119

Анонимен

преди 1 седмица

...Македония е изкуствена нация, създадена от комунистически антинацистки партизани, които провъзгласяват държава през 1944 г. и говорят на български диалект...Това е невероятно точно :)

118

Анонимен

преди 1 седмица

ЕтиопскитеЦигани - това е прозвището на гърците сред нашият народ, разпространено и до днес. По същият начин наричат гърците и в Р Македония: "ЕтиопскиЦигани". Че гърците (акар и смесени с балканско население) не са от бялата раса е очевидно и днес. Съвременните генетични изследвания на различни учени доказаха, че гърците са родственици с африканците.

117

Анонимен

преди 1 седмица

Според равинистичните възгледи - гърците (данайците) са част от еврейското Давидово коляно, прогонени от Египет. Диодор пише, че Кекропс произхожда от Египет и основава Атина като колония на египедския град Саис и народа сюес. Според Страбон - В древни времена преди идването на данайците цяла Елада е била поселище на варварите, а цяла Атика някога се е владеела от траките.

116

Анонимен

преди 1 седмица

Изображение на хоплити върху чернофигурна урна (в музея Лувъра в Париж) Същинските гърци са данайците, които идват от Африка, смесват с местното население на Балканите и асимилират част от предгръцките автохтонни племена на Балканите - като ахейци, аргосци, йонийци и др. Според гръските легенди, от Египед Данай пристигнал в Пелопонес с голям флот. Той се обявил за владетел и нарекъл народа си данайци.

115

Анонимен

преди 1 седмица

"Страхувам се от данайците, дори когато поднасят подаръци" - думи на жреца Лаокоон, когато вижда троянския кон - Вергилий - "Енеида"

114

Анонимен

преди 1 седмица

Българи и Македници един народ!

113

Анонимен

преди 1 седмица

Сепак благодареjки на "силите защитнички", Грцвиjа станува единствената држава на Балканот коjа од 1832, па се до 1920, кога дефинитивно jа припоjува и Тракиjа, постоjано се шири окупираjдки и туги територии. Притоа во текот на цело едно столетие насекаде ке врши асимилациjа на автохтоното население, в врз Македонците во три рати изврашува геноцид, забрануваки им го дури и jазикот. Дали треба да подкленеме на притицосите на една вака создадена држава, зад коjа што цело време стоjт други интереси

112

опетков

преди 1 седмица

До До Анонимен 103 Спорно е казаното от теб. Няма никакви писмени и ли материални доказателства за твоето твърдение. Също като претенциите на макетата. В статията обаче има една две неточности или направо лъжи, които показват колко американците не са наясно с материята. Претенциите на България не са на "българските националисти", а на всички българи и те са РСМ да не си присвоява части от нашата история и език. Но РСМ е толкова смешна държавица, че не си струва изобщо да се занимаваме с нея.

111

Анонимен

преди 1 седмица

Тук някой пак минава с прахосмукачката. Над 30 коментара дръпнаха.

110

Анонимен

преди 1 седмица

Само пет години по полнолетството *** кралот Отон, грчките териториjални претенции целостно сесвруваат кон идеjата за навлегуванье на грчка воjска во Тесалиjа и Македониjа, а како термин за тоа бил одреден март 1841. За таа цел биле собирани средства и доброволци, кои потоа биле испракани во погрешните региони. Интерсно е тоа што кралот Отон бил против тоj план, па го информирал францускиот амбасадор, коj веднаш побарал стопиранье на активностите.

109

До 115

преди 1 седмица

Може би е бил българин :)

108

Анонимен

преди 1 седмица

България има и област Македония.

107

Русе 75

преди 1 седмица

Доколкото знам Александър е убивал гърци, а според тях бил варварин и гърците не са го споменавали до 1974 г.

106

Анонимен

преди 1 седмица

Откако биле регулирани односите, Отон можел да пристигне во неговата татковина. На 6 февруари 1833, Отох дошол во Нафплион и се искачил на грчкиот престол, упатуваjки проглас до своите поданици со свечена изjaва дека ке ги штити нивните интереси, како и интересите на грчката држава. Две години подоцна во чест на роденденот и полнолетството на кралот Отон, значи во jуни 1835, престолнината на Грциjа била преместена во Атина.

105

До 110

преди 1 седмица

По правописа трудно се различава грамотен македонец от неграмотен българин.

104

до 110

преди 1 седмица

Не знам дали се сещаш, ама с твоите глупости дето ги драскаш каза на цял МЮНХЕН, че са гърци?!?!

103

Анонимен

преди 1 седмица

Истите земjи подпишале и договор со османлиските власти, утврдуваjки jа северната граница на Грциja така што таа се движела по линиjата Арта-Волос. Со тоа Грциja можела да функционира конечно како некаква независна држава. Секако,, пред пристигнуването на Баварскиот крал било потребно да се регулираат односите помегу Грциja Бавариjа. На први ноември 1832 во Минхен бил потпишан договор за соjyс и приjaтелство мегу Бавариia Грциjа со коj бил регулиран престоjoт на 3500 баварски воjници на грчка те

102

Анонимен

преди 1 седмица

Цял свят знае чий е Александър Велики само македонците не знаят. Всички им се смеят като отидат в Скопие и видят паметниците на чужди герои. Колкото и сърбите да ги наръсват е добре да се замислят, че вредят сами на себе си. Някога ходехме на там на разходка, но вече никой не иска и ги възприема като лъжци и крадци.

101

до 107

преди 1 седмица

честно ви съжалявам. Леополд Втори е БЕЛГИЕЦ.

100

Анонимен

преди 1 седмица

Статуята на цар Самуил в Скопие не дразни българите. Напротив, радваме се че македонците си възхваляват българското минало по този начин.