146

Анонимен

преди 2 седмици

През 1885 г. Аксаков пише в статия във вестник "Русь" думите, изразяващи концепцията на руския панславизъм: "Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!"

145

Христо Христов

преди 2 седмици

Е и? Пазарна икономика и санкции. Никой не пречи на конкуренцията да прави по-големи опаковки, нали?

144

Намалени грамажи

преди 2 седмици

на тоалетната хартия, но с 50% по-високо цена от преди 2 години, същото е с известна марка дезедорант: развалено качество, намален грамаж и СТО процента по-скъп от 4.75 вече е десет лева. Храните в големи вериги отиват в кошчето. Пазарувам веднъж седмично по селата истинска храна. Не давам една стотинка на големи вериги, квартални магазинчета, прекупвачи, борсаджии. Да си ядат гумата, която и животните отказват да ядат.

143

Анонимен

преди 2 седмици

Някой да е ял български домат в последните 30 години?

142

Дебеличък

преди 2 седмици

Защо чипса е толкова малко винаги?

141

Анонимен

преди 2 седмици

Българското село загина след 1989 година с разтурянето на ТКЗС-тата. До 1989 година България беше голям износител на селскостопанска продукция, а след 1989 година станахме голям вносител на тази продукция. Сега не произвеждаме и 1/10 от годишното производство през 80-те години.

140

Анонимен

преди 2 седмици

Българското село загина след инвазията на армията на Сталин в България 1944г. Земята на Българските Селяни бе иззета и комунистите си направиха ТКЗСета... и натикаха селяните да работят на не своя земя. По този начин ИЗКОРЕНИХА ФУНДАМЕНТАЛА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА - СЕЛЯНИТЕ ДА СА СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯТА ПО СЕЛАТА... След 1989 година комунистите си раздадоха ТКЗС и ужким плащат РЕНТА на наследниците на иззетите земи....

139

Анонимен

преди 2 седмици

Българското село загина след инвазията на армията на Сталин в България 1944г. Земята на Българските Селяни бе иззета и комунистите си направиха ТКЗСета... и натикаха селяните да работят на не своя земя. По този начин ИЗКОРЕНИХА ФУНДАМЕНТАЛА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА - СЕЛЯНИТЕ ДА СА СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯТА ПО СЕЛАТА... След 1989 година *** си раздадоха ТКЗС и ужким плащат РЕНТА на наследниците на иззетите земи....

138

Анонимен

преди 2 седмици

То да бяка само тези измами от статията. Има и много други. Примерно пускат продукт с относително по-добро качество за зарибяване на хората да го купуват, след което качеството рязко пада. Основното при храните е, че от 35 години са с много лошо качество. Сегашните деца не познават вкуса на истинско мляко, на истински домат и т.н.

137

Анонимен

преди 2 седмици

Телфон "IPhone SE", компутер "HP" и са Американско Производство.

136

Анонимен

преди 2 седмици

Ментета ни продават в магазините, но като няма друго купуваш - няма къде да ходиш. При това купуваш на каквато цена ти наложат.

135

Анонимен

преди 2 седмици

Дядо ти. Да де ама след 1989 година българското секо загина. Какви традиции като селото вече го няма.

134

Анонимен

преди 2 седмици

Спомняш си за дядо ти. А защо не помниш и не виждаш, че сегашните дебеловрати бизнесмени демократи правят всичко възможно да забранят домашното производство, за да могат да си продават ментетата.

133

Анонимен

преди 2 седмици

Именно по времето на Соца изкорениха старите български технологии и знания на селяните за производство, онаследявани от техните баби и дядовци... Изкорениха Българския Селянин от неговата земя. Той отите да Бачка на в ТКЗС - ето на не своя земя... Спомените за производство от хиляди години забравиха и ни навряха соц знания за производство и хората висяха на опашки за хляб, яйца.... след работа ходейки по магазините да си купят нещо и за децата си!

132

Хахаха

преди 2 седмици

До Анонимен- не купуваш от китай ли? А телефона, часовника, компютъра ти от къде са?

131

Анонимен

преди 2 седмици

Всички пенсии, бленуващи по соца (и младостта си) в коментарите - отивайте в Куба и му се радвайте.

130

Анонимен

преди 2 седмици

Спомням, дядо ми режеше от висящ изсушен "Свински Бут" малко парченце и въобще не беше солено. Правеше го така: Целият свински бут лежи в сол 21 дни. След като солта избие всички бактерии, бута се слага във течаша вода за няколо дни, докато се обезсоли и се поставя на проветриво място да съхне... след като изсъхне се покрива с хартия за да не кацат мухите по него и всеки ден се кълцат от него парченца докато се изконсумира! Това е стара Българска традиция за производство! Къде е тя сега?

129

Анонимен

преди 2 седмици

Помните ли как ви облъчваха преди години по ТВ в ШЛ с клип не на расизма,а малко след това меркел(гнус ме е да и пиша името)ги покани всички!

128

Анонимен

преди 2 седмици

Ако искате да не ви мамят, трябва да живеете при социализъм.

127

Анонимен

преди 2 седмици

Б,а,й Г,а,н,ь,о винаги е по авантата, но това е най-малкото с което ни мамят? А с асфалта по улиците ,измами за милионо!???