102

Анонимен

преди 1 седмица

До пияница мистик 1-2% от населението им се водят милионери.Заради особеността как се смята, не всички реално имат пари на края на месеца или спестявания в банка.И тук 1-2% са много богати.Да, рядко са, но колкото и там.Т.е. в София ще видиш куп коли за по над 200-300 000лв(Сутринта видях Майбах, 3 чисто нови Поршета, чисто нов Рейндж Ровър в рамките само на 15 минути.) Отваряш сайт за имоти и апартамент 100кв.м. е 200 000 евро и нагоре.За да се продават, явно има хора с пари, нали?

101

Анонимен

преди 1 седмица

Краднат от целия свят, нарко и печатат $. Но не всички а по улиците са бездомни и нарко.

100

Анонимен

преди 1 седмица

101 няма такава лихва от 4% спри да си измисляш.

99

Анонимен

преди 1 седмица

Миналата година банкерът Левон се обясни по телевизията въз сонова на какво се крепи това. Каза в прав текст - когато Мъск си купи самолетоносач може да говори за виртуална валута във фейсбук. Тоест имаш оръжия скоито правиш войни, грабиш целият свят и се правиш на богат, после плащат на две келлемета да пишат коментари от нпо-тата че това било трудо и всеки който вижда какво реално става е враг.

98

Анонимен

преди 1 седмица

До леля чичо Ще разбереш ли с пример? Нека приемем, че имам 10 милиона и изкарвам по 500 000 на месец. Искам да купя направя още пари и да построя примерно кооперация. Мога да инвестирам веднага всички 10 милиона, мога и да събирам 20 месеца. Богатите правят друго, обаче. Печалбата ще е 10%, да речем, банката иска лихва 4%. Вадиш максимум 1 милион, теглиш кредит и строиш не 1, а 5 кооперации. Имаш злато за милион?Защо да го продаваш, ако скача с 15% през 2023, като срещу него на 4% теглиш пари?

97

Колко трилиона дълг?

преди 1 седмица

Всеки един американски гражданин дължи хиляди долари над всеки един друг човек по целият свят.

96

пияница мистик

преди 1 седмица

А тук гладните пенсионери с мизеpните си пенсии, дето по цял ден пишат: "Народът няма какво да яде", опърдяват протъркания си соц диван в панелката ни обясняват как САЩ била фалирала, как долара вече не важел, а само рублата :))))

95

Анонимен

преди 1 седмица

писнало ми е от бачкатори с марксистки нагласи - щом някой е богат, значи е крал от трудещите се. Притежанието е престъпление. Успеха е престъпление. Абе хора, не разбирате ли че ще си останете неудачници и аутсайдери, докато продължавате да се вглеждате в чуждото канче и не предприемете нещо сами, вместо да чакате някой да ви "оправи"? Заслужавате си съдбата!

94

Анонимен

преди 1 седмица

рyшофилите*

93

Анонимен

преди 1 седмица

До леля чичо Наполовина си прав. Частта за дълговете на шефове на фирми ти е грешката. Най-богатите в света живеят така. Просто теглят кредити срещу акции, имоти и т.н. и ги изплащат. Никой не държи милиард в банка. Идеята е- инвестицията носи повече от лихвата по дълга. По-голяма инвестиция носи повече пари. Събираш двете и, да, теглят кредити за нови бизнеси, издръжката си и т.н., за да не харчат натрупаното. Но това е тактика, ако имаш наистина много активи с висока доходност.

92

Анонимен

преди 1 седмица

не дразнете ***, кажете им, че путин ще освободи америка

91

И?

преди 1 седмица

Това какво ни грее нас? Вероятно някои от тях са станали милионери, с бизнесите си в България и мизерното заплащане. Или пък имат дял в енергийния монопол, който окончателно се заформи с "американското" ядрено гориво и "американските" реактори?

90

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 74 Поздравления за успеха. Даже за Западна Европа сигурно знаеш, че си бая над средното. Просто станахме прекалено соц в ЕС и уравниловката е на половината на твоето. Иначе за оставането и тук става. Взимам твоите пари, не плащам данъци 50% и ми е бая добре. След данъци сигурно взимам 50% до двойно на твоето чисто заради плоския данък. Но пък знам и колко е трудно това. Рядко в Европа плащат такива пари. Хубаво, че успях да се наложа като консултант и да не съм на заплата.

89

леля чичо

преди 1 седмица

тоест богати на хартия а реално в дългове до ушите , то и шефовете на повечето ни фирми са милионери пък с дългове по банките по 2-3-4 млн лв , как става така , един цър.вул има да дава пък е богат , не мога да си го обясня това

88

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 79 В САЩ бачкали и нямало да чакат да им пуснат пари в джипката бабички? Явно си бая изостанал. Масово е вече да тарашат магазини(кражби от магазини не се наказват и даже се наказват служителите, ако пробват да попречат) и говорим да изнасят 75 инчови телевизори и подобни. Има работещи, но те пък реват що не стигат парите и на 2 работи. Само наем в Ню Йорк е 4-5000 за стая. Младите отказват да работят, щото нямало смисъл при тези заплати, а и 9 до 5 всеки ден....

87

Анонимен

преди 1 седмица

До Нормално е... Не си разбрал. Те са милионери по активи- акции, жилища освен основното, кола. Реално може да имаш 2 къщи, едната да е с ипотека 1 милион, да имаш заплата 100 000 и да не ти стигат след вноските на кредита, но да си писан милионер. По тези критерии бабичка в центъра на София с 2 апартамента, които се разпадат, е милионер. Може да е на пенсия 500лв плюс наем 1000лв, но влиза в класацията. Бумърите им имат акции, купили са някой имот за под наем и на една пенсия са "милионери".

86

Стилиян

преди 1 седмица

А наркоманите повече от населението на Русия хахахахаха

85

Христо Христов

преди 1 седмица

До Анонимен/73 "In China, the average monthly salary is 29,300 Yuan (Chinese Yuan), equating to USD 4,214 (US dollars) per month according to the exchange rate in May 2023 (according to Salary Explorer)." - както се вижда - наваксват. ПП. И зависи от критериите, защото Китай е огромен и различията също.

84

Нормално е...

преди 1 седмица

Страна която няма никакво банково покритие на парите си и си ги печата колкото и когато си иска е нормално да има толкова милионери. Дори са малко.... Реално , един милионер е точно 2 дървета от гората, напръстник мастило и 2 минути работа на печатарската преса ....

83

Христо Христов

преди 1 седмица

До popa ot razgrad/82 "Запада е бил синоним на просперитет, а Изтока на изостаналост...и сега не е по-различно..." - Ц. Есента на 2021 година показа, че ВСИЧКО е по-различно. Газопревозите на САЩ заобикаляха Европа на път за Азия, защото там плащата повече за газ, а Европа не можеше.... Факт. Отделно, че много японски фирми от поне 10 години не продават топ моделите си в Европа. Но де неграмотен про'с'так да го вдене?!