43

Анонимен

преди 3 седмици

Познавах момиче което учеше някакъв туризъм в НБУ. Мислеше, че Македония граничи с Австрия. Смяташе, че в Айтос има хубав плаж. Египет за нея беше екзотична страна от Азия. Е... Завърши. С доста добър успех.

42

Йо

преди 3 седмици

До 42. Ок, като ходя в Англия ще обясня на преподавателите в Гринуичкия университет, че не са ни обучили добре, щом не сме писали код на хартия, а само сме гледали с празен поглед в монитора.

41

Дино

преди 3 седмици

До тоя под мен. Ами изброените малко ли са? Преподавателите са едно от най-важните звена все пак. Другото по-добро е методът на обучение. Съвременен е, защото все пак трябва да се развиваме, а не са тъпчем на едно място. Има още много плюсове, но едва ли ограничението ти мислене ще разбере.

40

Анонимен

преди 3 седмици

"Вие сериозно ли се опитвате да убедите някой, че е нормално да се учи програмиране на хартия?!" - Да. Няма по-добър начин да учиш програмиране. Да програмираш не означава да гледаш безцелно в екран. То затова днес все повече сатават обикновени кодери, назубрили набор от функции, а не програмисти. Такива като теб никога няма да помиришат даже истинско програмиране. Макс ще те сложат да бъдеш QA някъде или да правиш сайтчета. Даже сигурно макс на Уърдпрес.

39

Анонимен

преди 3 седмици

Добре де, някой от тези които защитават НБУ, ще каже ли кое му е по-доброто на НБУ. Разбрахме вече за "базата", "библиотеката" и "преподавателите". Друго? Базата е същата като навсякъде. Библиотеката е по-лоша от на други места и доста по-безсмислена. Преподавателите са просто тези успели да се вредят за по-високи заплати там. Иначе преподаватели от ТУ и СУ и тем подобни масово преподават и в НБУ, значи са същите. Друго? Просто в НБУ им е казано да не закачат студентите и да не им дават зор.

38

Йо

преди 3 седмици

Вие сериозно ли се опитвате да убедите някой, че е нормално да се учи програмиране на хартия?! Към ФМИ записах просто курс, въпросния хартиен курс, който естествено не си губих времето да завърша. През това време учих в НБУ бакалавър и след това магистратура в Гринуичкия университет. Ами нито в НБУ, нито в Англия сме учили на бял лист програмиране. Явно СУ е много напреднало щом се учи по този начин. А най-добре се научава програмиране когато се отиде в пещера и се издълбае кодът на стената.

37

хах

преди 3 седмици

ах НБУ имах една позната дето разправяше че това е най-трудния университет в България. Разправяше на единия съквартитрант как имала 6 по архитектура а той 5 пъти не може да вземе изпита за бетон в УАСГ. Много ще е трудно в НБУ..

36

замалко да

преди 3 седмици

умре . пост травматичен шок . грешна работа . пада аулата и пада стена на университета и покрива пада и 1 го вадят . странно . явно е блъскал стената . и го е затиснала . глупост .

35

Банкеръ

преди 3 седмици

При поредно разширение,чрез премахване на носещи стени и колони и поставяне на допълнителен товар на покрива се получават такива работи.Излиьат всички икономии на арматура,цимент и качество при строителството.

34

Анонимен

преди 3 седмици

"не е могло да ти осигури добро образование" - скъпо образование не значи добро образование. А да не забравяме, че Мустафа Карадайъ е бил преподавател по Информатика в НБУ. Сигурно единственият малко по-нормален преподавател.

33

до 33

преди 3 седмици

Не се напъвай, бачкатор беден. Под всяка статия някой напише смислен коментар и ти идваш да злобееш и да иронизираш коментара му! МАРШ в склада на Лидл за 4к на месец!

32

до 32

преди 3 седмици

Написах коментар 30, че съм завършил ФМИ към СУ и после 2 магистратури в НБУ. Симпатяга, таксите в НБУ са смешно ниски... Дори след лекции да работиш в Икеа ще можеш да си платиш и наем, и такси. Това не е университет за богати хора. За богати е IMD- там карам някои курсове в момента, след като се развих достатъчно, че да мога да си го позволя. А бедното семейство не е оправдание за нищо, освен че огромна част от всички преуспели на този свят са от бедни семейства.

31

Анонимен

преди 3 седмици

Завърших Йейл. После в НБУ. Трябва да ви кажа, че НБУ е класи над Йейл! Имат прекрасна библиотека и на който му се учи може много да научи. Всеки сам си избира. Йейл завърших без да се напъвам и то с пълно отличие. В НБУ много ме караха да уча и едва избутах с 5.00, но все пак избутах. На ден печеля по около 12 000 долара. И благодаря на преподавателите ми в НБУ, без тях с тоя киpлив Йейл дето само си давах парите там, щях да съм за никъде.

30

Ник

преди 3 седмици

До 29. Ти колко време прекара в НБУ, за да стигнеш до този извод? Аз пък съжалявам, че си от бедно семейство, което не е могло да ти осигури добро образование, но това не е повод да злобееш срещу останалите. Удобно пропускаш в коментара на човека, че и преподавателите са отбрани там. И да, факт е, че и базата е по-добра, в което няма лошо.

29

НБУ

преди 3 седмици

Н еБ ъдиУ мен

28

до 21

преди 3 седмици

Завърших недоразумението ФМИ към СУ. С лекота без никакъв интерес 5.40 диплома. Всичко беше на хартия! Задачи по програмиране- на хартия. Не, това го няма НИКЪДЕ по света. 2007ма ме приеха. Тия некадърници не можаха един сайт да направят 10 години. Един нормален сайт! Камо ли система да си записваш избираеми курсове. Абсурд! 2 магистратури в НБУ изкарах. Светлинни години напред! Казвам го като човек, който на ден печели в ИТ сектора, колкото доста българи за по няколко месеца.

27

Абв

преди 3 седмици

Естествено, че хората ги дразни НБУ. Ние, които сме завършили НБУ ставаме работодатели, а тези от СУ, ТУ и подобни са ни подчинени. Гроздето е кисело.

26

Аз

преди 3 седмици

До 23. На всеки, който е завършил НБУ и ти прочете глупостта му става ясно, че не си стъпвал в НБУ, а евентуално само в ТУ. Българинът много го дразни когато нещо е платено. Съжалявам, но образованието в НБУ е светлинни години пред повечето университети в България. Това, че се плаща го прави с по-добра база и привлича най-добрите преподаватели. Учи се по нови учебници, а не с литература от 87ма.

25

Анонимен

преди 3 седмици

Ееее, ми смeшниците си мислят, че някой трябва да ги държи за ръчичката и да им сдъвче наготово. Да им напише инструкции "Кликате тук, после тук, после тук, тук пишете само това и това, после пишете тук, после тук и вече сте програмисти и можете да искате поне 5000 лева чисто!". Ако може и вместо тях да отиде даскала да работи.

24

Анонимен

преди 3 седмици

Сигурно майсторите са завършили НБУ.