23

Айде ОКАДАР

преди 1 месец

Не ми се четът книжки за БеГе лузъри и техният пигмейски робски живот.Праа пари вместо това.

22

Анонимен

преди 1 месец

Ще има текст за 80% *** на базов доход и помощи, а ще има и оригинал за малцината дето ще разбират за какво става дума!

21

Анонимен

преди 1 месец

Не, татуираме си го на гърдите, шията и врата. С Левски, Ботев и Вазов. И жив е той жив е. Дела трябват, а не думи. И още куп други възражденски татуировки. Какво да ви обяснявам... Криворазбраната цивилизация!

20

Черният Кошмар

преди 1 месец

Аз си паля камината с оригинала на подигото гори екстра и тая я 4 укам яко у хралупата.

19

Христо

преди 1 месец

Никога не съм чел Под Игото, а съм на 55 години. За светка на това набляган на математиката и сега съм софтуерен архитект на 400 хиляди лева годишна заплата.

18

Анонимен

преди 1 месец

Четете каквото си искате. Аз знам, че Иван Вазов е бил женкар и наркоман. Когато не е бил на опиум е опипвал жените в София.

17

61

преди 1 месец

Да, книгата трябва да се чете и то в оригинал. Познаването на стария Български език е познаването на Българската история. Той е жив свидетел на нашето минало, жестоко цензурирано от "доброжелателни" съседи и "загрижени" неоколониалисти.

16

Руссиян

преди 1 месец

Де е Манолчо Пейковъ???

15

аха

преди 1 месец

ако не могат да махат автори и произведения, тогава ще ги преиначат.

14

Анонимен

преди 1 месец

До ахаКъм момента все още не сме сложили афроамериканци и лгбт в под игото, но като нищо в следващото издание може да сложат.

13

Анонимен

преди 1 месец

ама няма нужда да го четем,нито Ботев ,нито Йовков,ще четем" малкия принц","пипилота "и др.брюкселски помий.

12

аха

преди 1 месец

Целта е политическо пренаписване на българската литература, както стана с романите на Агата Кристи. Крайният етап са ,,исторически филми'' с чернокожи, жени и лгбт характери - измислени или променени реални такива.

11

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 6 Като ученик когато трябваше да чета романа нямах интернет все още, но вместо романа четох от жълтия вестник на дядо ми той беше по-интересен.

10

Анонимен

преди 1 месец

В оригинал романа е труден за четене от един българин роден в България а тези дето са родени в чужбина в оригинал и първите 20 страници няма да могат да прочетат ако могат да четат на български.

9

Чукундур

преди 1 месец

Има ли серсеми още дето да четат тоя глупав роман бре?За Бойчо Огнянов и Радкините вълнения вероятно от невроза поради нередовен секиш

8

Анонимен

преди 1 месец

Ами то какво показва творчеството на Вазов, и в Под игото и в Чичовци...Жалък малък народ без никакви способности за успех без Русия.И сега без ЕС и НАТО сме нула.Турци ни командват навсякъде, с български говор.Говорят ужасно тоя стар и хубав език.

7

Анонимен

преди 1 месец

Поколения откърмени уж с тази книга и накрая пуснаха Доган да стане султан съвсем доброволно.То има ли по - голямо престъпление срещу нашите възрожденсски поети и писатели?

6

Анонимен

преди 1 месец

Не давайте на децата да четат тия глупости! Българската литература е вредна за здравето на душата! Само им промива мозъците и им внушава комплекси за малоценност.

5

Анонимен

преди 1 месец

Аз съм на мнение, че ако имаме аудио записи с гласа на Вазов можем да направим със съвременния софтуер така, че Вазов чете романа.

4

Хейт

преди 1 месец

Не, не го четем защото е скучно! Четем "Записки по българските въстания", защото са по-истински и по-интересни!