214

Анонимен

преди 1 месец

Няма кой да спре Китай. Единствено могат ако пак им пуснат ковид както преди. За китайската нова година - подарък от запада беше. Ядохме го всички после.

213

Аналния отвор:

преди 1 месец

Макрон не може бабичката да оправи, тръгнал с Китай да се разправя ?!?! Абе, абсолютни леворезбари и ялови "политици" са европейсктие т.нар. "лидери" - Пример: урсула - пералнянския чип!

212

Анонимен

преди 1 месец

До Факт - Ами да прави, но кой ше я купува?!

211

Анонимен

преди 1 месец

Защо? На мен ми е евтинко. Много ясно, че от там ще купувам. А и не е ли тов целта? Да се направи всичко супер евтино и лесно, за да има за всички поске?

210

Уау

преди 1 месец

И от кога така Китай не е част от световната икономика и даже вече я застрашава? Това, че на някои не им харесва китайския модел на капитализма си е само и единствено техен проблем и няма защо да забъркват в собствените си неволи световната икономика!

209

Какво

преди 1 месец

Се оказва . Великите г7 са толкова велики , че Китай ги смазва , а те не могат да окажат конкуренция , и сега се чудят , как да ни забранят достъпа до евтини стоки . Великите g точки , отказаха евтините ресурси от русия , прецакаха доброволно икономиката си и сега се държат за палците на краката си

208

Факт

преди 1 месец

Китай произвежда колкото ЕС и САЩ взети заедно, ако не и повече!Дори има свободен капацитет. Представете си какво ще стане, ако пренасочи част от производството към военна техника. Което впрочем май е факт-оказва се, че военния бюджет на Китай не е официално обявените 270млрд$,а цели 700-тоест близък до американския!

207

Анонимен

преди 1 месец

Застрашава френската икономика

206

Анонимен

преди 1 месец

Да споделя за евтините Китайски чорапи и обувки- на петите на децата ми се появиха дупки на втората седмица, а на обувките ми подметката се стопи и в нея се забиват трънчета- това е на третия месец- не купувайте евтини китайски ***!

205

Бирата

преди 1 месец

С огненият си дъх Драконът изгаря всяка конкуренция,а Мечката с тежките си лапи троши всякакви играчки.Боже накъде отива този свят?

204

Анонимен

преди 1 месец

Толкова фирми има които единственото което правят е внасят нещо от там и хоп тук е 5 пъти по-скъпо, егати бизнесмените, да не говорим за тези които продават толкова елементарно нешо като храни и си слага 200% отгоре а не много отдавна на тези храни надценките бяха 15-20-30%. Китай ви е виновен, просто неграмотни хора управляват цяла Европа!

203

Анонимен

преди 1 месец

Случва се точно това, за което писах още преди години. Азиатската икономика, с ефтините руски енергоресурси "изяжда" европейската, която работи със скъпи енергоресурси. ЕС сами се отказахме под натиск от САЩ от ефтините руски ресурси, и сега плачем, че стоките ни са непродаваеми заради цените. Е, ама вече сме освободени от "зависимоста от руските ресурси". Всичко останало от горенаписаното е "бала- бала" за демагогия, лъжи, и за да обвиним някой друг, че сме си простанги.

202

Ха-ха

преди 1 месец

Ама тя световната икономика нещо не търпи конкуренция! Важното е да е скъпо иначе не става, тъй ли бре?

201

Анонимен

преди 1 месец

В комунистически Китай най евтиното е работната ръка- над 850 милиардери, средна пенсия от 43лв и 30 000 000 китайци живеещи в пещери и дупки- ето това донесе комунизма на Китай!

200

Китай

преди 1 месец

Чрез политиката на ЕС Китай докопа евтината енергия и бълва евтини продукти.

199

Незастрашен

преди 1 месец

Кое застрашава? Спекулата, че се самозабравиха с тези цени. Откога в уж отворения свят и на фона на законите за свободна търговия и движение конкуренцията се оказа заплаха???

198

999

преди 1 месец

Когато западни компании изнасяха производството си в Китай с цел по -голяма печалба ,нямаше тревога на държавно ниво на запад.Китай част ли е от световната икономика или не е?

197

Емо Тротинетката

преди 1 месец

Т.е. искат да спрат стоките защото са ни твърде евтини и никой друг не може да се хване в ръце и да почне евтино и ефикасно производство?

196

Бай Дрън

преди 1 месец

Тия "водещите " държави да вземат да си изнесат скапаните заводи от България и тогава да имат претенции към Китай!

195

Анонимен

преди 1 месец

В какъв смисъл се обединяват тези водещи държави и кои са те, че да искат всеки да ги пита какво да прави и да се съобразява с тях? Това е нелепо и да ви пикам на прехвалената пазарна икономика.