155

Гризел

преди 1 седмица

Да попитам:Руснаците защо ги е шубе от мюсюлманите и се занимават само с малки християнски държави като България,Молдова и Украйна?ИДИЛ им направи атентат в Крокус Хол,а те хвърлиха вината върху Украйна,защото им е по-удобно.Турция им свали изтребител и им уби дипломат,те не посмяха да отвърнат.В Дагестан има размирици,пак нищо не се прави.Турция подкрепи Азербайджан,а Русия не подкрепи Армения.Затова руските главорези са толкова жестоки и бият слабите!Защото са страхливи садисти!

154

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен Сега не са насилени.

153

Анонимен

преди 1 седмица

До До Анонимен 153Не съвсем, не съвсем, защото те са НАСИЛЕНИ(!) да се пишат от измислената нация "македонци" , а не е по свободен избор и по свободна собствена воля!

152

Анонимен

преди 1 седмица

До До Анонимен 150 Сега какво е северно македонска, не ми говори преди 150 г. Тогава е било пък Сърбия с подкрепа от Австрия Англия и Франция. *** чиж че връщат Македония на Турция а после на Югославия или Сърния. Сега ги приеха като северномакедонска.

151

Гландрагор

преди 1 седмица

Макетата да лапат шнура на сърбите,албанците и руснаците,и да не се занимават с България!

150

До Анонимен 153

преди 1 седмица

путин не е виновен за това, но виж директния учител на путин а именно другаря сталин е пряко отговорен за съществуването на "македонска нация"! даже когато по заповед на ЦК на КПСС се създава "македонска нация" дори тогава *** тука в БГ се пишат македонци! видни БКП партийни лидери тука в БГ стават изведнъж македонци! Но това е сега и така! виж се какъв си путинофил и ти!!! Така, че историята се повтаря просто!!!!

149

Атмаджа

преди 1 седмица

До АнонименБолшевико ***,макетата чупеха много преди българите да демонтират ПСА.

148

До Анонимен 150

преди 1 седмица

само, че сърбия е имало и преди ПСВ, докато македонса работа е нямало!!! Прочети какво ти пиша! Говорим за рашистан и директната му връзка с "македонската народност" тука! Инак историята м/у България и Сърбия е друга история и поради таз история сега столицата на България е София! Но това е съвсем друга история!!!!!

147

Анонимен

преди 1 седмица

До До Анонимен 143 Ами сега какво е, сверномакедонска. Сигурно пак Путин е виновен че са в НАТО.

146

Фабула

преди 1 седмица

Демонстрират типично балкански номера. Ще се огледат за подкрепа, ще помрънкат и ще си седнат на з*адниците! Всичко е заковано с международен договор и то със страна гарант. Да го дохат!

145

Анонимен

преди 1 седмица

До ...Вазов е писал стихотворение за братята македонци , още през 1913 година; "Па ща си ти?", На български означава "Какъв си ти?". Вазов написва това стихотворение след като сръбският престолонаследник Александър удря плесница на едно момиченце в Македония, което на наглия му въпрос отговаря, че е българче. През 1934 г. в Марсилия крал Александър е ликвидиран от Владо Черноземски. https://slovo.bg/old/vazov/macedoni/pashtasi.htm

144

Анонимен

преди 1 седмица

До ... Македонска или сръпска или югославска нация все е антибг. Преди ПСВ е сръпска, после югославска. а след ВСВ и днес македонска. И антибг се крепи и от Гърция, които отричат да е бг, всичко друго но не и бг.

143

До Анонимен 143

преди 1 седмица

Това може и да е така, но ти говориш за Сърбия! А аз ти говоря за ссср и русия тогава! македонска нация народ и прочие неща от сорта просто няма! и никога не е имало! на хартия такава "нация" има след решение на ЦК на КПСС 1957г. Тогава Тито иска да ориентира югославия прозападно и ссср иска да има лост на контрол в/у Тито! и решават да сътворят "македонска нация"! Всички комунистически *** от различните държави тогава вдигат краката и се подчиняват! и тука в БГ партийни лидери се подчиняват

142

Раковски

преди 1 седмица

Сърбите са виновни, не братята македонци. Те им диктуват всичко. Имат хора на ключови места и подхранват постоянно антибългарската риторика. Ако имаме политици то те трябва да си насочат дипломатическите усилия към Сърбия - чрез условия за влизане в ЕС. Спиране на намесата им в РСМ и вадене на досиетата какво са вършили срещу българите там. Това е единственото решение, което няма да ви го кажат нито нашето ВМРО, нито тяхното, защото са партии на чужди интереси!

141

Анонимен

преди 1 седмица

Усеюам как Албания ще влезе в ЕС преди Македония.

140

Гландрагор

преди 1 седмица

Няма какво да се занимаваме със сърбомани като вас.Гушкайте се с албанците и сърбите,и се гледайте работата!Биете българи,чупите паметници,говорите предизвикателно...Знаем от кого я черпите тази дързост.От сърбите и от руснаците.Руснаците искат разделени Балкани,а сърбите си искат отново Югославия или Велика Сърбия,която беше изкуствено и незаслужено създадена.

139

Анонимен

преди 1 седмица

1933 г., Анри Пози, "Войната се връща" ("La Guerre revient") : https://chitanka.info/text/45734-vojnata-se-vryshta

138

Анонимен

преди 1 седмица

До ... 1848 г. е приет плана на Сърбия за Югославия със сръбски език в България, не само Македония.

137

Анонимен

преди 1 седмица

В голяма дилема са партньорите ни в ЕС- няма по- сгоден момент да атакуваш българската русофилия и Русия като изтъкваш руската подкрепа за македонизма и сърбокомунизма, но от друга страна Македония е сръбска креатура с подкрепата на Антантата и все си я бранят и им се привижда България като проблемна. Трябва много внимателно да се играят картите, че западът е изнервен, а нашата цена трябва да се вдига!

136

Анонимен

преди 1 седмица

Париж, Април 1934 г., Анри Пози: "Бъдете търпеливи! Имайте твърдост и надежда! Всеки на своя час! Скоро ще удари часът, в който ще изгрее над страната ви бляскавото слънце на правдата, когато ще ви се върнат земите, които ви заграбиха. Иде часът, в който вашите братя в Македония (чиито непоносими страдания, чиято непобедима любов към родината България видях с очите си, въпреки усилията на потисника да ми попречи) ще се освободят от кървавото иго, което ги смазва! "