13

Анонимен

преди 1 месец

Има и други отговори, които другаде ще кажем, а сега няма време[5]. Така, братя, бог е дал разум на славяните, комуто слава и чест, и власт, и поколение сега и винаги в безкрайните векове, амин.позор за този СПЕКУЛАНТ С БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЧЕСКА ПАМЕТ. ВЕЧЕН ПОЗОР НЕ БЕ АМЕРИКАНСКА НИ Е АЗБУКАТА ОТ СОРОЗ ДЕНКОВ СЪЗДАДЕНА ХАХАХА

12

Анонимен

преди 1 месец

Ако запиташ гръцките книжовници, като речеш: Кой ви е създал буквите и превел книгите, или в кое време?, то рядко измежду тях знаят. Обаче ако запиташ славянските азбукарчета, като речеш: Кой ви е създал азбуката или превел книгите?, всички знаят и в отговор ще рекат: Св. Константин Философ, наречен Кирил, той ни създаде азбуката и преведе книгите и брат му Методий. И ако попиташ в кое време, то всички знаят и ще рекат, че през времето на гръцкия цар Михаил и на Бориса българския княз, и на Растица моравския княз, и на Коцел блатенския княз, в годината 6363[4] от създаването на света.

11

ЧЕРНОРИЗЕЦ

преди 1 месец

Затова славянските букви са по-свети и по за почит, защото свят мъж ги е създал, а гръцките елини езичници.

10

ОТ ЧЕРНОРИЗЕЦ ЗАБУКВ

преди 1 месец

Други пък казват: Защо са славянските книги? Тях нито бог ги е създал, нито ангелите, нито пък са изначални като еврейските, римските и гръцките, които са още отначало и са приети от бога.А други пък казват, че бог ни е създал буквите. И не знаят, окаяните, какво говорят и мислят, като смятат, че бог е заповядал да се пишат книги на три езика, както пише в Евангелието: И имаше дъска, написана на еврейски, римски и елински. А славянски там нямаше. Затова славянските книги не са от бога.На това какво да кажем или що да речем на такива безумци?

9

Анонимен

преди 1 месец

Е НЕ Е ЗАПАДНА ЗАПАДА ЗАРАДИ СЛАВЯНСКАТА АЗБУКА ЗАТОЧВА, АРЕСТУВА, ИЗМЪЧВА И УБИ СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ.

8

Анонимен

преди 1 месец

Bulgaria ON AIR ДЗА ИЗЯСНЯВА ИСТОРИЯТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ, ЩОТО ФИНАНСИРАНЕТО ИМ ОТТАМ, НАПРИМЕР ЗА ГЕНОЦИДА НА ИНДИАНЦИТЕ И АПАРТЕЙДА НАД АФРИКАНЦИТЕ. СЛАВЯНСКА Е НАШАТА АЗБУКА А ЗАПАДЪТ НАКАРА СЛАВЯНИТЕ В ЧЕХИЯ И ПОЛША ДА ПИШАТ НА ЧУЖД ЛАТИНСКИ ЕЗИК. МИНАЛАТА ГОДИНА ОПИТВАХА И ТУКА НЯКАКЪВ НЕМЕЦ ДА НИ НАВИВА ДА ПРИЕМЕМ ЛАТИНИЦАТА ПОЗОР, ЕДНО СИ НЕМЕЦ ЗНАЕ ЕДНО СИ БАЕ

7

Анонимен

преди 1 месец

кривоносия пишман историк още ли е на екран? Чудя се кой дава трибуна на този провален шоумен, политик и каквото още се сетите да приказва глупости?

6

ДОЛУ ИСТОРЦЕНЗУРАТА

преди 1 месец

Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки.Когато се кръстиха, бяха принудени [да пишат] славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ или ЖИВОТЪ, или ДЗѢЛО, или ЦРЬКꙐ, или ЧАꙖНЬѤ, или ШИРОТА, или ꙖДЪ, или ѪДОУ или ЮНОСТЬ, или ѨЗꙐКЪ[1] и други тям подобни. И така беше много години.

5

Анонимен

преди 1 месец

докога този некомпетентен човек ще претворява историята. СЛАВЯНСКА Е ОЩЕ ГО Е НАПИСАЛ ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР В ЗА БУКВИТЕ 1000 ГОДИНИ ПРЕДИ ДЪРЖАВАТА САЩ ДА СИ ИЗСРИЧАТ ДЕКЛАРАЦИЙКАТА ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА, ТАЯ БИВША КОЛОНИЯ. ТЕ ЩЕ НИ ПРЕНАПИСВАТ ИСТОРИЯТА.

4

Мазно Турско Кафе

преди 1 месец

На тоя не му е стигнала корекцията на мутрата първия път и си проси втора! Някакъв жалък милиционер ще ни учи чия била Азбуката! Това го знаят и първолаците! Ако смята да ни залива с жалката си чужда пропаганда - НЕ МЕРСИ!

3

Еми

преди 1 месец

Гръцко Славянска, щото можеше да е Арабско Славянска или Китайско Славянска

2

Зозо

преди 1 месец

Славянска азбука може да е Глаголицата, ама Кирилицата си е баш българска - Преславската книжовна школа.

1

Анонимен

преди 1 месец

поклон пред САЩ че ни дадоха азбука и ни освободиха от руско робство :)))