219

Анонимен

преди 6 дни

Ще ги инвестирам, за да може сле д врме да сс по 12800 евро, аслед още време, да са по 128 000 евро! Да може децата ми да ги возят в Бентли и да им говорят на ""сър".

218

До ха ха

преди 6 дни

Не е задължително. През комунизма бяха от национализацията. После като свършиха, минахме на робски труд и експлоатация на деца (ученически бригади), обаче не сработи и строя се сгромоляса от самосебеси. Този път обаче трудовите лагери може и да сработят.

217

Как

преди 6 дни

Какво, ще ги изхарча. Само робите работят.

216

ха ха

преди 6 дни

Само маргиналните не разбират, че тези пари са от данъците.

215

Анонимен

преди 6 дни

Ще продължа да работя, както и досега, а с допълнителните пари ще инвестирам още повече.

214

Анонимен

преди 6 дни

До стотинка ще ги инвестирам в акции на фирми производители на окови и бодлива тел, защото знам каква е следващата фаза.

213

ЦЕЛТА Е

преди 6 дни

ОСВЕН ХОРАТА ДА НЕ МОГАТ ДА СПЕСТЯВАТ (тези "безусловни пари" ще са с някакъв срок), А И КОНТРОЛ КАК, ЗА КАКВО и КЪДЕ ДА СЕ ХАРЧАТ, плюс задължителни екпериментални ваксини, лекарства и др. дивотии. Тоест - КАПАН, КАПАН, КАПАН!

212

Ббб

преди 6 дни

Да им го дават и те да идват тука да живеят или другаде в 3тия свят

211

Анонимен

преди 6 дни

До Анонимен 207, представям си го така: 1200 евро ще стигат за 2 кутийки бира от урина, една мазна пица от буболечки, 1 пакет чипс от ГМО картофи. Маса народ ще е щастлив със свободата си от гадния капиталист. Ще има шепа хора, които ще учат, ще се развиват, ще прогресират.... и ще живеят отделно от 90% от населението. Този сценарий много пъти е разглеждан от футуристични филми. То и сега не е много по-различно. Тук масово се оплакват, че заплатите им са ниски. не се сещат, че проблемът са ТЕ!

210

Анонимен

преди 6 дни

Онези ли, където цапат картини и искат да спрат и нефт и газ и са за ветрогенератори и панелки, и са против коли, самолети и пътуване на хората, и са прокламатори на въглеродния и азотния отпечатък, те ли са за безусловен базов доход. Каква е уловката на зеленките, постигане на цели чрез използване лакомията на хората, които после ще съжаляват.:))

209

Шах

преди 6 дни

Във България даваме по 3000 евро на месец просто така на едни депутати, за да измислят как да откраднат милиони законно. Вижда се, че успяват.

208

До 209

преди 6 дни

Напротив ефекта на ББД е точно възпитателен! След като хората започнат да получават пари на калпак, срещу нищо, те ще променят поведението, ще станат по-мързеливи, по-безотговорни и като цяло ще деградират.

207

Анонимен

преди 6 дни

До 207 Ефектът от ББД не е възпитателен.

206

Анонимен

преди 6 дни

Ааа,^безусловния базов доход^ на ЗЕЛЕНАТА АГЕНДА, е много хубаво нещо, но кюар код за хора като чине модела ще има ли. Ще има ли ограничения в движение, ако кюар кода е с неприемлив цвят, ще се спират ли хората и храна да си купуват, да не ползват и градски транспорт. Иии. БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА.

205

Анонимен

преди 6 дни

А защо 1200 евро, защо не са 12 хил. или още по-добре 120 хил.? Какъв е възпиатателния ефект от безусловния базов доход? Защо да уча и/или работя след като така или иначе ще ми се дават пари? Как този подход ще мотивира хората да учат, работят, развиват и въобще да полагат някакви усилия? Това е все едно да кажеш на детето си, спри да ходиш на училище, стой си вкъщи, забавлявай се, аз ще плащам всичко - кой родител би възпитал така детето си?

204

Анонимен

преди 6 дни

Ще се радвам

203

7500

преди 6 дни

Аз ако получавам 1200 евра джиросани всеки месец, ще ги инвенстирам. В никакъв случай няма да работя по-малко, напротив.

202

Анонимен

преди 6 дни

Аз съм си ги осигурил тия пари без да работя, какво правя ли - ами занимавам се главно с хобита, пътуване и спорт а и да - нямам шеф, не съм модерен роб, лягам и ставам когато аз си пожелая.

201

ЦИРК

преди 6 дни

"Какво ще правите, ако всеки месец ви дават 1200 евро просто така?"...ми АЗ ги получавам и си барам ШАПКАТА. НО ако всеки получава, ще е ЯМ само баничка с айран за друго няма да ми стигнат. ЦЕНИТЕ ще хфърчат....оФСЪ

200

Анонимен

преди 6 дни

Зависи. Ако и жена ми получава такава сума, тогава напускам работа и по цял ден ще си чеша мдурите. Трябва да съм абсолютен мазохист за да продължа да продължа да си скъсявам живота при местния робовладелец.