61

Анонимен

преди 2 седмици

До 61, като човек, който е много близко до темата :) мога да ти кажа, че сме още на етап "бихме искали" :) Това, което четете по разни медии е извадено от контекст. Същото се говори от години :) Доста сме далече от този момент :) Учете и се развивайте и никога няма да останете без работа. Това ще се случи и с програмистите. И по-бедни няма да станат, спокойно ;)

60

Hoho

преди 2 седмици

Най-доброто е че киселата лелка няма да ми търси 35 минути кода за картофките. Аре у лево и чао.

59

до 60

преди 2 седмици

така ли, ти чули записа на Шефа на Амазон Уеб Услуги (AWS) от миналата седмица?! една от най-големите ИТ компании в Света, ще заменят всичките си програмисти с ИИ, щото вече ИИ няма проблем като му кажеш - напиши ми програмен код дето прави еди и еди кво си и след секунди е готов!!

58

Хахаххахаххаха

преди 2 седмици

До Муахаха, никой не е заменен още от ИИ. Четете повече и спрете да коментирате неща, които не разбирате :) Учете и се развивайте за да не седите без работа.

57

Муахаха

преди 2 седмици

доста Нови БезРаботни ще се Появат! учете за Програмисти, ама и тех вече ги замениха с ИИ - изобщо ГлобалнитеСатанисти - вече - нямат Нужда от Вас!

56

Анонимен

преди 2 седмици

Лека полека фирмите ще съкратят 90 процента от персонала работещ на каса.Във фирмата в която работих в края на 2023 започнахме да използваме изкуствен интелект и шефа намали персонала.

55

Анонимен

преди 2 седмици

Още 2012 в Лондон беше така.

54

Анонимен

преди 2 седмици

На този етап от това което съм видял в била кауфланд и лидл не мога да кажа нищо хубаво. кикотещи се тийнове с една бира на намаление минават бързо на безкасовото плащане . Аз обаче както и повечето нормални купувачи си пазаруваме стоки за между 50-200 лв. Въобще не ми се чака пред мазният тъч скрийн със следи от засъхнало накихано и аз тая гнус да я натискам и ако бъгне всичко наново. Не ми харесва

53

Анонимен

преди 2 седмици

Не може да няма поне един дежурен, ако хората не могат да се справят, ако някоя машина се повреди, ако се случи някакъв инцидент, ако имат въпроси, ако се допусне грешка, ако търсят определена стока и т.н., съвсем без човек, няма как да се случи да работи или хората ще остават разочаровани.

52

Анонимен

преди 2 седмици

А ОЩЕ ПО-СЛЕДВАЩОТО БЪДЕЩЕ Е,ЧЕ НЯМА ДА ИМА НИТО МАГАЗИНИ,НИТО КУПУВАЧИ ВЪОБЩЕ!!!

51

Анонимен

преди 2 седмици

Без продавачи, но с назначени хора пред компютри, следящи с камери хората из магазина. Това че не виждаме следенето, не значи, че го няма. На практика е преход окъм тотален затвор. психиката абсолютно превъртя !

50

до 50

преди 2 седмици

Неуките бачкери да си налягат парцалите да се квалифицират, не да поздравяват мен.

49

До 47

преди 2 седмици

За момента у нас автономното пазаруване е назад спрямо средното. Например Лидл и Кауфланд имат баркод четец, който си взимаш с апа им. Окей, няма лошо, но следващото поколение автономно пазаруване го има на доста места- взимаш нещо в количката, слагаш го и без да сканираш баркод. Действително няма такова удобство! Живеем до града, пазаруваме в големи количества и е досадно всеки път да разтоварваш на касата. Удобно е дори с баркод четец. А касите остават в историята. И касиерките.

48

мак

преди 2 седмици

До Анонимен46. Пращиш от акъл и добро възпитание. Неуки бачкери те поздравяват.

47

К9

преди 2 седмици

До Анонимен 23 По някои научнопопулярни канали в началото на епизода изписват, че е по действителен случай, но са добавени и някои измислени събития за по-голям драматизъм. Твоят разказ е същата работа. А иначе по темата ще кажа, че в някои скандинавски страни отдавна има безкасови магазини и в това е бъдещето.

46

Край

преди 2 седмици

Демек без хора. какво ли ще правят хората ...

45

Анонимен

преди 2 седмици

В автономното пазаруване ми харесва това, че не махам продуктите от количката, за да ми ги цъка на баркод четеца някаква функционално неграмотна лелка с акъл на дете 3ти клас, а слагам и разтоварвам директно в колата. Няма такова удобство! Възрастен човек би се затруднил, например, но щом майка ми и баща ми на близо 80 си пазаруват вече така, не е сложно.

44

Анонимен

преди 2 седмици

Логично. Години наред ви повтарям за автономни ферми, супермаркети, доставки, автомобили, таксита, превози. Пляскахте минусите, като ви казах, че всичкият слугински труд ще се замени от ИИ. Е, вече е реалност. Пляскайте минусите и се залъгвайте как интелектуалците ще останем без работа. На нас ИИ ни помага в работата, а на вас, неуки бачкотещи бачкери, ви я взима :)

43

Анонимен

преди 2 седмици

Според мен продуктите които вземаме може да се следят с камера и да не се налага да ги сканираме като на компютъра като отидем авточатично да се изписва сумата която дължим и да си платим.

42

Анонимен

преди 2 седмици

Тъй като предлагането е разпарчетосано, тъй като целта не е добруването на хората, а печалби от оборот, не от производство, реално погледнато, магазините се увеличават като брой, макар че предлагат сходни стоки (в масовия случай).Отнася се за всякакъв род стоки: от аптека до строителни материали. Въобще, заема се огромна площ за самите магазини, за складове, за пътища. И се руши околната среда навсякъде.