11

адолф

преди 3 месеца

Нека има 2-3 държавни университета в които да се предлага безплатно обучение където да се обучават най-знаещите.Останалите да минават на собствена издръжка и който оцелее.Не виждам логика държавата да хрантути над 50 университета в които да лентяйстват една камара "преподаватели" и да взимат пари за това лентяйстване. Куцо, кьораво и сакато стана асистент и доцент и се нареди на държавната лапачка.

10

Съотношение

преди 3 месеца

В нормалните държави, на 1 милион население - 1 университет. В пребогатата, просперираща и тънеща в разкош България - на 926 абитуриента - 1 висше училище! Кой като нас! Дуй се, гольо!

9

Шашма

преди 3 месеца

Асен Василев мрази студентите, таксите бяха премахнати защото влизат в изчислението на инфлацията и така гейчито от Ясково изкуствено понижи инфлацията, това е само един от *** му хакове...

8

Страна с големи

преди 3 месеца

възможности! - Това е България днес. На 50 000 зрелостника - 53 или 54 висши училища! Такъв разкош и САЩ не си позволяват!

7

Мазно Турско Кафе

преди 3 месеца

Да защото във ФАЩ като струва от 20 000 долара на семестър нагоре е много качествено образованието! Видяхме Киро Харварда, знаем и на какво ги учат в американските университети, затова вече никой не иска да се записва там!

6

Анонимен

преди 3 месеца

До 3 Точно така си е. Ако държавата има нужда от точно определени кадри, то нека финансира част от тях и в замяна студентите, които са учили с държавни пари, се задължават да работят 10 години в България. Или да върнат парите. А който иска да става поредния юрист или икономист, също няма проблеми, но да си плаща сам, без държавата да дава и стотинка за неговото образование.

5

Честита Промяна!

преди 3 месеца

Тоя 100% е роднина на Ружа Игнатова! Същия измамник и алчен нагляр!

4

Анонимен

преди 3 месеца

До Да И медицината няма нужда да е изцяло безплатна. Но определено това, което се финансира от държавата трябва да има възвръщаемост после. Затова най-добре малка част да е безплатна със задължение да работят тук, а тези, които искат да ходят другаде, да си плащат.

3

Анонимен

преди 3 месеца

Правилно! Трябва да се планира и да се финансират само нужните за развитието на държавата специалности и то определен брой студенти, които да се приемат със завишени изисквания за знания и успех, а останалите да са платени. Така след няколко години ще има кадърни специалисти. А останалите нека си учат каквото си искат, но платено.

2

Да

преди 3 месеца

Само медицината трябва да е безплатна но след завършване остават на работа в България поне 10 години.

1

Стига

преди 3 месеца

Защо,малко ли плаща народа за хиляди търтей та още....