24

Анонимен

преди 1 месец

АЙДЕЕЕЕ И ВУЗОВЕТЕ ОКУПИРАХА ТЕЯ

23

Мен

преди 1 месец

Затчали са се бежанците да учат У Софийския Университет хаха

22

Анонимен

преди 1 месец

Като имате излишни пари за 400 стипендии защо не ги дадете не българчета от по-бедни семейства, които нямат възможност да учат дори и да искат? България се превърна в майка за мигранти и мащеха за собствените си граждани.

21

Анонимен

преди 1 месец

Физици от Руанда? Някой трябва да работи в АЕЦ, ако такова нещо съществува в бъдеще в България.

20

Анонимен

преди 1 месец

До Пародия на държава /10/ В статията се казва, че тези студенти бежанци сами трябва да си плащат таксите по реда, определен за българските граждани.

19

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 8 -- По-горе яссно е казано - тази възможност ще се дава само на хора, които успешно са взели зрелостни изпити, т.е. имат средно образование или са взели държавен изпит в областта на някаква професия. За работници могат да бъдат обучавани всички останали, те са болшинство. Ама дали ще благоволят да работят или ще предпочетат да ни висят на врата, живуркайки на социални помощи?

18

Анонимен

преди 1 месец

Това си е престъпна злоупотреба с парите на данъкоплатеца, Истината е, че нямат достатъчно студенти, вече и двойкаджии приемат и пак не им достигат. Но вместо да се намали бройката и да се закрият няколко университета, те търсят начини да продължат да лапат от бюджета.

17

Анонимен

преди 1 месец

Като има допълнително пари за "новите студенти", то с колко ще се увеличат парите за издръжка на училищата, ДГ и ДЯ в България?!Защо тези "излишни" пари не се насочат за да подобри базата на тези уч.заведения?

16

Недомислие

преди 1 месец

Ако е бежанец и няма пари как ще плаща таксите? Това е основа за неравнопоставеност - който е тръгнал от родината си с повечко пари, той ще учи, а който е сиромах да гледа отстрани дори и да е умен! Защо не се изиска помощ от Европа точно за тази цел? По-добре е младите хора, които искат да учат да бъдат в университетите вместо да се шляят и да вършат глynocтu.

15

Явор

преди 1 месец

Добра мярка!

14

Анонимен

преди 1 месец

хасан фасилеф, румен крадев ложата, главанакофф и туквун сега ще изгеглят и заемче да платят масрафчето на студентите дето ни ги карат с белезници. ще имат и общежития разбира се и агнешко по три пъти на ден да не им нарушим правата. студентките от студентски град пък да стягат и да бръснат чундичките и ханалните отверсия че ресаните студенти са много дащни и при тях нема не. че научат и какво е истински генгбенг.

13

Анонимен

преди 1 месец

Да не се изненадате от ръста на поддръжницжите на десните партии, либерастка *** такава!

12

Анонимен

преди 1 месец

Не е ли по-разумно да бъде възстановен ИЧС (Институтза чуждестранни студенти, в който всички те да могат да учат бълг.език, вместо във всяко висше училище да се организира департамент, който да се занимава с тази дейност? Вторият вариант не е ли по-скъп или отново ще се работи по принципа дай да осигурим колкото е възможно повече работни места с малко натоварване за наши хора, а данъкоплатците нека да плащат?

11

Анонимен

преди 1 месец

Дайте и малко шимпамзета да обучаваме. Да стават лекари инженери физици. Може да пробваме защо не? Като не стават с по една тройка и завършват. После може и да ни 'лекуват', мостове ще строят и атомни централи ще управляват.Приготвяйте белите чаршафи и закривайте.

10

Пародия на държава

преди 1 месец

Нашите деца, взели медали от всякакви олимпиади с плащаст сами .. участията защото държавата я няма .. но за някакви дето карат коли за 200 бона.. безплатно обучение, срам ме е .. че има такива управници.. вие сте срам за света !

9

Анонимен

преди 1 месец

Чудят се откъде да намерят хора за субсидии ,защото половината вузове са пред закриване.

8

Анонимен

преди 1 месец

Нямаме нужда от висшисти, имаме остра нужда от работници с определени знания и възможности. Като гледам какви са търсещите убежище у нас, най-добре да им се даде работа в производства, където все още има такива, в стопанства , по селата - да ги съживят малко, в строителството - където все още има държавно такова, почистването на обществени места.

7

Анонимен

преди 1 месец

Да слагаме за премиер Риши Сунак :)))

6

Анонимен

преди 1 месец

Направо няма ли да им харижем каквото е останало от държавата?

5

Klaus Schwab

преди 1 месец

Време е да се върнат на мода Кръстоностните походи . Това е инвазия на черните . Децата ви ще ви мразят .