17

До един българин

преди 3 седмици

Какво ме интересува, че има висше образование като работи за 1500 лева? Какъв е приноса на това висше образование? Да му се плаща пенсия само защото е висшист ли? И какво общо това има с това, че има 2 деца и са работещи? Че те могат да работят в чужбина. От това България нищо не печели. И ако работят тези 2-3 деца и са осигурявани на минималната? Ми то пенсионер с 1 дете осигуряващо се на максималната тогава да взима 3 пъти по-голяма пенсия по тази логика.

16

Една лежаща

преди 3 седмици

До До един българин37 г. имам.

15

Eeee

преди 3 седмици

Хранят се едни хрантутняци без нито един ден осигурителен стаж, отделно са всякакви зелени чорапи и подобни. Клона отдавна е сгънат до земята

14

Пенсионер

преди 3 седмици

Вече трябва да има пенсии след 40 год. възраст и макс 15 год. стаж.

13

При БКП - 25 ЛВ

преди 3 седмици

Дойдоха на власт техните внуци от ПП и ВЪЗРАЖДАНЕ-същите номера

12

До един българин

преди 3 седмици

Трябва да получаваш точно толкова, колкото си дал на системата. Трябва минималното изискване за трудов стаж, за да имаш право на пенсия да е 30 години, а не както сега 15 години. Извинявай, ама не може да си на 67 и да си имал само 17 години трудов стаж. Какво си правил 50 години? Лежал си? Трябва хората да имат лични партиди и всеки да си управлява парите както намери за добре. После ако писка колко е беден, сам ще си е виновен.

11

До 9

преди 3 седмици

ПенсиЙ древноримски император ли е, какви други гласове чуваш от посока "Козяк"?

10

Пфф

преди 3 седмици

От тук пишещите, нито един няма да е жив, за да потвърди какво ще се е случило с пенсиите през 2070 година.

9

Един Българин

преди 3 седмици

Срамна работа ... няма стимул изобщо да се осигурява човек. Трябва хората създали работещи деца (2 или 3), плащащи пенсионни осигуровки с висше образование да взимат двойна пенсия за да има стимул да се възстанови баланса в пенсионната система.

8

Козяк каза

преди 3 седмици

Никви пенсий в колоията м рет е от глад и мизерия

7

Анонимен

преди 3 седмици

Кви пенсии, кви индексации ? Те изпомпаха здравната система и след максимум 5 години няма да има с какво да се плащат пенсийте, а Вие се надайте. Държавата заради тази повсемесна корупция ще фалира, защото много гепят, а никой не му се работи.

6

Анонимен

преди 3 седмици

20 години макс осигуровки, преди 3 години осъзнах, че вече няма нужда и смисъл да работя и да внасям каквото и да било точно след като избрахте чалгарина. За жалост все още плащам ДДС но и това има начин да се преодолее.

5

Да напомня:

преди 3 седмици

..отдавна е ясно, че пенсионерите яко ще се ококорят след периода, в който знаменитият Кокоран управлавяше финансите на Родината. Честито на пенсионерите и приятно кокорене!

4

Младите...

преди 3 седмици

...след набор 85 не чакайте въобще за пенсии -> просто защото до тогава държава БГ няма да има ;) . Гледайте да си заделяте по 100-тина лева или 50тина евро всеки месец в буркан банк, щото с тях ще си и останете! Кой'т разбрал, разбрал!

3

Да и то до 0

преди 3 седмици

Ситуацията в Милата ни Родина е вече Отвъд Критична : "България продава доларови облигации за пръв път от 22 години на стойност 1,5 млрд. евро, опитвайки се да запълни бюджетния си дефицит" - поне аз Борда не го видждам! иначе, всичко е Наред ще Дарим е Ядрени Реактори за 10ки Милиарди за 600 Милиона на Украйна, които и тях няма да Видим, щото ще ги Внесем после като Помощ към Фодна на ЕС за ПодПомагане на Украйна!! Затягайте Коланите - Самолета България е вече с Носа НадоЛУ!!

2

Анонимен

преди 3 седмици

2070? Тея за след 50 години ни дават оферти. Алооууу! Преди 50 години, Beatles още свириха заедно.

1

Анонимен

преди 3 седмици

"Докладът на НОИ" е ясен от пред много години. Всички, които сега плащаме пенсиите... един ден няма да видим стотинка. За това хората, които печелят добре инвестират. За да има стойностен живот след пенсионирането. За това се и ядосват, защото държавата буквално ги обира! Време е за лична партида! Стига с този обир!