233

Анонимен

преди 1 седмица

До 239. Чисто получавам 3400 грубо х14. 13 и 14та са около 3800. + 2х240 за децата на месец+ 2х2000 фамилие бонус годишно (това е максимума ако си платил поне толкова данъци) + около 4х500 евро клима бонус и 150 евро пендлер месечно. Абе, връщат ми около 8-9000 годишно. Данъкът ми стига до 48%., Но и от работодателя идват 60% от осигуровките. Много сложно е измислено, но ако работиш и плащаш, после добре връщат. Колата и телефона са ясни.

232

Анонимен

преди 1 седмица

"имам няколко дипломи у сертификати" - ти имаш няколко, Гейт, Джобс и Цукърбърг така и не успяха да завършат момчетата... Някъде на вселенско ниво се уравновесяват нещата...

231

До 238

преди 1 седмица

Колко данъци плащаш за тези 4900 евро? Или това е бруто? Колко плащаш за здравна каса годишно и наем? Искам да сравня. Поздрави от Германия

230

Анонимен

преди 1 седмица

Тези ще са роби и собствените си страни. Нула квалификация. Аз живея в Австрия, но имам няколко дипломи у сертификати + 4 езика. Никой не ме експлоатира по този начин. И по закон не могат да ми плащат по-малко от 4900 евро. 14 пъти в годината. За справка - средната заплата тук е около 2900. Това са факти. В Австрия не могат да те лишат от заплащане на какъвто и ще договор да си има минимуми. Строител - 18,79 на час+ 2.2 диети. Не плащат? Арбайтскамер и ги съдят като кокошки.

229

Анонимен

преди 1 седмица

Ни България ни Германия. Германия е завладяна от ***. България е завладяна от чалгопитеци и мутри.

228

Анонимен

преди 1 седмица

ДА СИ СТОЯТ В ГЕРМАНИЯ МИРИШИШТИТЕ ЕВРОПЕИЦИ И ТЕ СА ОТ ПАРТИЯТА НА ЕВРОАТЛАНТИКА ШИШИ

227

До 231 от Берлин

преди 1 седмица

Или мирен преврат с избори, или кървава революция или физическата смърт и унищожение на българския народ! Други алтернативи нямате драги мои сънароднициКато не гласувате циментирате вечната власт на Бойко и ДПС ;) Или случайници шарлатани като ПП то, не ги наказвате тях като не гласувате, наказвате себе си!

226

Анонимен

преди 1 седмица

Промяната, приятели мои, започва от всеки един от нас. Когато правиш нещата както трябва, дари когато знаеш, че никой не те гледа. Когато не злословиш срещу работодателя си, защото той ти дава възможност да си вадиш хляба и да си храниш семейството. Когато пазиш чуждото повече от своето. Когато се отнасяш с хората, така както искаш и с теб да се отнасят. Когато гледаш на чуждите деца поне донякъде като на свои деца, а на възрастните хора - поне донякъде като на свои родители. Това е за мен пътят

225

Анонимен

преди 1 седмица

Ако гласуват 100% социализма ще се завърне с нова сила. Затова отвратиха хората с измислени атлантически политици. В България няма нито една силна комунистическа партия. Защо ли?

224

Анонимен

преди 1 седмица

Представи си , че гласуват 100 процента от хората. Какво ще се промени? В Парламента ще влязат други ли? Пак същата работа ще бъде, защото системата е така измислена. От тук и прочутите думи "Ако от изборите зависеше наистина нещо, то те отдавна щяха да бъдат забранени". Промяната няма да дойде от Царя (както видяхме), от Шиши, от Дядо Иван, от Америка или пък дори от някой като Дякона (ако се съгласи да стане премиер, де). Промяната, приятели мои, започва от всеки един от нас.

223

Анонимен

преди 1 седмица

Нацизма просто не си е отишъл от немските земи. Стои си там още от 1933г. Който твърди друго, просто лъже.

222

Анонимен

преди 1 седмица

Ами да са учили, какво ми ревете за тях. Ако бяха отишли там като лекари или инженери с английски и немски, нямаше да са роби. Ай сиктир, а тук като ги караме да учат и да добиват знания и умения, те само философстват.

221

До 227

преди 1 седмица

Като гледам, само 30% от българите гласуват..явно са резигнирали и не им пука за това кой и как управлява държавата, кой ги ограбва тях и бъдещето на децата им!

220

Анонимен

преди 1 седмица

До Глас от тъдявя - а кой да ги създаде тези условия в България, които да са близки до условията в Испания, адашче, филанкишията ли ? Ами нали това е моята и твоята отворност към нашите деца, за да може те да живеят по-добре вкъщи, а не някъде по света на гости?

219

айде нЕма нуЖда

преди 1 седмица

Банката взе ипотекирано жилище на наши познати. Мигрираха в чужбина и си уредиха живота. Ако бяха останали тук, щяха да са по приюти или на улицата.

218

До 221 от Берлин

преди 1 седмица

Ако нямаш професия и образование, не си прави труда да имигрираш, няма да изкараш много пари. Това важи винаги.. по всяко време. Сър Джон и Раналдо явно имат добре пратена професия..

217

Анонимен

преди 1 седмица

Живея в Чужбина и ми попадна една обява за работа на Еконт. Предлагат 1400 лева заплата на пълен работен ден! Това е реалността в България!

216

Глас от тъдявя

преди 1 седмица

Ако условията в България бяха близки като тези в Испания, бих се върнал и за по-малко пари. Тук работих в 4* хотел с 60-70 стаи и собственикът слиза в кухнята да провери какво ще обядваме и дали ще е достатъчно за всички. После синът му работи на равно с нас и като види че някой се обърка нещо или не се усмихва достатъчно - "излез пии малко вода за 5 минути", след това го пита дали е добре... В България отворил един ресторант и вече трябва да му се кланят на лек-ето.

215

Анонимен

преди 1 седмица

До Сър Джон - а кога замина на Запад, сър Джоне, в последните 2-3 години ли? Или преди много време, когато времената бяха съвсем други? Няма смисъл да даваш пример със себе си, защото това е частен пример. Той и Роналдо "емигрира" така да се каже в Саудитска Арабия. Ами да вземем пример от него и да емигрираме натам и ние, а? Има пари в тая работа (като гледам договора на Роналдо)...

214

Берлин

преди 1 седмица

Само в Берлин живеят 40 000 българи официално регистрирани..А иначе има разлика между високо квалифицирани имигранти и разни гастарбайтери без образование..Ако се надяват на бърза печалба трябва да си направят фалшив украински или афгански паспорт..и поискат убежище!