120

187

преди 1 месец

Чел съм за тези реактори в Нешънъл географик преди доста години. Не очаквах китайците първи да построят такова чудо. Днес, защо се губи половина коментар, нещо сте бъгнали?

119

Михаил

преди 1 месец

До Гиб Мелсън: всъщност технологията е разработена в основата си от фирма на Бил Гейтс, Тера Пауър и трябваше да е съвместен проект, само че заради ембаргото за търговия по време на Тръпм проекта пропадна тогава и Китайциите си направиха сами, а Тера Пауър в момента строй такава в Уайоминг, САЩ. Само, че в държавите в които има демокрация има малко повече закони и изисквания, преди да построиш нещо, което може да е опасно за хората.

118

Анонимен

преди 1 месец

До Да уточним 119 Да. Същото оборудване, което от 12 години работи в Калининската АЕЦ до москва. Както по-долу някой писа - трябваше да работи в Белене, ама заради Станишев работи в москва.

117

Анонимен

преди 1 месец

Да се разсеят 1000МВт топлинна мощност по естествен път, без принудително охлаждане си е сложна задача. А и то проблематично са няколко секунди преходен процес, а не статичното състояние. То и Чернобил нямаше да гръмне ако не бяха секундите в които забавителните пръти са слизали. Дано наистина са успели китайците. Това си е постижение на човечеството.

116

Да уточним

преди 1 месец

До Анонимен 118: Става дума за "оригиналното оборудване на АЕЦ" купено по времето на Тодор Живков, така ли?

115

Анонимен

преди 1 месец

До Малко за политика Т.е. не разбрах кой продаде оригиналното оборудване на АЕЦ Белене през 2005? Бяха или не бяха руския гражданин Станишев и неговия министър на енергетиката РОВЧ? Това кажи.

114

Боби

преди 1 месец

До Така е СЕРИОЗНО? Унуфри ВВЕР Реакторите 3,5 поколение(Това което продаваме на Киев е 3 поколение) имат тази опция като запазват старта система за регулиране на мощност/реакция с активни пръти и пасивни пръти/поглъщатели на неутрони. Тоест да се самоохлажда от обикновена топлинна конвекция. Но и двата реактора ВВЕР 3,5 и Китайския все още не са най-безопасните. Сега РФ строи реактор на бързи неутрони с охлаждащ агент ОЛОВО. Изключи ли се реактора става един огромен блок от Олово...

113

Анонимен

преди 1 месец

До 114 САЩ имат 99 ядрени реактора, русия 26. Та така с водещото. Само числа казвам. Пред числата и кухоглавите русофили трябва да мълчат.

112

Малко за политика

преди 1 месец

До Анонимен 110: Да, доскоро Станишев беше евродепутат, и пак си беше плазмодий и п'родажник. Когато става дума за слугинаж на евроатлантизма, винаги беше "ЗА". Той никога през живота си не е работил, а в Русия е писал дисертация за "Значението на красноармейската униформа". Дотук с него.

111

Анонимен

преди 1 месец

До Така е 109 Ти мал0умен ли си бесепарче? 5-ти блок на АЕЦ Козлодуй, сега, с американско гориво произвежда точно толкова, колкото произвеждаше миналият юли с руско гориво. Баххта в празноглавата копейкаа. Казах, че през лятото, заради безводието АЕЦ произвежда с 40-50 МВт по-малко отколкото зимата. Това е независимо от горивото - руско или друго. Това Овчаров го знае много добре. Защо манипулира?

110

Гиб Мелсън

преди 1 месец

Как е възможно страна в която няма демокрация да създадат най-великата придобивка за човечеството за всички времена???

109

Пак по опорката?

преди 1 месец

До Така е ..: И Русия създава. Армията на САЩ руши без да създава. А Русия възстановява разрушенията в новите си територии. Сега например в Маруипол е отворено пристанището, а училищата, транспорта и болниците работят.

108

Анонимен

преди 1 месец

До Малко за политика Отдавна, отдавна, колко отдавна? Доскоро им беше евродепутат. А и аз говоря за 2005. Така че не се оправдавай. Все едно да кажеш, че БСП няма нищо общо и с Жан Виденов. Е понастоящем няма, ама в момента на оссирането са имали. Нали така?

107

Така е

преди 1 месец

До Анонимен: Да, колко произвежда АЕЦ сега с американското гориво. Прав е Румен Овчаров, сам го признаваш.

106

Малко за политика

преди 1 месец

До Анонимен 102: Стнишев е плазмодий и п'родажник и отдавна няма никаква връзка с БСП. Три мандата на Бойко БСП беше единствената опозиция на модела ГЕРБ, но тогава лидер на левицата беше Корнелия Нинова. ......................................................................... Не че има връзка с темата.

105

Анонимен

преди 1 месец

До Пак по опорката? На кого да вярваш ли? Не на мене. Аз наистина съм анонимен. Отваряш интернет сайта на АЕЦ козлодуй. Там С ГОЛЕМИ БУКВИ пише колко произвежда всеки блок СЕГА. После пак вярвай на РОВЧ.

104

Така е ..

преди 1 месец

Браво на китайците .Умни хора.Докато китайците съзидават , Путин руши .Направи страхотна война.

103

Анонимен

преди 1 месец

До Не е баш тъй наскоро лично путин каза, че в русия има 10 милиона нелегални средноазиатски мигранти. Ама те не са български русофили.

102

Пак по опорката?

преди 1 месец

До Анонимен 100: На кого да вярваме. На теб - който си анонимник, или на Румен Овчаров, които е специалист по енергетика и е заложил името си зад това което казва, че АЕЦ раноти на по-ниски обороти заради американското гориво? Анонимници много.

101

Анонимен

преди 1 месец

До 99 Ъхъ. ББ продаде оригиналното оборудване за Белене на руснаците и си взе къща на Женевското езеро. Не беше руснака Станишев.