36

синтанин

преди 2 месеца

древните синти-роми описани като просяци и крадци явно са го гепили и скрили за алумин.

35

Блецов

преди 2 месеца

До Яни Блецов..*** да си "блециш", или блеееш на друго място.Не стига, че окрадохте историята, бита и религията и боговете на ТРАКИТЕ и нагло ги предтавяте навсякъде по света за Гръцки, ами и имате наглостта и на нас БЪЛГАРИТЕ-техните наследници да ни пробутвате лъжите си. Тук номера не минава, ние много добре знаем Кой Кой е на Балканите и откъде идва!

34

aa

преди 2 месеца

До журналиста *** Христова:Ако смятате, че съгласно историята българи са живяли през 388 г. по тези земи, напишете един научен труд и може би ще сменим цялата българска история. Но и без да си учен, няма как да не забележиш, че статуята е гръцка. И не виждам някой да е присвоил нещо. Освен може би във вашата глава.

33

Пак ли насъскване?

преди 2 месеца

Какво точно са "опитали да си присвоят"?

32

Както винаги

преди 2 месеца

Гърците искат да си присвоят нещо, което НЕ Е ТЯХНО! Цялата "Гръцка" култура е само една лъжа умело събрана и използувана за пред света, за да узакони една ЛЪЖА!

31

Зевс

преди 2 месеца

А колко е висока статуята в метри, понеже целия Свят ползва система Si, само краварите още мерят в крачета и пръсти?

30

Анонимен

преди 2 месеца

Нищо от това което са написали не е лъжа.

29

61

преди 2 месеца

Вие прочетете германските археолози, дето доказват, че Хераклея синтика е градът на сините , т. столицата на ци га н ска та държава. Статуята е на ромите

28

61

преди 2 месеца

Тази статия и коментарите към нея показват че нивото на историческото образование на болшинството от хората е от средата на миналия век.Въобще няма да навлизам в античната история. Просто отворете една етническа карта на Европа от началото на 20 век. Цялата сегашна северна Гърция е населена само с Българи и така е било хилядолетия наред.Каква гръцка статуя?! Да не говорим че Хермес е "тракийско" божество.

27

26

преди 2 месеца

Статуята е на гюптите, потомците на сините. Веднага им я предайте.

26

Анонимен

преди 2 месеца

Македонският цар Крали Марко сам е донесъл статуята вКенефа си, за да му държи рулото тоалетна хартия. Така е съхранил македонското изкуство и историята на древните македонци от османското нашествие. Турските грабители никога не открили нито статуята, нито тоалетната хартия.

25

Анонимен

преди 2 месеца

Глупости на таркалета! Никой нищо не присвоява! Статуята, както и други , открити в обекта, са в историческия музей в Петрич и там ще останат! Гърците бяха първите, които поздравиха нашите археолози за ценната находка. Имаме общо минало. Земите ни са населявани от различни народи и цивилизации. Да не публикуваме лъжи и измислици, че падаме на нивото на северните македонци!

24

Симо

преди 2 месеца

То не е привояване. Това е изказване, но автора на статията е бейт ***.Иначе, който е направил статуята някога назад във времето е бил грък и няма как да не подкрепя тезата, че "статуята дава представа за тогавашното гръцко изкувство".

23

боян

преди 2 месеца

госпожо *** христова, написала това заглавие, както и главният редактор, който го е одобрил - какво точно си представяте, че постигате, пишейки подобни откровени глупости за присвояване??но, за съжаление, така е - при 4% безработица се наема куцо и сакато на работа, затова и нивото повсеместно е толкова занижено...

22

Тричковски ГОЛ

преди 2 месеца

АНГЛОГОВОРЯЩ ГРЪЦКИ КИПЪР кога ще ги присъединява към НИКОЗИЯ лузърите от Атина дето и за БРИТАНСКАТА ОБЩНОСТ нямат право да кандидатстват

21

Анонимен

преди 2 месеца

Не разбрах как гърците си присвояват статуята. Искат да им я предадем ли? Ако се има предвид автора, ами, явно, не е българин. Но статуята е открита на българска земя и си остава в България. Много докачливи сме станали.

20

гост

преди 2 месеца

е нали се оказа, че не е на бог хермес, а на аристократична личност. Пишете стари работи.

19

Анонимен

преди 2 месеца

Населявани сме и от синти. Ци г Ани . Затова ние ромите сме част от коренното население и истинските собственици на бг

18

Анонимен

преди 2 месеца

Е,ако това им дава повече самочувствие,нека да си пишат.Все пак е открита на наша територия,затова е наша.Няма значение кой е авторът и кого е увековечил.Четвърти век е краят на римската империя.Страната ни е населявана от римляни,гърци,траки и др.,а ние сме създадени като държава чак в седми век.Но статуята си е наша!

17

Анонимен

преди 2 месеца

А защо статуята да не е и на Спартак? Специалистите по история могат да опитат да установят на кого е тя.