд, фирмите започват да бягат. Миналата седмиза два завода обявиха, че се местят. В същото време има раздути държавни щатова, не само в администрацията, които консумират повече от приходите, а също и расте сивата икономика, с две думи БАНКРУТ!

26

Анонимен

преди 1 седмица

Хора, живеем в най-смехотворната държавица на света ! Удивен съм, че още срещам млади хора по улиците ?! Бягайте бързо оттук, деца ! Това тук е отвратителна *** , управлявана от червени мутри !

25

до 29

преди 1 седмица

До Фактза съжаление това остана у БГ ! мн жалко за БЪЛГАРИЯ ! всичко читаво се изнесе отдавна ....да , глупости са на квадрат !

24

Алекс

преди 1 седмица

Вдигането на МРЗ води до увеличението и на останалите заплати.Бизнес,който не може да плати 1077 лв. заплата при днешните цени на стоките и услугите е негоден и излишен за обществото.Трябва да освободи пространството за по-жизнеспособен бизнес.Работата в сивия сектор не бива да е въпрос на избор.Работодателите,които използват работници и служители без договор или не плащат осигуровки върху реалната заплата,в затвора.

23

Факт

преди 1 седмица

Само глупости от некадърни лица...

22

Анонимен

преди 1 седмица

А в това време 45 милиона руснаци клечат във външната,дървена тоалетна с дупка в земята.

21

Работодател главно Р

преди 1 седмица

1077 лв. за вас са 1300 лв. разходи за мен. Независимо дали тази сума реално сте я изработили и независимо от производителността. Някой така е определил. Е, няма как да стане. Ще минавате на граждански или пликче.

20

анонимен

преди 1 седмица

Според комунистическите приватизатори не само че не трябва да има МРЗ, а работниците трябва да плащат на работодателите че са ги взели да им работят.

19

Анонимен

преди 1 седмица

До МРЗ увеличава 22 МРЗ достатъчно дълго време беше замразена, цените растяха, после МРЗ нарастваше с много малки суми, на Горанов му свидеше да я увеличава, а и Велев и Домусчиев го подкрепяха. МРЗ е изостанала назад във времето. Не може повече да продължава така. Тя трябва да расте. МРЗ трябва да е 1500 лв., мин. пенсия- 750 лв. Инфлацията няма отношение към МРЗ. Цените растат постоянно, без значение дали МРЗ расте или не.

18

Анонимен

преди 1 седмица

Докога държавата ще подкрепя бизнеса, бe? Тоя бизнес е частен, който си го е направил, да си го подкрепя сам. Държавата е изоставила хората на произвола на съдбата, а тръгнала да пълни гyшите на богатите, щото те пълнят партийните каси.

17

МРЗ увеличава

преди 1 седмица

свръх пропорционално инфлацията, което не е сложно да се разбере! За увеличението на МРЗ има икономически показатели, които в България не се отчитат или са пренебрегват!Например: 10 000 лв заплата, но един кг. домати струва 150 лв. , защото производството също се оскъпява! Подобно както във Великобритания, но не както в Швейцария, защото Швейцария има много развита икономика за страна с 9 млн жители, въпреки че не произвежда масово коли, а англичаните произвеждат! Просто в Англия заплатите са ви

16

Анонимен

преди 1 седмица

Какво въвеждане на евро? Какви глупсоти приказва? МИ ШАМАРИ?

15

селянин

преди 1 седмица

значи язе имам ного голем стандарт кило ракийка и 2-3 кила винце еддно печено ягне за дено ми стига за всички нужди